Chat

Kirjoittaja Aihe: Kuitusiiman yhdistäminen, onnistuuko?  (Luettu 6979 kertaa)

0 jäsentä ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

Kutvonen

 • Viestejä: 52
  • Profiili
  • Sähköposti
Kuitusiiman yhdistäminen, onnistuuko?
« : Toukokuu 04, 2008, 20:11:56 »
Lauantaina kalareissulla tapahtui normaalit siimasopat DynePro Advanced 0.20 siimoilla. Puolatessa sai oikein maukkaan solmun aikaan ja jouduin katkasta siimaa ~20m. Kun aikasemminkin on joutunut siimoja katkomaan, niin nyt tuleekin jo heittäessä pohjasiimat mukana. Satuin ottamaan tämän 20-30m siimanpätkän talteen. Mahtaako onnistua kuitusiimojen yhdistäminen normaalilla verisolmulla? Miten tämä toimii ja onko edes minkäänlaista vetolujuutta yhdistäessä kaksi kuitusiimaa? Tietysti jos on parempia solmuratkasuja, ois niitäkin hauska kuulla :pPaska ei hakkaamalla parane.


Kaivo

 • Vieras
Vs: Kuitusiiman yhdistäminen, onnistuuko?
« Vastaus #1 : Toukokuu 05, 2008, 10:03:52 »
Verisolmu on aavistuksen luistamisherkkä, joten punotulla siimalla solmuun joutuisi kieputtamaan normaalia enemmän kierroksia. Monofiilisiimojen puolelta minulla on myös sellainen näppituntuma, että verisolmun murtolujuudetkin heittelisivät solmusta riippuen melko paljon, vaikka saisi näperreltyä päällepäin ihan siistin näköisiä solmuja.

Kun punotut siimat ovat vielä muutenkin monofiileja tarkempia sopivasta solmusta, käyttäisin niille mieluummin Tuplaunisolmua. Se on suositussolmu esim. PowerProlle, käy epäilemättä myös DyneProlle. On helppo solmittava, ja monipuolinen: toimii sekä punottu + punottu- että punottu + monofiili -liitoksissa.http://proknot.com/Fishing_Knots/fishing_knots.html

-- Kaivo

« Viimeksi muokattu: Toukokuu 05, 2008, 17:27:26 kirjoittanut Kaivo »

Kutvonen

 • Viestejä: 52
  • Profiili
  • Sähköposti
Vs: Kuitusiiman yhdistäminen, onnistuuko?
« Vastaus #2 : Toukokuu 05, 2008, 18:35:54 »
Kiitos sivusta ja avusta. Nyt tuntuis riittävän ja toimivan siimat  8-)
Paska ei hakkaamalla parane.


Kirjaudu sisään palveluiden tunnuksilla

 center>