Kalastuslajit > Kaikkea kalastuksesta

Kotimaiset viehevalmistajat(arvostelut)

(1/3) > >>

Aatami:

Haun perusteella ei tällaista vielä ole, joten tehdäänpä siis tällainen.

Idea on se, että kun törmäät uuteen tai vanhaan kotimaisen viehevalmistajan tuotteeseen, niin anna meille siitä mahdollisimman kattava arvostelu. Yhden rivin turhakkeet poistetaan sen saman tien.

Nyt jos mietityttää se, että mitä arvostellaan, niin ainakin seuraavia asioita voitaisiin lähteä pohtimaan: Uinti, hinta, värivaihtoehdot, kalat(joille viehe tarkoitettu), mahdollisen menestyksen tasoa(ja kuinka tulee kasvamaan)  yms.
Myös yleisesti voi jonkun viehevalmistajan arvostella ja siinä voi sitten arvostella vähän yleispätevämmin.

Tärkein pointti on kuitenkin se, että saadaan selvä kuva arvosteltavasta asiasta.

Pete:
Toni Halme

Erityisen hienosti maalattuja sekä erittäin osuvilla väriyhdistelmillä maalattuja vaappuja. Vaappuja löytyy aina ihan pienistä UL-vaapuista hauki- ja kuhavaappuihin.
Leukalappuja erilaisia eri tarkoituksiin. Uinnin säätövaraa on jätetty tarkoituksella paljon, samoin leukalappusäätöäkin voi harrastaa. Useat vaaput omaavat kylläkin jo Halmeelta tullessaan erinomaisen uinnin.
En ole löytänyt mistään liikkeestä, mutta netistä ja tekijältä itseltään suoraan olen ostanut.

Toni Halme aloittaa myös JAN-vaappujen tekemisen LGH-uistimella aluksi J.Niemivaaran opastuksella.
"Toni Halme on näitä tämän ajan hacklineja ja niemivaaroja, jotka pitävät yllä suomalaista vaapunvalmistusmainetta", Jarmo Rapala sanoo.

Nismox:
KOPSU on lähtöisin Kymijoelta, tarpeesta ottolusikalle, jossa olisi Kymin värit. Kopsu-uistin pysyy hyvin veden alla ja virrassa.

Kopsu-uistimet ovat alusta loppuun huolellista, kotimaista käsityötä. Varmat ottivärit kaikille kalalajeille. Jokaiselle kalastajalle lusikka sitä suurta kalaa varten.

Itsellä Kopsun täys hopeinen 26g malli tonut haukea todella hyvin järviltä, meressä ei ole juuri tulut kokeiltua.

Uinti on haukiuistimista poiketen "töksähtelevä".

Kelpaa ainakin hiukan kookaammalle Ahvenelle ja Hauelle todella hyvin eikä vaadi sen kummempaa uittamis tekniikkaa, senkun kelaa sisään ja kalat perkuun=)

Hinta on lusikalle kohtuullinen n 5-7€ riippuen ostopaikasta jos sellaisen nyt yleensä löytää.

Ainoa miinus puoli onkin tuo huono saatavuus ko. uistimelle.

http://www.kopsu.com/  firman todella onnettomat kotisivut, joista nyt selkiää ainakin osittain nuo jälleen myyjät.

-Nismox-

Qkkeli:
Beggar, valmistaja Pekka Pöyhtäri.

Tässä on varmasti minun "suosikki" merkkini. Erilaisia vaappumalleja on useita, UL:stä lohi/hauki/kuhavaappuihin. Itse suosin varsinkin malleista 40K ja 65L malleja. Varsinkin 40K malli on erittäin hyvä valinta UL- harrastajalle, koska vaappu ui loistava jopa kovissa virroissa/koskissa ja on kuitenkin herkkä uimaan normaalissa soutu-uistattelussa ja "vanhempi" malli on hyvä heiteltävä.
Värivalikoima on vähintäänkin riittävä ja ainakin itse olen saanut kaikki esittämäni väritoiveet toteutettuna.

Beggareiden hinnat vaihtelevat 8-12 euroon ja yleensä kolmen kappaleen ostoksissa saa "tarjoushinnalla".

Kotisivut löytyvät osoitteesta http://beggar.fi.

Kuhastelija:
Hannu Kesosen HK-Varma

HK-Varma on varmasti yksi tunnetuimpia suomalaisten vaappupajojen tuotoksia. Kyseinen merkki tuli suurempaan tietoisuuteen 90- luvulla, kun ympäri Suomea alettiin huhuta kovan luokan taimen/järvilohi- saaliista kyseisellä vaapulla. Pian tämän jälkeen vaappuja alkoi näkyä harvakseltaan kaupoissa ja etenkin aktiivisemmat harrastajat ostivat niitä jo vaapun alkuaikoina runsaasti.
Omat kokemukseni perustuvat HK-Varman 10cm kourulappuiseen taimentikkuun muikunvärisenä. Vieheen uinti on hienonnäköistä tirinää ja välillä sivutuikkauksia , mutta vaappu vaatii melko hitaan uisteluvauhdin uidakseen kunnolla. Parhaiten se on toiminutkin kuhan soutu-uistelussa antaen parhaimmillaan n. 5-7 kalaa illassa. Jostain syystä ko. vaapun saalistamat kuhat ovat olleet kyllä melko pieniä n.40 cm, mutta on joukossa isompiakin ollut.
HK-Varmat ovat erittäin hienosti viimeisteltyjä ja loppuun asti viritettyjä tikkuja, joukossa ei taida juuri milloinkaan olla sekundakappaleita, koska vaaput koeuitetaan varmasti ennen kauppaan lähettämistä.

Lisätietoja HK-Varmasta saa sivulta http://www.hkvarma.com/ ja siellä on myös tilauslomake, jos paikkakuntasi liikkeessä ei HK:ta ole.
Ainiin ja vaappujen hinta taitaa pyöriä siinä 10-15€ välillä.

Navigaatio

[0] Viestien etusivu

[#] Seuraava sivu

Siirry pois tekstitilasta