Propilkki > Verkkopelaaminen ja turnaukset

Tiimin perustamisesta

(1/1)

Hankey Bannister:
Hei kaikki OMASTA tiimistä kiinnostuneet

Laitetaanpas tähän konkaritiimiläisten neuvoja siitä, miten tiimi perustetaan, ja mihin koko tiimihommalla oikein pyritään (Jospa joku moderaattori ystävällisesti huolehtisi turhuudet pois)

Pointteja ja ominaisuuksia:

Tiimi:
On useamman pelaajan muodostama samanhenkinen joukkue, jonka tavoitteena on viihtyä yhdessä verkkopeleissä, osallistua joukkueturnauksiin ja tarjota vastusta muille joukkueille.

Muuta tiimissä:
- tietoa pelistä ja pelaamisesta jaetaan, ei pimitetä
- aloittelevia pelaajia neuvotaan
- mahdollisesti huonosti käyttäytyvää pelaajaa opastetaan
- kaikki tiimiläiset ovat tasa-arvoisia kaikki "koeajat" ovat syrjintää. Asiallisessa tiimissä ollaan jäsenenä tai ei olla (Tämä ei ole mikään moottoripyöräjengin esiastein varustettava juttu)
- tehtävät jaetaan, jokaiselle kykyjen mukaan tehtäviä, ja tehtävät kierrossa, ettei kaikkia kasaudu yhdelle
- peluutus tasaiseksi kilpailuissa - hyvä tapa pelaajavalintaan olisi tasainen kierto, mutta esim. karsintakilpailu vaikkapa harjoitusten yhteydessä on hyvä tapa
- kunnon tiimissä on spesialisteja (Ison kalan onkija, kuhankalastaja, mormuskavirtuoosi, telkänlammen taituri, pimeässäkalastaja jne) Näitä erikoistilanneosaamisia tarvitaan turnauksissa ja haastepeleissä... Ja TULEVAISUUDESSA kun järviä alkaa olla 50+ alkaa olla sula mahdottomuus hallita kaikkia metkuja - nyt jo kannattaa aloittaa erikoistumaan!

Timin jäsenmäärän tulee olla sellainen, että turnauksiin osallistuminen onnistuu realistisesti - OTTAKAA huomioon, että kaikki eivät AINA pääse. Tiimi jolla on "pakolliset pelit" tms. ei kovin montaa pelaajaa kiinnosta. Oma suositukseni olisi 10 – 15.

Ehdotan vakavissani pikkutiimeille ”avioliittokauppoja”! Olisi oikein hyvä, jos (Määrän sijasta laatua ja kokoa) joukkueet olisivat sen kokoisia, ettei kaikkien tosiaankaan ole PAKKO pelata – Sillä tämähän on oikeasti VAIN hauskanpitoa ja aikuisten / lasten pelaamista eli LEIKKIÄ!

Tiimin johtaja:
- Kokenut ja säännöt hallitseva pelaaja – ikääkin olisi ihan hyvä olla se täysivaltaisuuden raja, elleivät tiimiläiset kaikki ole alle sen.
- Osaa viestinnän
- Hallitsee kielenkäytön ja osaa tuottaa kieliopillisesti "riittävän" lukukelpoista tekstiä
- Ei morkkaa oman tiimin jäseniä julkisesti, vaan hoitaa ns. ikävät asiat yksityisellä tasolla
- Johtajakoulutuksesta ja kokemuksesta ei ole haittaa
- johtaja ei ole johtajana vain ollakseen kova jätkä, vaan useimmiten tekee itsenäiset päätökset ja vastaa niistä
- johtaja saa muut tiimiläiset pysymään järjestyksessä ja HALLITSEE itse, sekä osaa opastaa netiketin
- johtajan homma ei ole se kivoin ja toimivassa tiimissä johtaja on vain se jonka ääni ratkaisee tasatuloksen sattuessa
- johtaja jakaa tehtävät ja jos on itse estynyt antaa "viittansa" jollekulle muulle

KAIKISTA VAAN EI OLE JOHTAJAKSI

"Tiimin jäsen"
- vasta-alkaja tai kokenut
- tiimin kannattaa panostaa jäsenvalintaan, mutta on hyvä ottaa mukaan uusia vähemmän kokeneita pelaajia - moni nykyinen "tähti" on nöyryytetty typerään koejäsenyyteen, ja tiimiä vaihdettuaan yllättää toisessa tiimisssä loistavilla tuloksilla
- tukee oman tiiminsä jäseniä ja antaa neuvota - etenkin harjoitukissa
- on rehellinen
- ei leuhki ja levittele
- ei pidä foorumia tiimin chattipalstana - oikea tapa on se, että tiimin harjoitus/ kilpailutoiminnasta vastaavat kertovat koska ja missä tapahtuu - tiimin jäsenten ei kannata vinkua vartion välein "koska on harkat" "TAHTOOOO PELAAAAAAA" jne.
- jäsen vaihtaa tiimiä vasta tarkan harkinnan jälkeen – tiimistä toisen poukkoilevat pelaajat ovat toki ymmärrettävä ilmiö, mutta neljättä kertaa tiimiä vaihtava kertoo jo soveltumattomuudesta. Vaikka voihan tänne joskus syntyä siirtomarkkinat NHL-tyyliin (Merkkejäkin siitä on ollut olemassa)

Tiimin perustaminen
Tiimi perustetaan pikkuhiljaa (Ei hetkessä) tuttujen kesken tuolla pelitilanteissa tai vaikkapa tuttuja IRL tavattaessa - foorumilla huutokaupalla perustettu tiimi ei pysy kasassa vaan todennäköisesti hajoaa riitojen vuoksi.
Tiimiä ei kukaan voi perustaa yksinään - kaksistaankin voi olla hankalaa.
Jäseniä toki voi hankkia lisää ilmoittamalla asiasta foorumilla, mutta ei kahden - neljän jäsenen tiimiin kovin helposti kukaan halua liittyä.
Moninpelissä "chat" on tapa tutustua toisiin pelaajiin, mutta tiimin perustamiseen liittyvät keskustelut kannattaa käydä yksityisviestein.

Tiimin oma threadi
- ei ole chattipalsta
- kannattaa perustaa vasta kun tiimi on oikeasti perustettu
- tiimiä etsiville on jo olemassa oma thread, jonne kaikki yhden ja kahden hengen pikkutiimit kuuluvat kavereita etsimään.

Harjoitukset
- harjoitus voi olla tiimin sisäinen kisakin
- harjoituksissa voi ja oikeastaan tuleekin kysellä mikä pilkki, onko tullut, ottaako pinnasta ja ilmoitella mitä tulee, millä ja mistä
- harjoituksissa kysytään ja annetaan neuvoja
- harjoituksesta tekee jonkinlainen kilpa viihdyttävämmän – kisata voi vaikka kenellä eniten kiiskiä!

Hosti
- osaa käyttää peliä ja sen ominaisuuksia, hallitsee komennot ennen niiden tarvetta
- antaa adminoikeudet VAIN luotettavalle pelaajalle - mutta antaa ne kumminkin (Tästä on apua)
- pitää lupauksensa
- hyvässä tiimissä on useampiakin kuin vain yksi hostaamisen hallitseva
- mokkulalla ei yleensä kannata hostata

Hostaamisesta on toisaalla niin plajon juttua, ettei tässä sen enempää... Puhutaan joukkuepelaamisesta.

===================================

Hyviä vinkkejä ja esimerkkejä tähän threadiin vaan lisää.

Kireys siimoihin - kasvoille se ei kuulu  :-DQkkeli:
En kyllä ymmärrä yhtään tuota koeajan tuomitsemista. Siinähän nimenomaan otetaan selvää, että miten pelaaja soveltuu tiimiin, kuinka aktiivinen ja millaisen taitotason kaveri omaa. Ei ole mitään järkeä lähteä jokaisesta kaverista koulimaan tiimin huippupelaajaa, koska kaikki eivät vain yksinkertaisesti a) opi tiimin tavoille b) pärjää tiimipeleissä.

Ei tätä peliä (muutamaa poikkeusta lukuunottamatta) kukaan pelaa tosissaan ja siksi yleensä tiimeissä painotetaankin enemmän "käytöstapoihin" kuin pelitaitoihin. Mikään huippupelaajista kasattu tiimi ei ole kauaa toiminnassa, jos pelaajat eivät tule keskenään toimeen.

Tämä threadi saa nastan joka tapauksessa.

Hankey Bannister:

--- Lainaus käyttäjältä: Qkkeli - Toukokuu 07, 2009, 18:13:47 ---En kyllä ymmärrä yhtään tuota koeajan tuomitsemista.

--- Lainaus päättyy ---

Olen tuossa kohtaa ilmaissut itseni ja ajatukseni kehnosti. Tarkoitan sitä, että tiimiin tullut uusi pelaaja "alistetaan B-ryhmään tiimin threadissa ja kaikessa toiminnassa. Tokihan pitää jokin "tulos tai ulos" -aika olla olemassa, mutta ei se pelaajan motivaatiota mitenkään paranna, että hän roikkuu "varapelaajana" määräämättömiä aikoja tai on alistettu statukseltaan muiden alapuolelle.

"JOS" minä ottaisin "oletettuun tiimiin" uuden pelaajan; antaisin pelaajalle itselleen koordinaatit ja "tulostavoitteen", jota toki pyytäisin parin kolmen muun tiimiläisen seuraamaan.
Pelaajalle antaisin kyllä ohejistuksen, miten hän saa nk "kiinnityksen tiimiin" toistaiseksi. Jätääisin vain nuo julkisen nolaamisen herkut pois näkyviltä - ihan vaikka vaan siksi, että: Mainitsen esimerkin: (Toivottavasti osapuolet eivät pahastu)

Iltana muutamana hostiini eksyi muuan herra "JIGI" (Keksitty nimi) => kyselipä siinä keskustelun lomassa meiltä muilta pelaajilta mahdollisuutta päästä tiimiimme "Empty Bottle" (Keksitty tiimi) - asiasta jonkin verran keskusteltuamme (Keskenämme tiimiläisten parissa) päätimme herraa pyytää peremmälle. Nyt on "ennätystehtaan" tuloksista nähtävissä, mihin uusikin pelaaja saattaa alkajaisiksi kyetä - Olisi varmaan tiimimme nokkamiehelle ja koko tiimille kohtuullisen noloa, jos jäsenluettelossa lukisi "propationary - varapelaaja" _ EIKÖ?   

JA edellisessä esimerkissä pyyntö ei ollut muuten yksipuolinen - asiaa zoomailtuamme tiimimme anoi päästä mukaan herra "JiGIN" menestyksekkääseen seuraan.

Voi siinä niinkin käydä, että tiimi kutsuu pelaajaa - ja varmaan yhä useammin onkin näin päin!

Qkkeli:
En kyllä ymmärrä, miten sen kokee noloksi asiaksi, että joku koeajalla oleva pärjää jossain paremmin kuin "varsinaiset" tiimiläiset? Koeajalla olevalle pitää antaa vähintään yhtä paljon peliaikaa kuin muutkin(ellei jopa enemmänkin), jotta ylipäätänsä saadaan jotain hajua kaverista. Jos tosiaan jossain tiimissä koeajalla oleva on se kaveri, joka on aina rannalla venaamassa tai muuta vastaavaa, niin kyseinen tiimi ei tule olemaan pitkäikäinen.

En ole nähnyt yhdessäkään pp2 tiimissä pelaajaa, jolla olisi esim. -t tagin perässä(tai muuta vastaavaa), joka on selvä merkki koeajasta(t = try out). Tällainen käytäntö on ERITTÄIN yleinen eri nettipeliyhteisössä ja sekään ei voi olla mitenkään noloa ja alistavaa, jos ei itse siitä väkisin sellaista halua.

Propilkin nettipeliyhteisö on erittäin nuori, persuntumalta vedettynä nettipelaajienkin keski-ikä on enemmän nuori kuin vanha. Käsittääkseni pelaajakanta kasvaa kuitenkin kokoajan ja sen takia vielä moni tässä vaiheessa "totuttu" asiaa tulee muuttumaan. Tottakai eri tiimeillä ja tiiminvetäjillä on eri "metodeja" ja käsityksiä asioiden hoitamisesta, mutta sehän on oma suolansa tiimitoiminnassa..  :wink:

Tomba#13:
Jätkiltä on nyt tullut tärkeää asiaa. Propsit siitä.

En keksiny, että mihin aiheeseen tätä laittaisin, mutta tää tuntu sopivalta. Eli:
Tässäkin aiheessa on mainittu se, että kalassa.netissä on tälläinen omanlaisensa peli-yhteisö. Monet pelaajat tuntevat toisensa netin kautta jopa hyvin, kuten meidänkin tiimissä on löytynyt uusia hyviä kavereita, vaikka ikäerot onkin olleet vuosia, enkä oo ees näitä kyseisiä tyyppejä irl nähnytkään.

Tiimit saattavat siis olla jopa ns. yhtä suurta perhettä.

Sitten pistääkin miettimään, ei pelkästään tiimin perustajat, vaan myös tiimiin hakijat. Meidän tiimillemme on tullut jos jonkinnäköistä hakemusta. Pyyntöä tiimiin liittymisestä. Ystävällisiä viestejä = ystävällinen vastaus, ja todella monelle kutsu harjoituksiin näyttämään taitonsa ja pelihuumorinsa.
Harkat ovat tiettynä ajankohtana ja ennalta sovittuja, mutta uusia ei näy eikä kuulu. Ehdokkaat ikään kuin katoavat kokonaan.
Sama juttu on myös käynyt joillakin niin, että henkilö on tullut harjoituksiin, me pyydetään pari päivää miettimisaikaa ja sitten hyväksytään kaveri tiimiin. Sillä aikaa ehdokas onkin tehnyt oman tiimin tai liittynyt toiseen.

Mie en ymmärrä.

Keskustelua aiheesta! Mitä mieltä olette?

- Kiitokset, [ToP]Tommi

Navigaatio

[0] Viestien etusivu

Siirry pois tekstitilasta