Kesällä pitäis vetouistelua alotella kunnolla, itseäni kiinnostaa varsinkin kuhan uistelu ja välineinä vain muutama setti ja kaikuluotaimella varustettu alle 4m tasaperävene. Muutama kysymys olisi kyseisestä touhusta. 
1. Onko painouistimien hankinta suositeltavaa ja minkä värisiä painouistimia kannattaa hommata tänne merellä lähisaaristossa sameahkossa vedessä uistelevalle hommata?
2. Kuinka syvälle pääsee minkäkin painoisilla painouistimilla?
3. Voiko ns. aisasyvääjiä vetää vastuksen puolesta ihan perus avokelasetillä?
4. Millaisista paikoista ja syvyyksistä kannattaa narrata, rannoista kaislikoita koluen, avaralla selällä vai jostain muualta?
5. Mitkä ovat luottovaappunne kuhaa kalastaessa?
6. Miten kannattaa laittaa uistimet perään kahdella vavalla, entä kolmella?
Omia kokemuksiani ja mielipiteitäni, muilla voi olla taasen erilaisia kokemuksia ja mielipiteitä.
1. Kyllähän nuo pirun tehokkaita ovat tuplauistimien vetureina, joten suosittelen kokeilemaan. Väreinä meillä toimineet perusvärit hopea ja kupari.
2. Suuntaa-antavia syvyyksiä voisi olla, että 25 gramman painouistimella pääset vaapun kanssa tasasessa vedossa n. 3 metriin, 50 gramman painouistimella n. 5 metriin, 80 gramman painouistimella n. 6 metriin ja 100 gramman painouistimella n.7 metriin. Suuremmilla vielä syvemmälle.
3. Riippuu paljon kelan koosta ja vavasta, mutta kyllä vähänkin isommalla kelalla ja vavalla onnistuu.
4. Erilaiset selkien montut ja niiden rinteet, selkäpakat, niiden reunat ja muut matalikot selällä, kutulahtien suut, alkukesästä vähän syvemmältä painouistimien kanssa, kesä-heinäkuussa myös pinnasta on tullut hyvin ihan perus pintavaapuilla ja syvän päältä.
5. Merimetso, Karismax, Jesse ja Rapala Tail dancer
6. Kahdella vavalla vedettäessä laittaisin toiseen vapaan tuplauistimen painouistimen kera ja toiseen jonkun pintakulkuisemman. Jos tuntuu, että vain toisella yhdistelmällä tulee, niin sitten kannattaa toiseenkin vaihtaa samanlainen setti.
Kolmella vavalla vedettäessä laittaisin 2:een vapaan tuplauistimet painouistimien kera, eri syvyyksiin toki ja kolmannen pintaan.
Ei muuta, kun siitä vaan sitten omia paikkoja haeskelemaan ja niksejä hiomaan, kun oikeat paikat löytyy, niin pitäisi kalaakin alkaa nousemaan.