Kalastusvälineet > Muut kesäkalastusvälineet

Kalan nostovälineet ja -tavat

(1/3) > >>

pjk:
*Foorumin uuden aluejaon kunniaksi tällainen kestoaihe. Kerro, mitä kalan nostotapaa suosit. Nostatko kaikki kalasi koosta ja lajista riippumatta samalla tavalla, vai käytätkö eri nostotapoja vaikkapa vain yhdelle kalalajille? Vaikuttaako valintaasi se, kalastatko rannalta vai veneestä? Heitellen vai uistellen? Jne.

Oma avovesikalastukseni on hauen heittokalastusta. Enimmäkseen heittelen soutuveneestä, mutta muutama rantareissukin tulee vielä vuoden mittaan tehtyä. Valtaosan kaloistani nostan käsin niskaotteella, isommat kalat myös kiduskannesta (liplock -ote), jolloin toinen käsi tukee kalaa vatsasta.

Veneessä on mukana myös leukapihti, jota käytän lähinnä niille kaloille joilla monikoukkuinen uistin heiluu suun ulkopuolella, ihan oman käteni turvallisuutta ajatellen.

Rantakalassa saatan joskus rantauttaa kalan myös vetämällä (en nostamalla) sen vavalla vedestä kuiville, mikäli olosuhteet ovat sopivat, eli ranta on "pehmeä" ja sopivan loiva. Jos rannalla on lisäksi märkää, tapa sopii hyvin myös vapautettaville kaloille.

--pikeye

Zintti:
Haavia käytän, jos kalastan veneestä, koska sillä tavalla ylös saanti on helppoa ja melkeinpä aina saamani kala mahtuu sinne haaviin :-D Rannalta kalastettaessa yleensä vedän kalan rantaan ja sitten siitä nostan maalle pois lukien mato-onginnan pienet kalat. Elikkä periaatteessa veneellä haavi ja rannalla kädet.

Patte123™:
Vastasin haavilla mutta jos on iso vedän oikeen kunnolla rantaan mut niitä tulee nii harvoin. Mut veneestä nii nostaen käsillä aina joskus.

Kipster:
Kyl se haavi taitaa mulla yleisin olla. Mutta jos huomaa jo, ettei tuu mahtumaan ni sit niskasta kii ja ylös.

Don Miguel:
Haavilla sitä näitä omia kaloja parhaiten noukkii ylös. Tuppaa tuo kirjolohi kuitenkin olemaan sellainen junttura, ettei sitä noin vain veneeseekään nosta, ilman että pääsee irti. Toisaalta hieman rauhallisemmat kalat (kuha, hauki, ahven) nostan usein käsipelillä, mikäli kalan koko antaa myöten. Jos kala näyttää olevan hiukan hankala saada käsin, haavi löytyy taas nopeasti.

Eli toisin sanoen haavi on mukana reissulla kun reissulla. Ikinä ei tiedä mitä sieltä tuloo ja onhan se mukava saada kehukala ylös, jos vahinko pääsee sattumaan :-)

Navigaatio

[0] Viestien etusivu

[#] Seuraava sivu

Siirry pois tekstitilasta