Kalastusvälineet > Muut kesäkalastusvälineet

Kalan nostovälineet ja -tavat

<< < (3/3)

pilkkiäijä:
Veneellä harvoin tulee käytettyä haavia, varsinkaan haukia ei ole ollut tapana nostaa haavilla. Isot ahvenet (+600g) isot kuhat (+1,5kg) ja vaikkapa taimenet (+1,5kg) nostetaan haavilla jos siihen on mahdollisuus. Vain sellaiset kalat joita ei haluta menettää ja on mahdollisuus ottaa jollain varmalla tavalla veneeseen, otetaan haavilla, jos haavi sattuu olemaan mukana.

Rannalta kalastettaessa ei ikinä ole haavia ollut mukana, ahvenet nostetaan joko siimasta tai sitten vaan vavalla, hauet rannasta käsin, ja samoin kaikki muut isommat kalat. Rannalta on helppo ottaa yleensä minkä kokoiset ja lajiset kalat vaan ylös, veneessä se haavi tietysti aina auttaa.

Vastaisin että käsin tai vavalla nostan kalani.

madtrue:
Haavihan se on hyvä/helppo&varma tapa saada saaliinsa ylös, tiedän kyllä kalastajia jotka käyttävät nostokoukkua.

Pietarin kalansaalis:
Haavi aina ellei kala ole tosi pieni, jos pieni silloin esim.. veneessä nostan lähelle veden pintaa ja siimasta kiinni jolloin saa pihdeillä irti kalaan koskematta ellei koukku syvällä. Rannassa sama setti vavalla ylös ja irti pihdeillä jos pieni  isommat kaikki haaviin.    Niin isoa kalaa ei suomen vesissä montaa ole jotka eivät mun shimanon kumihavaksiseen haaviin mahdu joten ei tarvii miettiä mitäs jos ei mahdu haaviin  :D   Rannalta kalastaessa toki pienempi  teleskooppi haavi mukana ton ison sijaan, siihenkin 3 kilon hauki menee ja haukea en kalasta muuten kuin vahinkona tulee joskus.

Navigaatio

[0] Viestien etusivu

[*] Edellinen sivu

Siirry pois tekstitilasta