Kalastusvälineet > Muut kesäkalastusvälineet

Kalan nostovälineet ja -tavat

<< < (2/3) > >>

Kala Erkki:
Harvemmin tulee niin isoja kaloja, että haavia pitää käyttää. Yleensä siis nostan kalat pelkällä siimalla. Kyllä se haavi on kuitenkin joka virvelöintikerralla mukana ihan vain varmuuden vuoksi. Yli kiloiset otan kuitenkin aina haavilla. Ikinä en ole saanut siiman päähän niin suurta kalaa, ettei se mahtuisi haaviin.

Onkireissuilla haavi ei ole mukana. (Lukuunottamatta täkyonkireissut)

jompsu:
Ne kaikista pienimmät kalat 100g - 1000g nostetaan aina raakasti veneeseen siiman varassa. Sitten kun kalat painavat yli 1000g - 3000g kalat nousee veneeseen niska otteella tai perukkeesta nostamalla :-) Siitä ylöspäin kun kalat ovat jo ihan mukavan kokoisia niin pelaan varman päälle ja otan kalat nostokoukulla ylös työntämällä koukun kiduskannen alle tukevasti. Haavia en nykyään käytä ollenkaan..

pjk:

--- Lainaus käyttäjältä: Don Miguel - Maaliskuu 31, 2010, 20:16:33 ---Haavilla sitä näitä omia kaloja parhaiten noukkii ylös. Tuppaa tuo kirjolohi kuitenkin olemaan sellainen junttura, ettei sitä noin vain veneeseekään nosta, ilman että pääsee irti.
--- Lainaus päättyy ---

Oma ääneni meni jo käsinostolle hauenkalastuksen vuoksi, mutta kirjolohen kanssa tilanne on kyllä toinen. Kalastan sitä nykyisin hyvin harvoin, mutta silloin haavi on aina mukana. Haukeen verrattuna kirjolohen pää on sen verran pieni ja paksu, että pitävän niskaotteen saaminen ei ole kovin helppoa. Kertaalleen olen saanut irrotella vaapun molempia koukkuja kädestäni tunnin ajan, se riitti.

--pikeye

Suurkalastaja1:
Ite harrastan suurimmaksi osaksi hauen heittokalastusta, joten vastaan käsinosto. Joko lip-lockilla (kiduskannen alta) tai sitten niskaotteella tulee hauet nostettua kyytiin. Pienemmät niskaotteella ja isommat sitten lip-lockilla. Sekä veneestä että rannalta käsin käytän em. tyylejä. Harvemmin tulee enää vedettyä hauki rantaan.

KÖSTER:
Kun kalastelen koskilla tai rannoilla en haavia jaksa repiä pensaikoista, taistella milloin mihinkin jääneen havaksen selvittelyssä kallista kalastusaikaa tuhlaten :-).

Kala mielestäni useimmiten karkaa ihan muista syistä kuin haavin puuttumisesta johtuen esim. liian kireällä jarrulla ne ratkaisevat viimeiset sentit ja kalan on helppo ravistaa itsensä irti, yritetään väkisin liian voimakkaalla vavalla paksulla siimalla pienikoukkuisella vieheellä repiä se 2 kilon kirjolohi läpi kolmen kosken kuohun sen sijaan, kun
voisi luovia suvantoon kalan tullessa syliin valmiiksi kyljellään aikansa virtaa ja siiman vetosuuntaa vasten itsensä väsyttäen.

Kalan ollessa sitten metrin ja kymppikilon luokkaa ymmärrän nostokoukun käytön ja haavinkin jos  haavi riittävän suuri ja CR-meininki veneessä kalastellen.

Siis veneessä haavi/nostokoukku ja rannalla/koskikalassa "talutan" maltilla loivaan rantaan tai käsin niskasta/pyrstöstä ylös CR-kalat vapautan vedestä nostamatta mikäli suinkin mahdollista.

Navigaatio

[0] Viestien etusivu

[#] Seuraava sivu

[*] Edellinen sivu

Siirry pois tekstitilasta