Kalastusvälineet > Perhot & Perhonsidonta

Tinalanka perhonsidonnassa

<< < (2/3) > >>

Selenius:
Peholla voi hyvällä omalla tunnolla käyttää lyijylankaa. Spinflugalla heittää pahimmillaan 200g/per heitto pohjaan...

Aleksi:

--- Lainaus ---Peholla voi hyvällä omalla tunnolla käyttää lyijylankaa. Spinflugalla heittää pahimmillaan 200g/per heitto pohjaan...
--- Lainaus päättyy ---
Hmm, mielestäni näin ei tulisi ajatella. Tämän tulkitsee helposti hieman kärjistäen tyyliin "No kyllä minäkin, jos tuokin". On kyllä kiistaton totuus, että spinflugaajaat yms.  haukkaavat tästä lyijykakusta ehdottomasti suurimman osan, mutta kuitenkin tulee muistaa lyijyn olevan myrkky, heittipä sitä sitten perhokalastaja muutaman gramman tai spinflugaaja satakertaisen määrän. Toisten virheitä ei tulisi toistaa pitäen niitä oikeutettuna.

Tässä tuli mieleen hyvä esimerkki. Nythän on ns. C&R (pyydystä ja päästä) -kalastus tullut yhä suurempaan suosioon niin perhokalastajien kuin kasvavassa määrin muidenkin urheilukalastajien keskuudessa. Ketkä tätä periaatetta lähes ainoastaan ovat tuoneet esille? Perhokalastajat, fakkiutunut vähemmistö ryhmä, joita pidetään jopa ylimielisinä hienostelijoina. Mitä tästä voi oppia? Toisten virheitä ei pidä toistaa, pienienkin ryhmien pelkkä asennemuutos saattaa johtaa todella laajoihin muutoksiin, jolloin pienilläkin muutoksilla on vaikutusta.

Ja joku vetää varmaan sitten hernettä toiseenkin sieraimeen.

Anonymous:
Vielä ykspointti: Liika lyijy koukun ympärillä ei tee hyvää perhon uinnille. Varsinkin streamerien pyytävyys kärsii jos se on liian raskas. Eikä larvatkaan ihan justiinsa ui. Kun nämä otetaan huomioon, ei sitä painotusta niin kovin paljon tarvitse käyttää. Toki joskus on kunnonmäärä lyijyä paikallaan, mutta harvemmin. Eli laitetaan vähemmän, niin voi käyttää näitä uusia kalliimpia painomateriaaleja.

Mayfly:
Tina kyllä voisi tosin toimia, jos ei haluta painottaa perhoa kovin paljoa.
Varsinkin matalimmissa ja hiljavirtaisimmissa paikoissa varmasti päästän tinallakin pohjaan saakka. Toinen mahdollisuus nuissa matalissa paikoissa, ettet laita tinaa/lyijyä ollenkaan, eiköhän näinkin päästä pohjaan, kuhan ei kovin syvässä purossa/pienimmissä joissa kalasteta.

Jos vaikkapa pienimmissä joissa/puroissa on suurikin kalastus paine, tuppaa siellä jäämään lyijyä hiukan enemmän pohjaan ja näin se saastuttaa suuremman %osan vedestä, kuin vaikka teno joen kokoisella joella. Onhan niillä kummiskin koko eroa.

tarpooni:
Kuulapääaikana on kyllä lyijyn käyttö varsinkin perhoissa jäänyt aika lailla pois, kalaakin tulee ihan yhtä vähän :).
Ameriikan reissuuni sidoin kaikki perhot kupari/tungsten painotteisena sekä kuulapäinä, oletin että olisi ollut jotain rajoituksia mutta ei kohdalle sattunut. Sikäläiset käytti surutta lyijyä perukkeissa ja coloradon flyshopeissa kyllä löytyi myrkyttömiä vaihtoehtoja. Tinaa en ole itse kyllä käyttänyt, kaikkea muuta metalliroinaa kylläkin. Kupari on suosikkini kun käytän paljon pieniä perhoja, lyijylanka kun on aika paksua.

Navigaatio

[0] Viestien etusivu

[#] Seuraava sivu

[*] Edellinen sivu

Siirry pois tekstitilasta