Kalastusvälineet > Muut kesäkalastusvälineet

Fisherman- nostopihdit

(1/2) > >>

Suurkalastaja1:
Eli onko kenelläkään käyttökokemuksia kyseisistä nostopihdeistä? Tänään noita tutkailin kalastusvälineliikkeessä. Hinta ei ole paha, 18e, mutta tekeekö noilla mitään? Ei viitsisi turhaan ostaa :-)

pjk:
Kyseessä on edullisen pään perusgrippi, eli vehkeessä ei ole puntaria ja leukaosa ei pyöri. Kun pihtiä käytetään vapautettaville eli melko virkeille hauille, ongelmaa voi koitua siitä että kalan saadessa raivarin vehkeestä ei löydy joustoa, jolloin kala saattaa kieputtaa itsensä irti ja vahingoittaa ehkä leukojaankin. Jonkin verran joustoa voi tosin antaa päästämällä pihdin roikkumaan rannelenkkinsä varassa. Raivarit kuuluvat lähinnä kesäkalastukseen, kylmän veden hauki on nostossakin varsin rauhallinen.

Vastaavaa tuotetta käyttäneenä sanoisin, että perusnostimella pärjää kohtuullisen hyvin, ts. se on kyllä hintansa arvoinen. Vertailun vuoksi aito BogaGrip maksaa Suomessa reilusti yli 100 euroa, leukaratkaisultaan erilainen Rapalan pihti on sitä noin puolet edullisempi. Nykyään Rapalan pihtiä käyttävänä olen oppinut tykkäämään siitä, että pyörivä pihtiosa myötäilee kalan kieppumista. Sisäänrakennettu puntari on kiva lisä.

--pikeye

*emppu*:
Bogagrippi on aivan saman näköinen kun bilteman pihdit 16e

Don Miguel:
Taitaa kuitenkin Biltemankin pihdit olla noita pyörimättömiä malleja? Ei se ulkonäkö, vaan ne ominaisuudet.

*emppu*:
Kyl ne bilteman on sitä mitä sieltä ostaa. Eli just semmoset lelut. Näkyy olevan vielä jotain seos metallin
tapaista noi leukapihdit. Joten sitä isoa nostaessa varmasti napsahtaa leuat poikki.  :lol:

Navigaatio

[0] Viestien etusivu

[#] Seuraava sivu

Siirry pois tekstitilasta