Alueittaiset keskustelut > Itä-Suomi

Tiilikanjoki

(1/4) > >>

MIETTINEN:
TÄNNE KOKEMUKSET, REISSURAPORTIT JA KUVIAKIN VOI LAITTAA KO. JOELTA.

(tiistai 20.7) Illan reissu serkun kanssa suunnattiin Tiilikalle. perhokalastajien puheiden mukaan olivat istuttaneet Kirreä täksi kesäksi kun eivät olleet saaneet taimenen poikasia hommattua. Aloiteltiin kalastus klo 18.00 aikoihin ja siinä jokea kalastaessa alavirtaan päin ainoat kalakontaktit olivat ahventen kanssa. Tuli sieltä myös yksi noin 20cm taimenen poikanen jolla rasvaevä tallella, eli joessa vaikuttaisi olevan myös luonnon taimenta.
Siitä sitten siirryttin kahville ja makkaran paistoon. Noin puolituntia nuotiolla oltua oli aika lähteä kokeilemaan uudestaan joen ylempää osaa. Otin matkaani UL-vavan ja lippoja.
Noin klo 22.20 lippaa siinä lumpeikon reunassa uittaessani jokin nappasi voimakkaasti kiinni. Siinä hiukan aikaa lumpeita väistelleen ja väsyttäen, sain kalan hiukan lähemmäksi rantaa Toteutui se mitä sinne oli tultu hakemaan KIRRE, hihkaisin serkulleni. Haavi kalan alle ja ylös.
Puntari antoi kalalle painoksi 1295g. Hiukan myöhemmin oli sitten serkun vuoro samalaji kyseessä, nyt hiukan vajaa kilonen mitta kirre. Muita kontakteja ei illan/yön aikana enää tullut. Kuitenkin kaikinpuolin hyvä reissu ja kalaakin saatiin.

44cm ja 1295g

kala-ale:
Moro, Tuolla tiilikan joella on tullut kalasteltua koko pieni ikä. Joka kesä rumpannut aika tiheään tahtiin. Jos nyt ollaan samassa joessa..?Siis joka laskee älänteestä ja on varpaisjärven ja rautavaaran rajana, ainakin vähän aikaa..? Noh kuitenkin muina vuosinahan siellä on ollut taimenta, viime kesänä kirjoa.. En kyllä kovin hyvin saanut siihen nähden miten paljon siellä kävin.. Lähes kaikki sain Bete lotoilla.
Muutamia kuvia kaloista.


Viime kesän pari mitta kirjoa. Painoa muistaakseni 1200+ molemmilla. Nämä muuten tulivat sieltä ylemmältä istutus paikalta.

Olisikohan toissakesän tai sitä edllisen kesän taimen. tämä taas tuli sillan alapuolelta.

Ihan mukava paikka kalstaa minusta. Minäkin olen saanut luonnon taimenia täältä. Olivat aika nättejä.. Pituutta niillä oli 8-20cm. Oisinkohan saanut niitä kaiken kaikkiaan 15.. :) Jotka kaikki ehdottomasti kasvamaan.

-Kala-ale

MIETTINEN:
Nyt vasta satuin huomaamaan että olihan tänne tullut toinenkin kommentti  :-)

Juu ollaan Kala-ale samalla joella. Komeita kirjoja sullakin tullut ja upea taunokin, pääpainoisesti taitavat olla just tota 1000g+ luokkaa noi kirjot.
taimenta tosiaan saisi nyt olla enemmän ja jos vaan KUNNOLLISET kalastajat antaisivat niiden kasvaa eikä heti kun alamitta ylitetään niin oteta kaikkia mukaan. Ja olen paljon kuullut että joen lähellä asuvat paikalliset olisivat noita istukkaita aina istutuksen jälkeen haavilla käyneet hakemassa pois.

Jos vaan satut ens kesän aikana taas käymään niin laitathan ilmootusta tänne niin katsella josko satuttas samoille apajille  :-D

^^perhostelija^^:
Missä päin tämä tiilikanjoki sijaitsee? Onko kalliit luvat? Mikä on saaliskiintiön määrä? Onko laavua ja tulipaikkaa? Miten iso paikka tuo tiilikanjoki on? :roll:

Mr Ponu:
  Hei!    Tiilikkajoki sijaitsee Koillis-Savossa. Tie nro 582 ylittää joen Varpaisjärven ja Rautavaaran puolessavälissä. Kuopiosta matkaa tulee n. 70 km joen alaosille. Vuorokausilupa on 12 euroa ja kausilupa 45 euroa (hintatiedot Muikkusuomen sivuilta). Istutukset muutaman kerran kesässä, aiemmin taimenta, nykyisin myös kirjolohta. Kohdassa jossa tie 582 ylittää joen, on Vongankoski, jonka alaosassa on laavu ja tulipaikka. Epävirallisia tulipaikkoja on ylempänä jokivarressa muitakin.Saaliskiintiö 3 lohikalaa/vrk ja joki on keskivirtaamaltaan 4-5 kuutiometriä/sekunti. Normaalikesänä vettä riittää heinäkuun puoleenväliin kivasti, kevättulva laskee yleensä kesäkuun alkuun mennessä. Itse kävin muutamia reissuja yli 10 vuotta sitten ja joitakin taimenia sain, ei kuitenkaan ole saalisvarmimmpia paikkoja jos tankkiauto ei ole käynyt lähiaikoina. Yleensä Tiilikalla saa kalastella rauhassa, itsellä kulkeminen tuolla jäi, kun alettiin kulkea samalla suunnalla olevalla Nurmijoella. Vesi on Tiilikalla todella tummaa, mutta on siellä seassa satunnaisesti kalojakin. Joki jatkuu myös Älänteenjärven yläpuolella, ja sieltä löytyy aina koskia joissa voi halutessaan kalastella yksin.


http://www.infokartta.fi/psavo?l=peruskartta,3,3555134,7038588,Vongankoski,laavu+tulipaikka

Navigaatio

[0] Viestien etusivu

[#] Seuraava sivu

Siirry pois tekstitilasta