Kalastuslajit > Perhokalastus

Perhostelu & moraali

(1/8) > >>

Anonymous:
Olemmeko me perhokalastajat täysin moraalittomia *hedonisteja, jotka omaa nautintoaan tavoitellen aiheuttavat kiusaa viattomille luontokappaleille? Mikä oikeuttaa meidät harrastamaan jotakin sellaista, mikä ei ole edes tarpeellista olemassaolomme kannalta?
   Pidän toki (perho)kalastuksesta ja olen hyväksynyt sen tosiasian, että oma nautintoni perustuu toisen eliölajin kärsimykseen. En kuitenkaan väitä, että nauttisin eläinrääkkäämisestä, mutta voiko sitä muuksikaan kutsua?

(*mielihyvää ja nautintoa tavoitteleva ihminen.)Kertokaapa mielipiteenne!

Anonymous:
Perhokalastus -lehden numerossa 3/1998 oli mielenkiintoinen artikkeli: Catch & Release, käytäntö ja moraali.

Tsekatkaa!

Anonymous:
Toudellakin!!! Miksi syömme siis edes lihaa onhan sekin omallatavallaan "hedonismia", koska käytännössä pärjäämme ilman sitäkin. Syökäämme tästä lähtien pelkästään rehua ja multaa edesauttaaksemme viattomien eläinten/luontokappaleiden tasa arvoisuuden yhteiskunnassamme. Onhan se moraalironta syödä toinen elävä luonto kappale eikö? Heheh alkaa mennä liiallisuuksin noi moraalisoinnit näillä perhokalastajilla(itseni välissä mukaanlukien). Cach and releas kunniaan!!! (huom provosointia ja hjuumoria!! Ei tule ottaa tosissaan)

Anonymous:
Ainniin ja vastaus kysymykseen
 "Olemmeko me perhokalastajat täysin moraalittomia *hedonisteja, jotka omaa nautintoaan tavoitellen aiheuttavat kiusaa viattomille luontokappaleille?"
OLEMME!!! Tosin vahingon/kalan kärsimyksen catch and release kalastuksessa voi minimoida pyrkimällä mahdollisimman nopeisiin väsytyksiin ja käsittelemmällä kalaa oikein.

teme:
Usein lähden kalaan, vaikka vanhoja kaloja on vielä pakkasessa syömättä, ja päästän kaikki saamani kalat takaisin (=ei mitään järkeä). Tuo oikeinkäsittely ja nopea väsytys ei aina onnistu etenkin, jos kala on iso. Välillä kalastellessa koukku vaurioittaa kalaa niin, että se on "pakko" ottaa, esim. koukku silmään jne.
Mutta minkäs se perhokalastaja luonteelleen voi... ;)


edit. oikeinkirjoitus

Navigaatio

[0] Viestien etusivu

[#] Seuraava sivu

Siirry pois tekstitilasta