Chat

Kirjoittaja Aihe: Veneen varustelukustannus uisteluun  (Luettu 17420 kertaa)

0 jäsentä ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

Fisherman1

 • Viestejä: 123
  • Profiili
Veneen varustelukustannus uisteluun
« : Kesäkuu 10, 2011, 13:02:07 »
Tervehdys,

osaako kokeneemmat tieteenharjoittajat antaa sivistyneen kustannusarvion veneen saattamisesta uiseluvalmiiksi.

Vene on Kala-Palta pulpetilla. Alustavasti olen ajatellut  6 vapaa. Kalastuksen kohteena lähinnä lohi/taimen ehkä myös kuha.


homeboy

 • Viestejä: 13
  • Profiili
  • Sähköposti
Vs: Veneen varustelukustannus uisteluun
« Vastaus #1 : Kesäkuu 15, 2011, 13:24:21 »
niin paljon kun jaksat sijoittaa :)  :mrgreen:

aloitat nyt vaikka.

-kunnon kelat / vavat.
-takilat
-pikkuplaanarit / plaanari kelkat
-vapatelineet / räkki.
-kartta plotteri / kaiku

kyllähän noihin tonnin jos toisenkin saa upotettua.
ainoa vinkki minkä voin antaa et "halpa ja hyvä ei kulje käsikädessä, ja köyhällä ei ole varaa ostaa huonoa"

Fisherman1

 • Viestejä: 123
  • Profiili
Vs: Veneen varustelukustannus uisteluun
« Vastaus #2 : Kesäkuu 15, 2011, 19:12:29 »
Kiitokset vastauksesta.

Kelat,vavat ja siima on varmasti ne mistä en aio tinkiä. Ne ovat kuitenkin keskeisessä roolissa ja hyvät vavat ja kelat ovat varmasti hyvin pidettynä pitkässä juoksussa jopa edullisempi ratkaisu kun halppisrojut.

Koska kelkat kai vaatisivat jonkun salon keskele venettä, olen ajatellu hoitaa noi levitykset pikkuplaanareilla. Kunnon takilaa mielisin, koska ainakin kesäaikana taitaa lohet ja tanet olla aika syvällä. Mietityttää vain saako Kala-Paltaan vähän järeämpää takilaa kiinni. Ymmärsin, että kevyttakiloitakin on, mutta niillä taitaa 10 m olla koko lailla maksisyvyys.

Kaiku/plotteri tulee kaverin kautta, merkki luultavasti Garmin.

Vavat meinasin laittaa laitakiinnitteisillä telineillä. Veneeseen ei tule kaiteita, koska käytän sitä myös verkkotouhuissa.

Joudun ostamaan veneen vähän kompromissina. Kriteereinä oli, että veneen tulee soveluta yhteysveneeksi, tavaran kuljettamiseen, huviveneilyyn, uisteluun ja verkkokalastukseen.

Alustavasti olen ajatellut kuudelle vapasetille, parille pikkuplaanarille, takilalle ja vapatelineille budjetiksi 1000-1500 €. Saas nähdä riittääkö?

daiwa2

 • HERRA puheenjohtaja
 • Global Moderator
 • *****
 • Viestejä: 504
  • MSN Messenger - joonasmantere988@hotmail.com
  • Profiili
  • Ammattikalastajan Arkea
  • Sähköposti
Vs: Veneen varustelukustannus uisteluun
« Vastaus #3 : Kesäkuu 15, 2011, 20:21:11 »
Ihan hyvän veneen olet valinnut, löytyy siitä meinaan muutaman vuoden takaa kokemusta jonkun verran ja esim verkkotouhuissa ihan näppärä paatti.

Mutta itse asiaan. Jos tosin kuudella vavalla lähdetään liikenteeseen, niin karkeasti voi laskea yhdelle setille siimoineen kappalehintaa noin 80-150€ kpl. Riippuen vähän paljonko niihin haluaa satsata. Toki tuohon hintaan saa jo ne vapatelineetkin mukaan, mikäli vähän keloista/vavoista tinkii.  Useamman vuoden nuo kumminkin kestää joten toisaalta ei kannata tinkiä(JOS ne huollot/rasvaukset/säilytyksen oikeaoppisesti muistaa keloille tehdä. Mielummin itse lähtisin aluksi vaikka liikenteeseen 4 hyvällä setillä kuin 6 huonommalla, ja ostaisin myöhemmin budjetin antaessa periksi kaksi lisää.

Meillä oli kalapaltassa aikoinaan samanlainen telineviritelmä mikä on nordanwindissä tällä hetkellä. Eli ostettu yhdet ylimääräiset hankaimet, porattu ne kakkosneloseen kiinni ja tuettu muutamalla laudalla vielä sivuttain ja tähän sitten ruuvattu vapatelineet paikoilleen. Toki jos hitsi löytyy ja materiaalia niin nopeaa pienen kaarenkin vääntää rosterista. Näin itse veneeseen ei ole pakko porailla mitään, sillä varsinkin verkkotouhussa jokainen ylimääräinen osa veneenlaidalla saattaa tuottaa ongelmia ja tuo on muutenkin näppärä nostaa tarpeen vaatiessa kokonaan pois. Puusta tehtynä tuon budjetti ei hirveä ole.

Pikku plaanarit taitaa olla parin kympin paikkeilla kappale, eli niihinkään ei paljoa uppoa.

Noista takiloista en nyt osaa mitään sanoa, mutta kyllähän noilla isoilla uistelupainoilla tai syvääjillä suhteellisen syvälle päästään(kymmeneenkin metriin käsitykseni mukaan)


www.kalassa.net/daiwa2

Kalassanet Ry:n kalastusseuran puheenjohtaja


veneli

 • Viestejä: 25
  • Profiili
Vs: Veneen varustelukustannus uisteluun
« Vastaus #4 : Kesäkuu 15, 2011, 21:42:55 »
Jos et halua itseäsi kipeäksi maksaa niin voin suositella stormin hyrräkelapakettia. Hinta/laatu suhteeltaan loistava.

http://www.greentrail.fi/content/index.php?openmenu=10&submenu=54

Aikoinaan kun näitä myyntiin tuli, ajattelin myös että noin halpa ei voi kaksinen olla. Mutta parin uisteluporukkaan kuuluvan suosituksesta ostin 5 kpl testiin. Yhdessäkään ei ole viellä vikaa ollut. Tästä on 5 vuotta aikaa. Puolet vähemmän tulee siimasotkuja kuin moniin 10 kertaa kalliimpiin, jotka on lyöty täyteen hajoavia osia. Tiedän monia kenellä on +50 tonnin uisteluvehkeet, mutta vavoissa on stormin hyrrät! Jarrut näissä kuulopuheiden mukaan ei ole kaksiset, mitä kyllä ihmettelen. Sellaisia kaloja ei suomesta löydy mihin näissä ei jarru riittäisi. Ei rohise ja hätäsesti nousee kala ylös, tarvittaessa.

Tuossa paketissa oleva vapa on itselle vähän lyhyt, joten ei siitä paljoa kokemusta ole. Mutta kyllä niitäkin näkyy porukoilla olevan.

Fisherman1

 • Viestejä: 123
  • Profiili
Vs: Veneen varustelukustannus uisteluun
« Vastaus #5 : Kesäkuu 15, 2011, 22:15:27 »
Kiitokset vinkeistä daiwa2 ja veneli. Pitää tuota vapamäärää vielä vähän miettiä, kun varmaan aika usein tulee uisteltua itsekseen. Tähän kun vielä yhdistää sen pikku seikan, että allekirjoittaneella ei ole uistelukokemusta oikeastaan yhtään, kannattaa varmaan pitää vapamäärä kohtuullisena.

Kalastuspaikkani on Puula, jossa minulla mökki. Kohdekalani tulevat olemaan lohi/taimen sekä kuha. Soveltuuko samat vapa+kela+siima - kombinaaatiot näille kaikille?

Se voi olla, että aloittelen uistelun vasta syksyllä, jolloin nuo lohikalat taitaa löytyä ilman takiloita.

Tosiaan kaikenlaisten ylimääräisten ulokkeiden kiinnittämistä haluaisin välttää, koska mainitsemani verkkokalastus kulkee ainakin jossain määrin rinnalla. Voihan se olla,että hurahtaa niin pahasti tuohon uisteluun, että verkotus jää kokonaan sivuun. Se jää nähtäväksi.

Mökiltä ei ole kuin yli 10 km lohipaikoille, joten eihän tuo ainakaan siirtymän pituudesta jää kiinni. Sitten kun kotonta mökille ajaa noin 30 minuutissa, niin ei sitäkään voi oikein käyttää tekosyynä miksei lähtisi järvelle.

Onko kokemuksia miten Kala-Palta toimii tuulessa ja aallokossa? Veneeni on pulpetilla ja perässä Yamaha 20 beps.

daiwa2

 • HERRA puheenjohtaja
 • Global Moderator
 • *****
 • Viestejä: 504
  • MSN Messenger - joonasmantere988@hotmail.com
  • Profiili
  • Ammattikalastajan Arkea
  • Sähköposti
Vs: Veneen varustelukustannus uisteluun
« Vastaus #6 : Kesäkuu 16, 2011, 01:16:21 »
Kala-paltalla kyllä pärjäs ihan hyvässäkin tuulessa, ainut ongelma on vain että keula tahtoo toimia purjeena kun on suhteellisen korkea, mutta tämä taas tuo sen edun ettei keula hörpi vettä kovemmassakaan aallokossa. Meillä oli silloin takatuupparina 10hp mercury. Joka tapauksessa hintaansa nähden kova vene ja mukavasti löytyy tilaa. Myös sivuponttoonien päälle saa näppärästi aseteltua tavaraa ettei pyöri kaikki jaloissa. Toki sitten sitä pohja tilaa vie tuo ominaisuus. Tästähän isompaa mallia olevaa Meripaltaa käytetään merellä ammattikalastus tarkoitukseen ja tämä kalapalta on suht yleinen ammattilaisilla järvillä.

Kela+vapa+siimat sopii oikeastaan kaikki noille mainitsemallesi kalalajeille, tai ainakin omassa käytössä on piisannut samat välineet joka lajille.

Voin napsaista tuosta meidän vapateline hässäkästä kuvan tässä lähipäivinä ja laittaa sulle yv:nä jos haluat ottaa vaihtoehtoista mallia omaan rakenteluun, ennenkun kiinnität mitään pysyvästi kiinni.


www.kalassa.net/daiwa2

Kalassanet Ry:n kalastusseuran puheenjohtaja

Fisherman1

 • Viestejä: 123
  • Profiili
Vs: Veneen varustelukustannus uisteluun
« Vastaus #7 : Kesäkuu 16, 2011, 08:34:42 »
Moi,

kuvasta olisin kiitollinen. Kun noita kaiteita ei ole , kaikki toimivaksi havaitut ideat otetaan vastaan.

Kaikki veneet ovat  varmasti parempia uisteluun kuin nykyinen Suvi 495 soutuvene + Yammu 5 hv. On sen verran kiikkerä, esim 15 kg koiran liikkuminen veneessä saa sen heilahtamaan.

ottivaappu

 • Viestejä: 130
  • Profiili
Vs: Veneen varustelukustannus uisteluun
« Vastaus #8 : Kesäkuu 17, 2011, 07:09:49 »
Lainaus
Mietityttää vain saako Kala-Paltaan vähän järeämpää takilaa kiinni. Ymmärsin, että kevyttakiloitakin on, mutta niillä taitaa 10 m olla koko lailla maksisyvyys.


Rohkenen väittää et harvoin järvivesillä ronkitaan 10m syyvyyttä syvemmältä takilalla. Merellä tulee itselläkin käytettyä 15m mut eipä juurikaan sitä syvemmältä... Kyllä paltaankin saa takilan kiinni peräkulmiin ja siitä hyvä tuenta. Takila rohmuaa suuren osan budjetista, esim. cannon easytroll 2 metrilaskurilla kustantaa ~240ekee... Toisekseen ovat kyllä hyvät ja kestävät, omatkin cannonit olleet käytössä -90 alkaen ettei huonoja kannata hankkia. :-)

Aikaisemmin tuli joskus vanhal suomiveneellä verkkoja satunnaisesti pidettyä jossa oli vetokamoja kiinni niin voin omakohtaisesta kokemuksesta sanoa et ei siit tahdo mitään tulla kun verkko tarttuu tämän tästä vapatelineen pikakiinikkeisiin jne. :roll:
Fisherman1

 • Viestejä: 123
  • Profiili
Vs: Veneen varustelukustannus uisteluun
« Vastaus #9 : Kesäkuu 17, 2011, 09:44:10 »
Lainaus
Mietityttää vain saako Kala-Paltaan vähän järeämpää takilaa kiinni. Ymmärsin, että kevyttakiloitakin on, mutta niillä taitaa 10 m olla koko lailla maksisyvyys.


Rohkenen väittää et harvoin järvivesillä ronkitaan 10m syyvyyttä syvemmältä takilalla. Merellä tulee itselläkin käytettyä 15m mut eipä juurikaan sitä syvemmältä... Kyllä paltaankin saa takilan kiinni peräkulmiin ja siitä hyvä tuenta. Takila rohmuaa suuren osan budjetista, esim. cannon easytroll 2 metrilaskurilla kustantaa ~240ekee... Toisekseen ovat kyllä hyvät ja kestävät, omatkin cannonit olleet käytössä -90 alkaen ettei huonoja kannata hankkia. :-)

Aikaisemmin tuli joskus vanhal suomiveneellä verkkoja satunnaisesti pidettyä jossa oli vetokamoja kiinni niin voin omakohtaisesta kokemuksesta sanoa et ei siit tahdo mitään tulla kun verkko tarttuu tämän tästä vapatelineen pikakiinikkeisiin jne. :roll:

Moi,

aloittelen uistelua Puulalla ja minua kokeneemmat sanoivat, että pitkien hellejaksojen jälkeen lohi ja tane voi olla niinkin syvällä kuin 15-20 m. Syksyllä tilanne tietysti toinen.

Uisteluviritykset tietysi pitää purkaa pois ennen verkkotouhuja, se on tietysti pidettävä mielessä kun miettii uisteluvarustelua.

Mitä tulee takiloihin, niin tarkoitus oli ostaa juuri yksi kunnon peli. Eikös yhteen takilaan saa viritetty 2 uistinta eri syvyyksiin. Esim ensimmäinen 15 metriin ja toinen vaikka 8 metriin.

Jossakin vaiheessa mainitsemani budjetti 1000-1500 € on alustava. Kyllä siitä voidaan vähän lipsua jos sille löytyy peruste. Toinen mihin menee varmasti kohtuullisen paljon pätäkkää on kaiku-plotteri - yhdistelmälaite.

daiwa2

 • HERRA puheenjohtaja
 • Global Moderator
 • *****
 • Viestejä: 504
  • MSN Messenger - joonasmantere988@hotmail.com
  • Profiili
  • Ammattikalastajan Arkea
  • Sähköposti
Vs: Veneen varustelukustannus uisteluun
« Vastaus #10 : Kesäkuu 17, 2011, 12:28:12 »
Tuolta kannattaa puulaan vinkkejä ja neuvoja kysellä, täältä foorumiltakin jonkun verran tuolla kalastavia on jo ennestään.

http://www.kalassa.net/keskustelut/index.php?topic=977.0

Heitän sulle yv:nä viime kesäisiä kuvia tuosta meidän telineestä, voin alkuviikosta napata parempia ja asiaa selkeyttäviä kuvia kun pääsen taas mökille!


Edit.

Olitkin jo tuolla kysellyt vinkkejä....  :-D
« Viimeksi muokattu: Kesäkuu 17, 2011, 12:33:55 kirjoittanut daiwa2 »


www.kalassa.net/daiwa2

Kalassanet Ry:n kalastusseuran puheenjohtaja

homeboy

 • Viestejä: 13
  • Profiili
  • Sähköposti
Vs: Veneen varustelukustannus uisteluun
« Vastaus #11 : Kesäkuu 17, 2011, 16:39:13 »
Jos et halua itseäsi kipeäksi maksaa niin voin suositella stormin hyrräkelapakettia. Hinta/laatu suhteeltaan loistava.

http://www.greentrail.fi/content/index.php?openmenu=10&submenu=54

Aikoinaan kun näitä myyntiin tuli, ajattelin myös että noin halpa ei voi kaksinen olla. Mutta parin uisteluporukkaan kuuluvan suosituksesta ostin 5 kpl testiin. Yhdessäkään ei ole viellä vikaa ollut. Tästä on 5 vuotta aikaa. Puolet vähemmän tulee siimasotkuja kuin moniin 10 kertaa kalliimpiin, jotka on lyöty täyteen hajoavia osia. Tiedän monia kenellä on +50 tonnin uisteluvehkeet, mutta vavoissa on stormin hyrrät! Jarrut näissä kuulopuheiden mukaan ei ole kaksiset, mitä kyllä ihmettelen. Sellaisia kaloja ei suomesta löydy mihin näissä ei jarru riittäisi. Ei rohise ja hätäsesti nousee kala ylös, tarvittaessa.

Tuossa paketissa oleva vapa on itselle vähän lyhyt, joten ei siitä paljoa kokemusta ole. Mutta kyllä niitäkin näkyy porukoilla olevan.

tosin tossa stormin paketissa on vaan vikana se et ei tahdo jarru riittää kun naarataan plaanaria ja "painoja" + hyvällä tuurilla (+6 kilon kalaa.)

veneli

 • Viestejä: 25
  • Profiili
Vs: Veneen varustelukustannus uisteluun
« Vastaus #12 : Kesäkuu 17, 2011, 18:28:04 »
tosin tossa stormin paketissa on vaan vikana se et ei tahdo jarru riittää kun naarataan plaanaria ja "painoja" + hyvällä tuurilla (+6 kilon kalaa.)
Tässä on kaksi vaihtoehtoa.. Joko et ole ikinä edes kokeillut stormin jarrua, tai sitten sinulla on ollut jarru rikki. Nimittäin noista saa kyllä jarrun ihan "lukkoonkin". Jolloin siima tai vapa katkeaa ennen kuin jarru pettää.

kalagalle

 • Viestejä: 126
  • Profiili
Vs: Veneen varustelukustannus uisteluun
« Vastaus #13 : Kesäkuu 17, 2011, 20:02:49 »
Ihan vaan ideana, että vapatelineitä vois olla vaikka 8, vaikka 6 vetäisitkin. Joskus voi olla hyvä pitää kaikki sivuilla (plaanarit ja mahdollisesti sivuvavat) ja joskus 2/puoli+ mahd takila+ perävirtaan vapa. Tosin saahan niitä kääneltyäkin, mut helpottaa liikkumista ja vapojen käsittelyä jos esim perävirta vapa on veneen perässä. Nää ny on mun mielipiteitä, mut on jokunen tunti takanakin.. ;)
Niin ja alota vaan jo kesällä, kiva siä on kellua kuhan perässä ja eikös siä aika isoja ahveniakin kölli. Ja tietysti kyllä isompi haukikin antaa hyvää reeniä syksyn lohihommia varten vehkeiden käsittelyssä yms. Mut rohkeesti vaan kamoja vetoon, vaikka vähän lähemmäs venettä aluks nii oppii tekeen käännökset ettei siimat löysty ja kaikkee sellasta mitä sitte huomaa kun touhuaa. Paras olis tietysti olla jonkun kokeneemman kyydissä, mut äkkiähän noi oppii!
Ja tohon kelan valintaan en sano mitään ettei tuu vääntöö, okuman perusmallikin aikas huikee peli hintasekseen.. :roll:

ottivaappu

 • Viestejä: 130
  • Profiili
Vs: Veneen varustelukustannus uisteluun
« Vastaus #14 : Kesäkuu 18, 2011, 20:08:06 »
Lainaus
aloittelen uistelua Puulalla ja minua kokeneemmat sanoivat, että pitkien hellejaksojen jälkeen lohi ja tane voi olla niinkin syvällä kuin 15-20 m. Syksyllä tilanne tietysti toinen.

Sen verran itsekkin nuorena & vanhempana on tullut järvivesiä seilattua ja taimenta&järväriä pyydettyä et kyseisten kalojen oleskelu syvyydet seurailee pitkälti muikkuparvia. En mikään guru ole mutta siinävaiheessa kun kalat ovat kympin tai syvemmällä niiden pyytäminen on kokolailla turhaa. Kevät, alkukesä ja syksyhän ne noiden osalta ovat sitä parasta aikaa kun kala on pinnantuntumassa.

akihh

 • Viestejä: 34
  • Profiili
Vs: Veneen varustelukustannus uisteluun
« Vastaus #15 : Heinäkuu 16, 2011, 15:01:26 »
Jos et halua itseäsi kipeäksi maksaa niin voin suositella stormin hyrräkelapakettia. Hinta/laatu suhteeltaan loistava.

Jos oikeasti hinta/laatusuhteella hakee settejä niin honkkarin verkkokaupassa on useampia eri settejä missä on okuman classic kelana. Hyvä jarru, kestävä kela ja vielä 5v takuulla. Rumiahan ne toki on... vapojen pituus veneen mukaan, omien kokemusten mukaan yksin uistellessa pienessä kiulussa ei kasijalkaisten kanssa ole kivaa turata kunnon tuulella.

adez

 • Viestejä: 10
  • Profiili
Vs: Veneen varustelukustannus uisteluun
« Vastaus #16 : Syyskuu 06, 2011, 18:42:36 »
Itse aloitin viimekesänä ja ostin ensiksi:
1500e Veneen
80e Hyrräkelan
14e Uisteluvavan
29e pikkuplaanareita 2kpl
15e Monofiilisiiman 2kpl
50e Vaappuja
7e Vieherasian
17e Jarrupussin veneeseen
9e Vapatelineitä 3kpl

Ennestään oli silloin avokela jolla vedin kaverina. Eli kahdella vavalla ja kaverilla oli kolmas joskus mukana.
Tänäkesänä hommasin pari hyrräkelaa ja vapaa lisää. Kolmella vavalla vetelen nyt itsekseen ja joskus kaverilla neljäs mukana.
Alle 200e sijoitin tänäkesänä lisää, kun ostin parit vehkeet lisää itselle.
Ihan mökki harrastus mielessä mennään, tuskin tulee koskaan hommattua kymmeniä uistelusettejä, plaanareita ja takiloita. Kalaa on tullut näilläkin vehkeillä ihan mukavasti  :-)


Mika69

 • "Asento"-kala
 • Viestejä: 87
  • MSN Messenger - mika.lukkarinen@gmail.com
  • Profiili
  • Sähköposti
Vs: Veneen varustelukustannus uisteluun
« Vastaus #17 : Syyskuu 10, 2011, 20:52:01 »
Moi kaikille

Kyllähän sitä syvälle joutuu lämpimien vesien aikaan menemään noiden punalihasten perässä, esim viimekuussa (elokuu) punalihasta tuli pääsääntöisesti 55 jalan alapuolelta, Eli noin 17 metristä ja  syvimmillään 85 jalasta , eli noin vajaasta 26 metristä.
Alko takilankuulan takajättö olla jo aika messevä kuuden kilon lituskakuulalla.

Jos omaa vähänkin rakentelutaitoja voi plaanarikelkat / kelat, pikkuplaanarit, painot, kääntöpöydät takiloille tehdä helposti itse.
Vapatelineitä saa nykyään niin halvalla että niitä ei kannata tehdä. yvtä vaan tulemaan jos kiinnostaa. Neuvon mitä osaan.

Keväällä vaihdoin vanhat ocumat cl30 (jos oikeimuistan) salmon Spciaaleihin nimenomaan tuon jarrun riittämättömyyden takia (tai kyllähän se noissa ocumoissakin riitti mutta oli aika ON / OFF tyylinen). 100% tyytyväinen olen kyllä ollut tuohon döörin Salmon Special kelaan.

Vapoina itsellä käytössä vieläkin vanhat daiwan jupitery boatit 7 jalkasena (mielestäni pidempi vapa on vaan tiellä ja sen kanssa on hankala puljata veneessä), maksoi silloin kun viimeisimmän ostin 14 eskoa, Motonetistä.
Vavoista vielä senverrran että samanlaiset kannattaa kaikki olla, tästä on se hyöty että kun niitä on vierekkäin voi aina verrata vavan kärjistä mahdolliset kuhakenotukset helpommin.

Siimapainoja kannattaa myös hankkia, Omasta veneestä löytyy 50g  , 110g , 150g ja 250g painoja.

Pikkuplaanareilla pärjää hyvin. Kovalla allokolla ja tyynellä kelillä ne mielestäni jopa pyytäävät paremmin (ainakin raksinvedossa).
Miinuspuolena karkuutuksia tulee hieman enemmän kuin isoilla kelkoilla pyydettäessä.

Tässäpä jotain ajatuksia mitä päähän pälkähti näin nopeasti.

-Mika


Kalastus on parasta, mitä mies voi kokea housut jalassa!

kalakaveri17

 • Viestejä: 7
  • Profiili
Vs: Veneen varustelukustannus uisteluun
« Vastaus #18 : Syyskuu 15, 2011, 18:53:19 »
Veneen varustelukustannukset riippuvat varmasti aika paljon siitä mitä olet valmis laittamaan siihen rahaa. Ja aika paljon voi säästää jos osaa itse nikkaroida. Köyhän ei tietenkään ole varaa ostaa kallista. Samalla tavalla matkustamisess, jos haluaa halvan asunnon, voi sohvasurffata tai vuokrata paikalliselta.
« Viimeksi muokattu: Lokakuu 25, 2011, 14:59:14 kirjoittanut kalakaveri17 »

Pike

 • Viestejä: 843
  • Profiili
Vs: Veneen varustelukustannus uisteluun
« Vastaus #19 : Syyskuu 15, 2011, 19:20:13 »
Veneen varustelukustannukset riippuvat varmasti aika paljon siitä mitä olet valmis laittamaan siihen rahaa. Ja aika paljon voi säästää jos osaa itse nikkaroida. Köyhän ei tietenkään ole varaa ostaa kallista.
No mitä se köyhä sitten ostaa kun köyhällä ei ole varaa ostaa halpaakaan?

Tarkoitan siis sitä, että varustelee kalliimmilla pikkuhiljaa. Ostamalla halpaa ja huonoa tulevat kustannukset vain suuremmiksi.

kuha kalle

 • Viestejä: 390
  • Profiili
Vs: Veneen varustelukustannus uisteluun
« Vastaus #20 : Syyskuu 15, 2011, 19:58:35 »
Kultainen keskitienkin on hyvä vaihtoehto, ei kaiken tarvitse olla kallista.
"Kuka tahansa voi kusta lattialle mutta tosimies paskoo kattoon".
M.S

Kala Erkki

 • Nollalinjalainen
 • Viestejä: 361
  • MSN Messenger - kalaerkki@kalassa.net
  • Profiili
Vs: Veneen varustelukustannus uisteluun
« Vastaus #21 : Syyskuu 18, 2011, 15:55:05 »
Kun ei itse tule kovin aktiivisesti vetouisteeltua, veneessä on uistelua varten vain moottori + akku = 150e Ja vapa pysyy kädessä.  :-D

Jaketti

 • Viestejä: 9
 • Savolainen suunsoittaja
  • Profiili
Vs: Veneen varustelukustannus uisteluun
« Vastaus #22 : Syyskuu 18, 2011, 17:05:38 »
Siis halvalla pääsee jos haluaa! Jos ostaa vaikka Okuma classic pro XT hyrräkelan se on vaa 30E  :roll: Ja kestää (kokemusta on)
« Viimeksi muokattu: Syyskuu 18, 2011, 17:09:30 kirjoittanut Jaketti »


Kirjaudu sisään palveluiden tunnuksilla

 center>