Alueittaiset keskustelut > Itä-Suomi

Kuhaa Joensuusta

<< < (2/78) > >>

risuparta:
Tämä on oikeasti hyvä  :-)
Toivottavasti pääsee osallistumaan tähän ketjuun saaliin kera useasti kesän aikana, viimmeistään sitten kun veneen saa tuotua tänne Joenkyllään.
Vetouistelemallahan Pyhäselältä löytyy kuhaa aivan varmasti pilvin pimein, kokemusta kilpauistelusta parisenkymmentä vuotta ja jokunen pokaalikin cupissa päästy pokkaamaan  :wink:
Ahvenen ja kuhan jigaukseen hurahdin lopullisesti nelisen vuotta sitten, on se vaan aivan mahtava laji.. ei niin helppoa kuin äkkiseltään voisi luulla, pienet "kikat" lisää saalista todella paljon.
Kuhan jigaukseen aluksi yksi aivan verraton vinkki kuitusiimaa käyttävälle, monofiiliä metrin peruke niin saalis vähintään ainakin tuplautuu...

carassius:
Mihin monofiiliperukkeen teho perustuu? Itse suosin pelkkää kuitua todella hyvän tuntuman takia. Sillä pystyy myös repimään koukut suoriksi kun kyntää pohjatukkeja...

Eci:
^jotkut uskoo että kun paksusta monofiilista laittaa perukkeen niin se vastustaa vettä enemmän kuin ohut kuitu joten jigi "leijailee" hitaammin ja houkuttelee kuhia paremmin.

Sotka:
Tuo kuhan jigihomma on kans ruvennu kiinnostamaan. Paljonhan porukka jigaa jokisuussakin, mutta ite ei oo tullu kokeiltua. Ja jigihommien yhteydessä pystyy testailee myös tasureita. 

Viime kesä vedettiin tosiaan vaappua 2-5 vavalla mutta saaliin puolesta oli kyllä heikkoa. Muutamia hyviä kuhia Pyhäselältä/jokisuusta. Ilmeisesti parhaat ajat jokisuun kalastukseen olivat jo menneet heinäkuuhun mennessä. Moni muukaan kun ei tuntunut saaneen kalaa noita aikoja. Kokeiltiin syvää ja matalaa, kaikenlaisia vaappuja ja pikkuplaanareita mut ei niin ei  :roll:

Höytiäiselle tuli muutamia reissuja tehtyä, mutta ei sieltä mitään mainittavaa. Joitain pikkukuhia reissuunsa. Ylempää joelta, Utran kohdilta, tuli sitten muutama pienempi kuha.

Kovastihan tuo jo polttelis kuhan ja ison ahvenen perään lähteä  :-D

carassius:
Pitääpi testata tätä monofiiliteoriaa, mahtaa vain vaikeuttaa heittämistä melkoisesti? Jokohan sitä huomenissa lähtis koittamaan kunhan keli tuosta vähän paranee... Mahtaakohan tuo kuha kutea Pielisjokeen, viime vuonna naaraskuhat olivat tosi harvinainen saalis joesta...

Navigaatio

[0] Viestien etusivu

[#] Seuraava sivu

[*] Edellinen sivu

Siirry pois tekstitilasta