Chat

Kirjoittaja Aihe: Chocolatey-paketinhallintajärjestelmä  (Luettu 13743 kertaa)

0 jäsentä ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

Chocolate

 • Viestejä: 6
  • Profiili
Chocolatey-paketinhallintajärjestelmä
« : Syyskuu 06, 2016, 10:28:52 »
https://chocolatey.org/
https://chocolatey.org/packages

ProPilkki kannattaa julkaista Chocolateyn paketinhallinnassa, käyttäjä saa päivitykset automaattisesti ja kaistaa säästyy. Nykyään valtaosa Windows-ohjelmistani on palvelussa.
Jos ylläpito ei ole kiinnostunut, voin tarvittaessa ylläpitää ProPilkin pakettia.


Chocolate

 • Viestejä: 6
  • Profiili
Vs: Chocolatey-paketinhallintajärjestelmä
« Vastaus #1 : Syyskuu 06, 2016, 10:34:05 »
RSS-syöte on olemassa, mutta sisältää oletuksena kaikkea muuta kuin julkaisutiedot, jotka tulevat lisäksi vielä kahdella kielellä. Henkilökohtaisesti koen asennuspakettien latailun rasittavaksi, ihmiset ovat mobiilialustoilla tottuneet Linux-tyyliseen keskitettyyn pakettivarastoon.

Janne -Procyon-

 • Global Moderator
 • *****
 • Viestejä: 96
  • Profiili
Vs: Chocolatey-paketinhallintajärjestelmä
« Vastaus #2 : Syyskuu 06, 2016, 23:29:52 »
Kiitos vinkistä. Hyvät puolet ovat toki että latauspalvelimia ei tarvitse itse haalia ja ylläpitää ja automaattiset päivitykset onnistuvat.
Mutta kun ajattelee peruskäyttäjää:
Asentaakseen Pilkin, pitää ensin asentaa Chocolatey (admin kehotteesta komentoriviltä) ja antaa asennuskäsky pilkin asentamiseksi, myös komentoriviltä. Luulenpa, että melko monelta loppuu mielenkiinto, kun ei hiirellä klikkaamalla onnistu.

Pilkin PC-version jakelu Windows Storen kautta on yksi harkitsemamme vaihtoehto. Siihen on lähes kaikki valmiina Windows Phone version myötä. Sen suurin ongelma tässä vaiheessa on, että Windows Store vaatii Win8:n tai Win10:n toimiakseen. Win7 koneita on toistaiseksi kuitenkin Pilkin pelaajien keskuudessa niin paljon, että "normaalia" jakelua ei oikein voi jättää pois. Siksi jokainen ylimääräinen jakelukanva tuo tässä tilanteessa lähinnä vain lisätyötä.

On myös huomattavaa, että tuollaisen automaattisen (hiljaisen) asennuksen myötä käyttehtojen hyväksyminen pitää siirtää osaksi pelin aloitusta, pois installerista, kuten se on ratkaistu mobiilipuolella.

Katsotaan mitä tulevaisuus tuo tullessaan. Ja pitää muistaa, että nämä mainitut pakettipalvelut eivät toki ole ainoat.
- Janne Olkkonen-
 --Team Procyon--

Chocolate

 • Viestejä: 6
  • Profiili
Vs: Chocolatey-paketinhallintajärjestelmä
« Vastaus #3 : Syyskuu 08, 2016, 20:28:48 »
Unohdin, että Chocolatey lataa paketit virallisesta lähteestä, eikä siis hostaa ohjelmia itse. Pahoittelen virhettä.Kirjaudu sisään palveluiden tunnuksilla

 center>