Chat

Kirjoittaja Aihe: Keskutelua pilkkijöiden saannista teameihin ja pro.pilkin pariin  (Luettu 11231 kertaa)

0 jäsentä ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

Tiikeri2

 • Thunduri Thaigörr!2
 • Viestejä: 98
 • joskus sokeakin kalastaja löytää kalan
  • Profiili
  • Sähköposti
Aloitampa tästä aiheen.  Minusta on ikävä asia, että teamit joutuu lopettamaan pro.pilkin parissa jäsenien puutteen vuoksi.
syitä?
-Ehkäpä teamit liian pitkään selvinneet suppealla rungolla, jossa kaikki tosi kovii tekijöitä. ei uusii oo tarvittu
- värväämistä tapahtunut vaan teamien kesken ja ns. juniori työ jäänyt tekemättä.
-teameihin pääsyyn tarvitaan niin paljon meriittejä, ettei niihin aloittelijoilla tilaa. Näin moni innokas lupaava pilkkijä tylsistyy ja muut pelit vetää puoleensa.
- teamit ei mainosta itseään yleisellä ja pyydä pilkkijöitä treeneihin? Yleisellä kovia tekijöitä, jotka päivästä toiseen on mukana. heille ei välity tietoa, että on  joku sm-liiga, sm-kisat..viikkoturnauksii.
Monet pilkkijät ei osaa etsiä tietoo netistä tai edes käyttää sitä.
Mielestäni teamit voisi saada pilkkijöitä, kun kaput liikkuisi yleisellä servulla ja yhteisesti kerrottais teami toiminnasta.   järjestettäisiin joskus iltakisoja ym..joihin liigapelaajat ei saa osallistua, mutta vetäisivät kisan?
Olisi servu, jonka otsikko aloittelijan servu..annetaan neuvoja ja siellä aina joku joka ehtisi.
Juuri yleisellä kerroin asiasta: Heti tuli kysymyksii..pelataanko tässä liigaa. Kelpaakohan teameihin. Paljonko liiga vie aikaa ym. Tämä ei ole arvostelua varten vaan tahtoisin herättää kaikkia pohtimaan lajin tulevaisuutta..ei tyytyä toteamaan..ei oo pilkkijöitä.  katsottais tässä mitä voitais tehdä..ja alettais tekemään myös


Tiikeri2

 • Thunduri Thaigörr!2
 • Viestejä: 98
 • joskus sokeakin kalastaja löytää kalan
  • Profiili
  • Sähköposti
Pelaajat kyllä kateissa. Tosin tuolla julkisella pilkkii paljon suhteellisen kovia kavereita. niitä kannaisi kysyä mukaan, vaikkei heti ihan tähti olisikaan. Monet kuitenkin osaa mapit laidasta laitaan, mutta eivät tiedä edes että liigaa pelataan,,saatikka, et johonkin joukkueeseen voisi päästä.
 Kuitenkin kaverit vetää kalaa hyvin ..kannaisi  kapujen käydä katsomas. Jos tavoite taas on toisesta teamista houkutella, se ei vie myöskään juttua eteenpäin. Luonnollista liikkumista tietysti on..ja toki teamia voi vaihtaa.
Mielestäni toivoa on, jos kärsivällisyyttä myös opettaa ja kannustaa. Tikru pyydettiin teamiin, vaikkei niin monipuolista osaamista ollut. Pikku hiljaa olen jotain oppinut ja saanut teamilta neuvoja paljon. Valmiita mestareita ei löydy. :?   Tämä viesti oli tarkoitus rohkaisuksi. Olisi kiva jos moni teami pystyisi jatkamaan. Ei mestaruus tai huippu menestys, ole tärkeintä, vaan se että kehityttäis. Niin hurrikaanit ainakin yrittää eteenpäin. pikku hiljaa pyritään heittään haastetta, ns isoille teameille.
Siirsin tämän tuolta toiselta sivulta, jotta ei sotkisi eri aihetta. Osaa samaa mitä tuossa aloituksessa jo laitoin

Markku100

 • Viestejä: 11
  • Profiili
  • Sähköposti
Iso peukku Tikru,meillä vanhoilla konkareilla on erittäin iso vastuu pelataanko tätä peliä edes 2-5 vuoden päästä,ei päästetä sitä tilannettä siihen jos suinkin voidaan asialle jotain tehdä.

Jari Hämäläinen

 • Viestejä: 107
  • Profiili
  • Sähköposti
No niin, Tikru Otti kyllä hienon asian pöydälle, enkä kyllä yllättynyt lainkaan, että juuri tikru otti tämän asian esiin.
asiahan on niin että näitä "vanhoja" Konkareita lopettelee joka vuosi lisää, ja jo pelin jatkuvuuden kannalta on tärkeää että uusia
pelaajia saadaan mukaan pelin pariin, ja siitä sitten mahdollisesti tiimeihin, ja myös uusia tiimejä karkeloihin.
Tätä peliähän siinä suhteessa voidaan verrata ihan joukkueurheiluun ( jääkiekko, jalkapallo, salibandi, nämä vaan esimerkkinä )
Juniorityöllähän noita pelaajia nostetaan huipulle, propilkissä voisi sanoa että aloitteliat, mutta periaatteessa sama asia,
ja millain tuota kiinnostusta sitten lisätään noille aloittelioille, tikru antoi siihenkin varteen otettavan vastauksen.
esimerkiksi nuo aloittelioiden turnaukset, kyllähän se niin on että jos nyt joku aloittelia menee vaikka kikien turnaukseen,
jaksaa tahkota vaikka 2 mappia, ja sijoitus luonnollisesti viimeinen, ja eroa toisiksi viimeiseenkin kentien 4 kiloa  ( oma saalin 240g )
monilla saattaa tulla sellainen fiilis että "kakkapeli" ja poistaa propilkin koneelta, ja alkaa pelaamaan pasianssia taas,
Eli yksinkertaistettuna, jos ei tule onnistumisia aktiivisuus hiipuu, eli tuossa perustelut mielestäni tuohon Tikrun Ideaan.
millain aloittelia voi saada helpommin noita onnistumisia, Jelpitään noita aloittelioita, tekemällä serverin mikä on tarkoitettu vain
aloittelioille, ja siihen kun saadaan 2-4 "konkaria" mukaan antamaan neuvoja, kun kerralla tarvittaisin kummiskin aina tuo
1-2 silloin kun serveri on auki, Serverin voisi alkuu pitää auki vaikka 2-3 kertaa viikossa parituntia kerrallaan, ja lisätä sitten tarpeen mukaan
noita päiviä.

Tuossa voin ottaa kopin tikrulta, eli annan yhden serverin mielelläni tuohon tarkoitukseen, ja pyrin itsekin olemaan mukana aktiivisesti.


KuKa

 • Viestejä: 61
  • Profiili
  • Maalauksia, piirustuksia, valokuvia
  • Sähköposti
Ju. Asiaa tikrulta. Tämä porukka alkaa käydä tosiaan suppeaksi, kun kovin vähän tulee uutta aktiivipelaajaa vanhojen lopettavien konkareiden tilalle. Näin hienoa peliä pitää yrittää kaikin tavoin viedä eteenpäin ja markkinoida myös aloitteleville, eikä pitää pakkaa liian ohuena liigan ja muun osalta. Toki peli eroaa muista e-sporteista luonteensa takia, eikä ole kaikilta osin yhtä helposti opittavissa, mutta juuri siinä piilee sen hienous, että ihan täydellisillä reflekseillä ei pelasta kaikkea, vaan sen koko paketin on oltava kasassa. Pelissä on harrastajaa monista ikäryhmistä, ja niitä alkutaipaleella olevia, olipa ikä mikä tahansa olisi saatava jäämään propilkin pariin tulevia vuosia varten.

T. KuKa

Tiikeri2

 • Thunduri Thaigörr!2
 • Viestejä: 98
 • joskus sokeakin kalastaja löytää kalan
  • Profiili
  • Sähköposti
Juuri jotain  tuolaista  Jarin esittämää ajatusta  olisi järkevää kehittää. Sehän ei meitä kehitä, että teamilaiset kiertää vuorotellen joka teamissa..eli sisältä ei riitä pelaajia. Elämä muuttuu ja joidenkin  pakko jäädä sivuun , ehkä hetkeksi tai kokonaan. Sen tiedämme, joten keskitytään uusien opastamiseen.  Onnistuisiko tuollainen aloittelijan opastus servu, viikottain.
- Neuvottais aloittelijoita niin että saavat kalaa. Jaettas vinkkejä.
-Niitä jotka osaa jo enemmän ..pyydettäis johonkin  teami harkkoihin m ukaan tai niille pidettäis harjoitusilta.
Joku kisa näille joskus, vaikka kerran kuukaudessa tai miten pystytään.
Kun nämä jotkut kysyy teamiin..niin otettais mukaan ees treeneihin..ei heti todettais..ei taso riitä meidän teamiin.
-ei naurettais aloittelijoiden tyhmille kysymyksille..jotain tälläistä.
Kiva, että asia herätti noin hienoja kommentteja. Jatketaan keskustelua ja jos joku laittaa esim servun auki tällä idealla. Mainostettais sitä yleisellä.
Aikoinaan kun jalkapallo harjoitukset kesällä alkoi..oli ensimmäisissä treeneissä 100 poikaa. Kun huomasivat et treenataan ei vaan pelata..oli 3 viikon päästä enää 20 pelaajaa. Ne jäivät pelin  pariin  ja joistakin tuli sarjapelaajia.
Yksi mahdollinen innoittaja olisi. Teamit tekisi farmi/kehitysjoukkueen.  Silloin noi aloittelijat saisivat teami tagin. Nuoret ajattelis..vau pääsin huippu teamiin..tahdon joskus teamia edustaan. Nyt kyllä treenaan ajattelisivat. Nappulat kertois..hei kaverit..pääsin siihen teamiin..mihin sää kuulut jne :lol:
« Viimeksi muokattu: Syyskuu 30, 2018, 11:45:32 kirjoittanut Tiikeri2 »

AitoSaparo

 • Viestejä: 5
  • Profiili
Yksi mahdollinen innoittaja olisi. Teamit tekisi farmi/kehitysjoukkueen.  Silloin noi aloittelijat saisivat teami tagin. Nuoret ajattelis..vau pääsin huippu teamiin..tahdon joskus teamia edustaan. Nyt kyllä treenaan ajattelisivat. Nappulat kertois..hei kaverit..pääsin siihen teamiin..mihin sää kuulut jne :lol:
Kannatan tätä :-)
TKN:n jäsen.

Tonza_888

 • Viestejä: 151
 • Viestit mieluiten skypeen.
  • Profiili
  • Sähköposti
Hienoa keskustelua, tälläista on mukava lukea!

Semmoisen kommentin heitän, että ideat noista alottelijoitten servereistä yms, rekrytointipaikoista niin siinä on todellakin ideaa ja minusta tälläisia joskus aikanaan on ollutkin joltain osin, en vaan tarkemmin muista. Isoin ongelma rekrytointiservujen yms pitämisessä on se siihen vaadittava aika. Kaudet ovat aina varsin kiireisiä yhden jos toisenkin osalta ja siihen päälle ylimääräistä sekaan, niin käy äkkiä hyvinkin raskaaksi. Toki isoa peukkua annan heille, ketkä jaksaisivat tuollaista toimintaa harjoittaa yhteisön hyväksi ja sen myötä saada pelaajia lisään liigaan ja kenties myöhemmin kansainvälisille kentillekin. Propilkin voi lukea nykyään e-sportsiksi, mikä vaatii aikaa ja harjoittelua, että oppii ja siihen oppimiseen lähteminen vaatii yhteisön ja tiimien kannustusta ja tukea uusia pelaajia kohti. Laji on älyttömän hieno ja sitä ei missään nimessä pidä sammuttaa pelaajien puutteella.

Isoin ongelma tosissaan on se, että keillä riittää aika ja voimat etsiä julkisilta pelaajia, pitää rekryhosteja, jne. mitkä kannustavat eteenpäin. Jos jollakin aikaa on tähän, niin ehdottomasti hommat kulkemaan. Iso peukku täältä suunnalta, tämmöistä lisää!

Tz_888

Keep going and never stop...

Körmy

 • Vanhainkodin kummit RY
 • Viestejä: 47
  • Profiili
  • Sähköposti
Hyvä ajatus Tiikeriltä ja muilta,kannatetaan kyllä,hieno juttu, jos pelaajia saahaan nuorista lisää. Lupaan järjestää hosteja näille uusille ihmisille,jos ja kun heitä tulee. Ekaks on vain laitettava enkkahosti kuntoon (y) P.S Ite jo niin kalkkis,jotta nuorta verta kehiin (y)
Olette tyhmiä, velttoja ja toivottomia tapauksia, joista ehkä kovalla kurilla, ankaralla harjoituksella, JA HYVÄLLÄ ONNELLA!, saataan aikaan jonkinlaisia pelureita, ihmeitä ei ototeta.


Tonza_888

 • Viestejä: 151
 • Viestit mieluiten skypeen.
  • Profiili
  • Sähköposti
Jos ja kun tälläisia aloitelijoitten hosteja, näyttöturneita, millä nimellä nyt niitä sitten haluaakaan kutsua, niin näiden pelaajien saaminen liigapiireihin vaatii toki myös sen, että tiimien edustajia, jotka tarvitsevat pelaajia, olisi myös paikalla katsomassa lahjakkuuksien suoriutumista ja sitä kautta sitten tehdä ratkaisuja, ottaako tiimiin koeajalle...esimerkiksi. Toki kun pelaajille pidettäisiin tälläisia kehittäviä ja avustavia pelejä yms, niin he pystyisvät myös itse muodostomaan sitä kautta kokonaan uuden tiimin jossain vaiheessa ja aloittamaan sitä kautta tulevaisuuden rakentamisen lajin osalta. Ei minkään tiimin meno toki heti ole sitä, että voitetaan kaikki ja näin edespäin, vaan kyseessä olisikin pitkän tähtäimen prosessi, joka jonkun vuoden varmaan kestäisi, mutta olisipahan taas yksi tiimi säilyttämässä lajin tulevaisuutta yllä. Esimerkkeinä tiimeistä,mitkä viime/toissa  vuonna kaiketi yleisiltä nousi enemmän esiin, olitte te hurrikaanit, Tylsäkairat ja SK. Lähditte rakentelemaan omaa systeemiänne ja taso tuntuu nousevan jatkuvasti  :-).

Kuten aiemmin tuli mainittua, niin kaiken muun pilkkitoiminnan ja muun elämän keskellä uusien pelaajien avustaminen ja auttaminen on aikaa vaativaa ja sen tulisi olla kohtalaisen säännöllistä, jotta auttamisesta on oikeasti hyötyä. Itsellä ei aika valitettavasti semmoiseen riitä kaiken muun ohella, mutta tässä ketjussa on kuitenkin useita, keiltä on tullut pöydälle hyviä ideoita ja sitoutumista tälläiseen toimintaan. Se on hieno asia ja sitä kannattaa miettiä, miten sen käytännössä toteuttaisi. Lisään vielä, että he ketkä tuolla julkisilla tälläista meinaa toteuttaa, niin muistakaahan mainostaa sm-liigaa ja muutenkin tätä turnaustoimintaa. Se lisää varmasti mielenkiintoa (liekkö tästäkin jo puhuttu tässä)

Mitä tulee sitten pelaajien rekryämiseen jo olemassa oleviin tiimeihin, niin nykyisillä tiimien kapteeneilla on kohtalaisen iso vastuu pelaajaliikenteestä, vaikka sitä ei tulekaan heti ajattelleeksi. He vastaavat suurimmaksi osaksi siitä, keitä piireihin pääsee pelaamaan ja keitä ei. Jokaisella tiimillä on oma tapa toimia pelaajahankintojen suhteen ja sen pystyy toteuttamaan hyvinkin monella tavalla, vaikka eihän se helppoa ole koskaan, kun joukkueen runkoa halutaan uusia tai muuttaa. Joskus se onnistuu paremmin ja joskus taas tilanteeseen on hankala löytää täysin tyydyttävää ratkaisua. Ei se helppoa ole ja tärkeään rooliin nouseekin se joukkueen kokonaisvaltainen kehitys myös henk.koht tasolla. Onneksi on SM-liigaa, turnauksia, eurooppaliigaa yms yms, mitkä pitävät pelaajien virettä yllä. Mielestäni kuitenkin kesäisin turnauksia saisi olla myös enemmän, ettei pilkkikausi loppuisikaan aina maaliskuussa MM-kisoihin, vaan se olisi ympärivuotista ja jatkuvaa jollain tavalla, vaikka kesällä pelejä olisikin vähemmän. Esim. kuulopuheita lainaten euroopassa pelataan kesäisin ihan isompiakin turnauksia, tiimipelejä. Heillä ei ole koskaan täysin taukoa pilkkimisestä, liekkö sillä sitten tekemistä menestymisen kanssa, mutta käy sekin ajatus mielessäni väkisin...
« Viimeksi muokattu: Lokakuu 01, 2018, 00:25:44 kirjoittanut Tonza_888 (A) »
Keep going and never stop...

Memmu66

 • Viestejä: 35
 • Elämä on .....
  • Profiili
Vs: Keskutelua pilkkijöiden saannista teameihin ja pro.pilkin pariin
« Vastaus #10 : Lokakuu 01, 2018, 09:39:27 »
Huomenta, hyvä avaus tärkeään asiaan Tiikeriltä, kiitokset siitä!

Tämä on aihe joka ollut itsellä ajatuksissa paljon,koska itsekkin olen aika tuore lajin harrastaja,takana vasta pari vuotta pelaamista.
Aikanaan oli todella iso kynnys edes uskaltaa mukaan mihinkään joukkuetoimintaan ja ensimetreillä sitä vain menee mitään ajattelematta mukaan kun tilaisuus tarjotaan.
Oman paikkansa hakeminen ja oikean porukan... sen itselleen sopivan löytymisessä saattaa mennä hetki. Parasta tässä on kuitenkin se että, tutustuu samanhenkisiin ihmisiin ja löytyy jopa oikeita ystäviä joilla sama mielenkiinto lajiin.

Ikä on lajissa vain numeroita joten sana *juniori* toiminta hiukan hiersi korvaa :) pitäisi löytyä joku korvaava esim. Aloittelevat pelaajat! Kaikki tähän liittyvä toiminta yleisillä vie asiaa eteenpäin ja mielestäni mainostaminen ja esim.NÄKYVÄ  tietopaketti kalassa.nettiin olisi jo paljon. Saman otsikon alle tiedot vesistöistä ja kattava paketti pilkeistä/vieheistä sekä perus säännöt jäällä.

Jos ja kun joku tai jotkut sen aloittelijaservun avaa tulisi siellä mielestäni korostaa muiden pelaajien huomioonottamista ja korostaa hyviä pelitapoja.
Pääsääntöisesti toiminta jopa omien kokemuksieni mukaan näinä parina vuonna on se että servut ovat siistiytyneet paljon!
Kuitenkin ja kaikesta huolimatta vieläkin kohtaa asioita ja henkilöitä joiden toiminta ei kauheasti kehuja kaipaa. Liikaa ei voi koskaan korostaa sitä että,kanssapilkkijöistä halventavaan sävyyn kirjoittelu/keskustelu yleisillä ns.seläntakana on erittäin huonoa mallia/esimerkkiä näille vähemmän pelanneille ja varsinkin jos sitä tekee ne henkilöt joilla jo nimeä ja vastuuta esim. hosteina jne.
Tällaiset ilmiöt ja asiattomuudet eivät mielestäni kuulu peliin ainakaan yleisellä ja julkisella tasolla.

Uusia pelaajia saa varmasti mukaan kun jaksamme opastaa kysyjiä ... ja annan itse kiitokset viimeaikaisesta toiminnasta Tiikerille,hän on esimerkillisesti neuvonut ja opastanut useita pilkkijöitä tuolla peleissä. Jokainen meistä on joskus aloittanut ja ns. kysellyt tyhmiä :) sitä intoa ei saisi sammuttaa alkumetreillä tyhmillä vastauksilla.
Tuo oli mielestäni hyvä pointti että olisi esim. *varjojoukkue jokaisella olemassa olevalla tiimillä :) jotka sitten harjoittelisi muita aloittelijoita vastaan ohjauksella ..aikaa vievää kyllä mutta ainakin itse voisin ajatella osallistuvani jos tarvetta ilmenee.
Tätähän voi lähteä porukalla kehittämään eteenpäin ja vain taivas rajana ja rakkaudesta lajiin voimme tehdä paljon asioiden eteenviemiseksi.


Tiikeri2

 • Thunduri Thaigörr!2
 • Viestejä: 98
 • joskus sokeakin kalastaja löytää kalan
  • Profiili
  • Sähköposti
Vs: Keskutelua pilkkijöiden saannista teameihin ja pro.pilkin pariin
« Vastaus #11 : Lokakuu 01, 2018, 12:27:35 »
On ymmärrettävää, että kaikilla aika on rajallinen. harva pystyy varmaksi sanomaan olevansa aina paikalla. Vaaan tämä voisi olla tavoite.  Ajatus, että mahdollisimman laajasti moni yrittäis vähän a antaa tähän asiaan panosta. Yksi vaihtoehto olisi: Olisi alokkaiden opastus ja treenipäivä, vaikka keskiviikkona. Vuorotellen jostain jokainen teami vastaisi yhdestä päivästä. Näin toiminta olisi jatkuvaa,,eikä veisi kuin yhden päivän...eikä edes sitäkään kuukaudessa. Sitten olisi joku pikku kisa kerran kuukaudessa.
 Sen lisäksi jos servu auki joka päivä, pyrittäis jossain  vaiheessa pyörähtään hetki siellä. Ei onnistu keneltäkään joka päivä. Kuitenkin meitä on vielä teameissa useita kymmeniä.
Näin nämä aloittelijat alkaisi selvitä yleisellä ja luottamus kasvaisi.
Lisäksi yksi aihe kalassa,nettiin jossa kerrottais ihan aloitus jutut: miten liiikun jäällä...miten kairaan..miten vaihdan pilkin jne.   Sen alle sopisi sitten eri aiheena  tuo Laremanin  aloittelijan opas.
Sitten yksi linkki , jossa olisi teamien yhteyshenkilöt, joihin voisi ihan aloittelijat ottaa yhteyttä. En tarkoita teamien sivuja, eikä kapujen kuormittamista. Vaan esim . Meillä se voisi "Hannu Hanhi", eikä Aku tai Korpela

Ei tää varmaan niin paljon vaatisi.
« Viimeksi muokattu: Lokakuu 01, 2018, 12:29:12 kirjoittanut Tiikeri2 »

Tonza_888

 • Viestejä: 151
 • Viestit mieluiten skypeen.
  • Profiili
  • Sähköposti
Vs: Keskutelua pilkkijöiden saannista teameihin ja pro.pilkin pariin
« Vastaus #12 : Lokakuu 01, 2018, 12:59:40 »
Kalassa nettii  tosiaan aloittelijan opas vaikka tälle palstalle, lisäksi linkit liigan sivuille, sekä myös henk.koht kisoista jonkinlainen erillinen tietopaketti, tai sanoisinko että mainostamista. Ja vielä jonkinlainen tiukka paketointi siitä, mitä pelaajalta vaaditaan tai mielellään vaaditaan, jotta hän on kelpoinen liigaan. Ei mitään ylivoimaisia vaatimuksia toki, ihan vaan perusasioita. Toki tämän kaiken pystyisi tiivistämään 1-2 aiheeseen, minkä voisi tiivistää ja nostaa aihe niin, että se näkyy etusivulla, missä on esim. trusted host-status aihe.

Treenipäiväidea kerran viikkoon on hyvä, mutta mielestäni sitä ei kannattaisi pitää aina samana, koska kaikilla ei välttämättä ole keskiviikko paras päivä. Eli kun tiimin vuoro tulee, niin he itse infoisivat päivästä, mikä sopii ja sillä mentäisi sitten. Toki tämän kaiken toteutus vaatisi sen, että nykyiset tiimit sitoutuisivat tähän myös. Itse mietin lähinnä sitä, että kun suurin osa nykytiimeistä on melko täysiä eivätkä ole rekryämässä pelaajia juurikaan, niin kun nämä ns. alokkaat kiinnostuisivat tiimitoiminnasta ja alkaisivat etsiä itselleen paikkaa, niin kuinka moni loppujen lopuksi löytäisi itselleen paikan? Liikennettä taatusti olisi, mutta ei välttämättä tarpeeksi, johtuen siitä että suurin osa tiimeistä on kohtuu täysiä. Suomi kaipaisi entisestään lisää uusia tiimejä, jotta uusille pelaajille olisi enemmän tilaa.Tiimien perustamisestakin olisi hyvä olla jonkinlaista infoa tuossa  "tietopaketissa."
« Viimeksi muokattu: Lokakuu 01, 2018, 13:39:59 kirjoittanut Tonza_888 (A) »
Keep going and never stop...

Pelaaja

 • Vieras
Vs: Keskutelua pilkkijöiden saannista teameihin ja pro.pilkin pariin
« Vastaus #13 : Lokakuu 01, 2018, 13:30:19 »
Hienoa luettavaa tärkeästä aiheesta ja kun asialla on 5 Teamin Kapteenisto niin varmasti saatte myös jotain aikaan. Hyvältä vaikuttaa ja Tiikeri2 hieno aloite  :-) -Memmu- voisi tosin mainita ihan nimeltä ongelmia aiheuttavia "pelaajia" ja "hosteja" joihin jälleen viittasi?  :?
Eikös tuo asia jo kertaalleen ole käsitelty ja lukittu -Memmun- aloittamassa topicissa "Asiaa adminien,moderaattoreiden ja myös pelaajien toiminnasta pelissä!" ? :-) Mutta hienoa, tärkeän asian puolesta 5 Teamin kapteenisto käy rakentavaa keskustelua  :-) Nyt on oikea suunta Propilkin tulevaisuutta ajatellen  :-)

Memmu66

 • Viestejä: 35
 • Elämä on .....
  • Profiili
Vs: Keskutelua pilkkijöiden saannista teameihin ja pro.pilkin pariin
« Vastaus #14 : Lokakuu 01, 2018, 14:19:58 »
Hei pelaaja, en halua aloittaa mitään puimisia vaan nimenomaan viedä peliä siistinä ja oikeudenmukaisena eteenpäin! Se että uskaltaa kertoa ongelmista joita itse on kohdannut pelissä kuluneiden vuosien aikana ei mielestäni ole huono asia,päinvastoin. Kipeistä ja vaikeistakin aiheista ja asioista tulee uskaltaa keskustella ilman sen suurempaa *myrskyä* . Antamalla rehtiä esimerkkiä ja mallia tuolla yleisillä, ohjaa paljonkin uusien pelaajien pelitapoja ja käytöstä. . . se oli pointtini!

Tuo Laremanin kokoama tiivistelmä on todella hyvä ja siihen pakettiin muutamia muita vinkkejä niin aloittelevat pelaajat pääsevät paremmin mukaan peliin.

Tonzalta hyvä tuo havainto eurooppalaisesta tavasta pelata ja pitää pelivirettä yllä myös kesäaikaan. Innokkaimmat suomessakin pelaavat jo läpi vuoden ja se on mielestäni juuri oikea suunta.

Tulevaisuutta ajatellen tarvitaan paljon uusia innokkaita pelaajia ja on hienoa huomata että meitä on useita jotka tätä asiaa pohtivat. Jokainenhan voi omalta osaltaan antaa panoksensa kun pelailee tuolla yleisillä. Itse huomannut että minua lähestyy tietyt aloittelevat pelaajat ja kun asiallisesti kysytään neuvoa minä myös olen auttanut *alkuun* .

Itse kiitän että olen saanut mahdollisuuden pelata hyvissä joukkueissa ja jäällä tutustunut mainioihin/osaaviin pelaajiin joilta on saanut hyvin tsemppiä moneen itseäni mietityttäneeseen asiaan.

Tonza_888

 • Viestejä: 151
 • Viestit mieluiten skypeen.
  • Profiili
  • Sähköposti
Vs: Keskutelua pilkkijöiden saannista teameihin ja pro.pilkin pariin
« Vastaus #15 : Lokakuu 01, 2018, 14:40:14 »
http://kalassa.net/keskustelut/index.php?topic=28741.0

Tuosta katsomaan laren kirjoittamaa opasta.
« Viimeksi muokattu: Lokakuu 01, 2018, 14:43:22 kirjoittanut Tonza_888 (A) »
Keep going and never stop...

lareman

 • Kulunnan kaivohauki
 • Viestejä: 467
  • Profiili
  • Sähköposti
Vs: Keskutelua pilkkijöiden saannista teameihin ja pro.pilkin pariin
« Vastaus #16 : Lokakuu 01, 2018, 19:37:41 »
Jos joku vois kirjottaa sellaisen ihan alkeet -tutoriaalin, voisin päivittää kans mun oppaan ja pistää ne nätiksi PDF:ksi.


Tiikeri2

 • Thunduri Thaigörr!2
 • Viestejä: 98
 • joskus sokeakin kalastaja löytää kalan
  • Profiili
  • Sähköposti
Vs: Keskutelua pilkkijöiden saannista teameihin ja pro.pilkin pariin
« Vastaus #17 : Lokakuu 01, 2018, 23:34:22 »
Kiitos kaikille asiallisesta keskustelusta ja rakentavista mielipiteistä. Tärkeää myös että rohkaistaan toisiamme ja mennään yhdessä eteenpäin. tuohon paperilliseen tuotokseen toivoisin jonkun osallistuvan, koska itsellä ei muisti riitä siihen kolmen aivoleikkauksen jälkeen. eli ei ole lyhyttä toiminnallista muistii. Se vaikuttaa, että en pysty tullaisia ohjekokonaisuksii kasaamaan.
Olisiko joku esim Hämäläisen Jari tai muu antamaan servua tähän asiaan. aloitettais testi luontoisesti pitämään treeni päivää aloittelijoille.  Eli voisin jonain päivänä miten hostille sopii pitää jonkun 3 tunnin aloitusosion. Toivoisin eka kertaan, aikaa välile 12- 15, jonka voisin olla paikalla ja silloin luulen paljon koulujunnuja olevan liikenteessä. Infoaisin heille  asiasta..ohjaisin kalassa.nettiin..kertoisin mitä sieltä löytyy. Sitten ottaisin ns. helpon ullavan,,josta näyttäisin paikkoja mistä lähes varmasti jotain saa..kertoisin siihen sopivia pilkkejä. Joku voisi toisella kerralla ottaa toisen järven ja jossain vaiheessa sitten madepilkin opetus, siika mappeihin neuvomista..jalokalat, jne.
Vetäjä tarvii adminit, jotta asia saataisiin pidettyä asiallisena mahdollisten häiriköiden varalta. Ei annettais banneja vaaan ensisijaisesti mutea ja selvitettäis sitten käytöstapoja. Jos tämä ei auttais niin joku banni esim 99 tms. Muiden kavereiden innostuessa,,voi nämä häirikötkin tulla mukaan myöhemmin asiallisesti.
Minulle esim..yksi ilmoittautui yv:nä, että voisi osallistua opetustoimintaan.
Olisiko teamit mukana, jos joka teami myöhemmin pitäis vuorotellen opetushetken ja pilkkis aloittelijoiden kanssa?
Uskon, että tätä vaihetta ei tarvitsisi pitkään. porukka oppii ja sitten vähän vaihtoehtoja ja näytettäis mistä varmasti saavat jotain kalaa. Tulisi onnistumis kokemuksia. Yks hyvä saalis luo uskoa ja intoa.
« Viimeksi muokattu: Lokakuu 02, 2018, 13:06:13 kirjoittanut Tiikeri2 »

Tiikeri2

 • Thunduri Thaigörr!2
 • Viestejä: 98
 • joskus sokeakin kalastaja löytää kalan
  • Profiili
  • Sähköposti
Vs: Keskutelua pilkkijöiden saannista teameihin ja pro.pilkin pariin
« Vastaus #18 : Lokakuu 02, 2018, 13:12:27 »
Aiempaan. Jaksaisiko joku tehdä sellaisen  ohjeistuksen, jonka Lare voisi sitten liittää tuohon aloittelijan oppaaaseen.
Kertoisi kädestä pitäin. Miten pääsen liikkumaan jäällä ja käytetyn ajan huomioiminen paluuta varten. Miten tiedän paikan syvyyden-syvyyskartta.  Miten kairaan, valitsen ongen, vaihdan pilkin ja syötin. Siis ihan klikkaus ohjeet..mitä laatikkoa jne,, . Ajatus että, joku lapsi/mummokin voisi oppia, vaikka olisi juuri koneen saanut.

Tonza_888

 • Viestejä: 151
 • Viestit mieluiten skypeen.
  • Profiili
  • Sähköposti
Vs: Keskutelua pilkkijöiden saannista teameihin ja pro.pilkin pariin
« Vastaus #19 : Lokakuu 02, 2018, 13:16:18 »
Aiempaan. Jaksaisiko joku tehdä sellaisen  ohjeistuksen, jonka Lare voisi sitten liittää tuohon aloittelijan oppaaaseen.
Kertoisi kädestä pitäin. Miten pääsen liikkumaan jäällä ja käytetyn ajan huomioiminen paluuta varten. Miten tiedän paikan syvyyden-syvyyskartta.  Miten kairaan, valitsen ongen, vaihdan pilkin ja syötin. Siis ihan klikkaus ohjeet..mitä laatikkoa jne,, . Ajatus että, joku lapsi/mummokin voisi oppia, vaikka olisi juuri koneen saanut.

Voin tehdä ja välittää sen larelle, tässä kun kerkeän tänään jossain vaiheessa.
Keep going and never stop...

Tiikeri2

 • Thunduri Thaigörr!2
 • Viestejä: 98
 • joskus sokeakin kalastaja löytää kalan
  • Profiili
  • Sähköposti
Vs: Keskutelua pilkkijöiden saannista teameihin ja pro.pilkin pariin
« Vastaus #20 : Lokakuu 02, 2018, 15:42:06 »
Kiitos Tonza. Eli nyt kun saatais yksi servu, vaikka huomiselle klo.12 auki. Sille nimeksi aloittelijoille- näin opimme pilkkimään. Ohjeita annetaan tms? (lisäykseksi jotain hostin neuvoja:ei kiroilla ym?Kuka sit keksisikin hyvän nimen. Ajattelin ,että jäällä olisi jos mahdollisuus..3 ohjaajaa...yksinkin pärjää. Voisi viedä kukin yhdelle ottipaikalle..mistä jotain saa. Ohjaajat vois kertoa millä mahdollisesti saa ja kaikki laittais jotkut tietyt aloituspilkit..esim ks ..jos ei kalaa tuu..neuvottais lisää pilkkivaihtoehtoja jne.  Jollain adminit..ainoat toimenpiteet mute ja 30 min banni max. Kerrottais miten servulla käyttäydyttään. Katsottais mitä tulee. Pelleilijät ulos..muuten rennosti ja vapaasti..pilkittäis ja rupateltais

Korpelannapakymppi10(C

 • Salmelaisen kujanjuoksu
 • Viestejä: 48
 • Muut tekee mitä osaa..hitsari mitä haluaa
  • Profiili
Vs: Keskutelua pilkkijöiden saannista teameihin ja pro.pilkin pariin
« Vastaus #21 : Lokakuu 02, 2018, 15:47:02 »
Onko klo 12 liika aikanen..meinaan osa voi olla koulussa jne..että jos vaikka kolme jälkee ni kohde ryhmää sais paremmin paikalle?
☆kymppi☆

AitoSaparo

 • Viestejä: 5
  • Profiili
Vs: Keskutelua pilkkijöiden saannista teameihin ja pro.pilkin pariin
« Vastaus #22 : Lokakuu 02, 2018, 15:54:54 »
Kiitos Tonza. Eli nyt kun saatais yksi servu, vaikka huomiselle klo.12 auki. Sille nimeksi aloittelijoille- näin opimme pilkkimään. Ohjeita annetaan tms? (lisäykseksi jotain hostin neuvoja:ei kiroilla ym?Kuka sit keksisikin hyvän nimen. Ajattelin ,että jäällä olisi jos mahdollisuus..3 ohjaajaa...yksinkin pärjää. Voisi viedä kukin yhdelle ottipaikalle..mistä jotain saa. Ohjaajat vois kertoa millä mahdollisesti saa ja kaikki laittais jotkut tietyt aloituspilkit..esim ks ..jos ei kalaa tuu..neuvottais lisää pilkkivaihtoehtoja jne.  Jollain adminit..ainoat toimenpiteet mute ja 30 min banni max. Kerrottais miten servulla käyttäydyttään. Katsottais mitä tulee. Pelleilijät ulos..muuten rennosti ja vapaasti..pilkittäis ja rupateltais

Kannatan :)
Olisiko joku toinen päivä sitten iltapäivällä/illalla esim kello 17, tai kello 18. ???
TKN:n jäsen.

Tiikeri2

 • Thunduri Thaigörr!2
 • Viestejä: 98
 • joskus sokeakin kalastaja löytää kalan
  • Profiili
  • Sähköposti
Vs: Keskutelua pilkkijöiden saannista teameihin ja pro.pilkin pariin
« Vastaus #23 : Lokakuu 02, 2018, 16:03:30 »
voisi olla. Vaan päivällä pilkkijöitä, jotka ei koulussa ja lähinnä ajattelin infotilaisuudeksi. Toki myöhempi ajankohta ehkä parempi, mutta onko vapaaaehtoisia neuvojia ja ohjaajia. itse kun varmimmin pystyn 12-15 välillä. Tottakai jatkossa aika siirtyisi illemmalle. Aikaan jollloin enemmän porukkaa liikenteessä.
Toki jos nyt jo aloitettais teami kohtaiset sitoutumiset ja teamit ottais kukin yhden viikon milloin vastaa jutusta olisi eri asia. Silloin teamin päättää ajan ja päivän.   Kokonaisuushan pitäisi saada valmiiksi. Eli ensin tietoon, ketkä teamit sitoutuu. Kuka antaa servun/hostin?
 Siksi vaan ajattelin yhden päivän kokeilua alkuun. toki hienompi juttu jos saisi heti jatkumoa.
 Voisko teamien kapteenit laittaa tähän jonkun viestin, jos ovat mukana? Jos hostit ilmoittais pystyykö lainaan servua tai onko teamilla jo oma jota voisi käyttää.Sitten voisi laittaa toive viikkoa..milloin vastaisi ohjeistuksesta? Yhdessä voitais päättää kuinka pitkä toi juttu on 3 tuntia? Tärkeintähän olisi, että juttu saatais eteenpäin. Voisi tuossa yleisellä liikkuessa kertoa ..huomenna aloittelijoiden harkat..opastus kloxx.Jos joku pystyy sanomaan..monelta ja minä päivänä pitää opastuspilkkiä ensi viikolla..nii voi laittaa ajan. Tuo huominen olisi infoamista tulevasta.
« Viimeksi muokattu: Lokakuu 02, 2018, 16:07:31 kirjoittanut Tiikeri2 »

Tonza_888

 • Viestejä: 151
 • Viestit mieluiten skypeen.
  • Profiili
  • Sähköposti
Vs: Keskutelua pilkkijöiden saannista teameihin ja pro.pilkin pariin
« Vastaus #24 : Lokakuu 02, 2018, 16:09:00 »
voisi olla. Vaan päivällä pilkkijöitä, jotka ei koulussa ja lähinnä ajattelin infotilaisuudeksi. Toki myöhempi ajankohta ehkä parempi, mutta onko vapaaaehtoisia neuvojia ja ohjaajia. itse kun varmimmin pystyn 12-15 välillä.
Toki jos nyt jo aloitettais teami kohtaiset sitoutumiset ja teamit ottais kukin yhden viikon milloin vastaa jutusta olisi eri asia. Silloin teamin päättää ajan ja päivän.   Kokonaisuushan pitäisi saada valmiiksi. Eli ensin tietoon, ketkä teamit sitoutuu. Kuka antaa servun/hostin?
 Siksi vaan ajattelin yhden päivän kokeilua alkuun. toki hienompi juttu jos saisi heti jatkumoa.
 Voisko teamien kapteenit laittaa tähän jonkun viestin, jos ovat mukana? Jos hostit ilmoittais pystyykö lainaan servua tai onko teamilla jo oma jota voisi käyttää.Sitten voisi laittaa toive viikkoa..milloin vastaisi ohjeistuksesta? Yhdessä voitais päättää kuinka pitkä toi juttu on 3 tuntia? Tärkeintähän olisi, että juttu saatais eteenpäin. Voisi tuossa yleisellä liikkuessa kertoa ..huomenna aloittelijoiden harkat..opastus kloxx


Yleensä pelaajia liikkuu enemmän iltaisin, kun kaikki pääsevät töistä ja koulusta yms, joten tosiaan aikaisintaan iltapäivään kannattaa ajoittaa. Tosiaan tiimien edustajien olisi hyvä tänne kommentoida asiasta, että saahaan homma kulkemaan. Kuitenkin, jos kerran viikossa yhdestä tiimistä tarvitsee muutaman ns.ohjaajan yhdelle illalle, niin ei sen pitäisi olla minusta liikaa. EI edes kertaa kuukauteen tiimiä kohti jos kaikki lähtevät mukaan. Se sääntö on hyvä olla, että tiimi itse päättää viikon aikataulunsa mukaan, että minä päivänä ohjaajat (1-4) vaikka saataisiin paikalle. Hostikin olisi hyvä saada varmaan  omasta tiimistä, mutta jos ei onnistu, niin kaiketi täytynee sitten kysellä hosteilta, jotka pitävät niitä auki joka päivä, kuten dx, matikkakoira yms. En sano tiimini nimissä vielä mitään, täytyy keskustella ensin kun ei tästä puhuttu olla isommin.
Keep going and never stop...

Tiikeri2

 • Thunduri Thaigörr!2
 • Viestejä: 98
 • joskus sokeakin kalastaja löytää kalan
  • Profiili
  • Sähköposti
Vs: Keskutelua pilkkijöiden saannista teameihin ja pro.pilkin pariin
« Vastaus #25 : Lokakuu 02, 2018, 16:25:07 »
Kiitos Tonza. Tuollaisen käytännön pohjalle jo helpompi ottaa askeleita eteenpäin. aika ei ole ongelma. Kunhan vaan saadaan aloituspäivä..aika ja servu. Siinä voisi olla vapaasti eri teameistakin..ja olis infoamista..aloitttelua..ei kuitenkaan kuin 4 ohjaajaa max. Sitten tärkeää, ettei kukaan ala pilailemaan. Tulee avuttomana ankan poikana,,vaikka tietää kaiken asiasta:D  Hämäläisen Jarihan aloituksessa lupasi servua, jos oikein käsitin silloin kun hänelle sopii. teamien pitää keskustella omien hostiensa ja jäsenten kanssa.

Memmu66

 • Viestejä: 35
 • Elämä on .....
  • Profiili
Vs: Keskutelua pilkkijöiden saannista teameihin ja pro.pilkin pariin
« Vastaus #26 : Lokakuu 02, 2018, 17:04:26 »
Moi, Pilkkiverkko Pro  (PIPO) haluaa olla mukana tämän toteutuksessa ja minä otan meidän joukkueesta osaa ohjaukseen jos tarvetta on 😊 Laittakaahan infoa vielä Yv nä  kun selviää alkamisajankohdat ym.

Tonza_888

 • Viestejä: 151
 • Viestit mieluiten skypeen.
  • Profiili
  • Sähköposti
Vs: Keskutelua pilkkijöiden saannista teameihin ja pro.pilkin pariin
« Vastaus #27 : Lokakuu 02, 2018, 17:05:04 »
Lisään vielä sellaisen huomion, että jos ja kun ne 10 tai 11 tiimiä, joitten määrän oletan olevan liigassa, lähtisivät tähän mukaan eli yksi viikko/ yksi tiimi ja ei tarvittaisi tosiaan kuin vähintään kaksi pelaajaa aina ohjaamaan. Ja kun ajatellaan tätä vuotta loppuun, niin 10 tiimiä tarkoittaisi 10 viikkoa, eli jokaista tiimiä kohden tälle vuoteen YKSI viikoittainen ohjaustunti tai siis, tunnit. Ja joulutauon jälkeen tammi-maaliskuussa seuraavat kerrat eli koko pilkkikauden aikana suunnilleen tiimiä kohden kaksi opetusiltaa, yhteensä se tekee noin 6h opetusta tai vähän alle.

Ei ole minusta lainkaan huono idea, saatikka kenenkään aikatauluja hirveästi mullistava, kuitenkin viikossa 7 päivää mistä valita  :mrgreen:.

Ehdotan että, Tiikerille ne tiimit laittaisivat jonkinlaista yv:tä, että voivatko sitoutua tähän. Vai miten tiikeri tahtoo (kuitenkin itse aloitit tämän hienon idean.) Sitten mietittäisiin aloittamisajankohtaa, ynnä muuta.

Edit: laremannille laitettu alkeisopas. Muokkaa sen sopivaksi viikonloppuna, kun ajaltaan ehtii.

« Viimeksi muokattu: Lokakuu 02, 2018, 17:12:32 kirjoittanut Tonza_888 (A) »
Keep going and never stop...

Tiikeri2

 • Thunduri Thaigörr!2
 • Viestejä: 98
 • joskus sokeakin kalastaja löytää kalan
  • Profiili
  • Sähköposti
Vs: Keskutelua pilkkijöiden saannista teameihin ja pro.pilkin pariin
« Vastaus #28 : Lokakuu 02, 2018, 17:35:27 »
Mielestäni olisi selvää jos tän aiheen alle laittais teamit jotka on mukana ja vastuu henkilön. Myös minkä viikon ottaisivat.  Eli nyt eletään viikkoa 40.

viikko 41  Team Hurrikaani ja Tiikeri  .


Vapaat viikot  42,43,44,45,46,47,48,49,50,51      Viikko 52 rauhoitetaan..se Joulunaika. Myöhemmin  teami ilmoittaa ajoissa päivän ja kellonajan


Tiikeri2

 • Thunduri Thaigörr!2
 • Viestejä: 98
 • joskus sokeakin kalastaja löytää kalan
  • Profiili
  • Sähköposti
Vs: Keskutelua pilkkijöiden saannista teameihin ja pro.pilkin pariin
« Vastaus #29 : Lokakuu 02, 2018, 17:45:47 »
Laitoin tuonne toisen aloituksen mihin kukin teami voi laittaa viikon milloin pitää, kuitenkin niin , että varmistuisi, että seuraavalla viikolla joku vetää. Eli ei tarvii tietää vielä ensi kuukautta. Voi vaan otttaa seuraavan viikon, mutta jos haluaa tietyn varata..tähän aiheeseen viesti. Hurrikaanit aloittaa ensi viikolla


Kirjaudu sisään palveluiden tunnuksilla

 center>