Propilkki > Verkkopelaaminen ja turnaukset

Propilkin henkilökohtaiset Suomen Mestaruuskisat 2019, säännöt

(1/6) > >>

-heikki-:
PP2 Suomen Mestaruus kisojen säännöt 2019

1.   Kisaan osallistumisoikeus on kaikilla määräaikaan ilmoittautuneilla. (kuitenkin SM- tittelin voi saada vain Suomen kansalainen, (ulkomailla asuvakin), myös osallistuvilta muilta kansalaisilta edellytetään riittävää Suomen kielen osaamista) Ulkomailla asuvat Suomen kansalaiset voivat myös osallistua, kisoissa noudatetaan Suomen aikaa. Palkintojen toimittaminen ulkomaille katsotaan tapauskohtaisesti. (Tulee ehkä liikaa kustannuksia)

2.   Kilpailu pelataan Propilkki 2 uusimmalla versiolla, joka on nyt v1.3 win xp, 7 ja 8 (lataus), win 10 saa Microsoft sovelluskaupasta. Mobiiliversioilla kisoihin osallistumen on myös mahdollista. Kilpailun ajankohta ja ilmoittautumisaika ilmoitetaan tässä samassa viestiketjussa. Pelipäivä on pääsääntöisesti Sunnuntai, (ensimmäisellä kierroksella myös joku toinen esim. la, mikäli ei saada hosteja riittävästi)

3.    Kaikki tiedottaminen tapahtuu kalassa.net foorumilla, jos foorumi kaatuu niin varafoorumina toimii tämä . Myös TKN sivuille tulee tarvittaessa infoa.

4.    Ilmoittautuminen tapahtuu YV:llä (yksityisviestit -heikille- tai Jerchw'ille, jossa pelaaja ilmoittaa pelissä käyttämänsä nickinsä, oikean nimensä ja kansalaisuuden, ellei ole Suomen. (älkää lähettäkö Mikolle ilmoittautumisia, koska niitä ei toimiteta eteenpäin, eikä hyväksytä mukaan). Avausviestiin tulee pelaajat näkyviin niin pian kuin ehdimme kirjata, (näkyvät ilmoittautumisjärjestyksessä, ei lohkojaoteltuina). Kisaan osallistuneiden tiedot säilytetään ja arkistoidaan pelintekijöiden ja kisajärjestäjän taholta tulosdokumentteina. Huom! Ilmoittautuessasi sitoudut luovuttamaan tietosi kisan järjästäjille ja pelin tekijöille, tietoja ei jaeta minnekkään muualle. Toimitaan henkilötietolain mukaisesti.

5.    Kun ilmoittautuminen on päättynyt ja virallisessa tiedotus-threadissa ilmoitetaan alkulohko, jossa pelaaja on mainittuna, pelaajan on mahdollisimman nopeasti lähettävä alkulohkon hostille YV, jossa kertoo oman nickinsä ja oikean nimensä. Tiimi-tunnuksia ei käytetä mestaruuskisoissa. YV:n lähettämisen jälkeen pelaaja saa vastineeksi viestin, jossa kerrotaan pelin IP-osoite ja salasana. IP-osoite voi muuttua vielä ennen peliä. Tästä tiedotetaan erikseen joko YV:nä tai pikaisissa tapauksissa tiedotus-threadissa. Salasanaa ei julkaista julkisesti, eikä sitä saa missään tapauksessa kertoa kenellekään muulle.

6.    Mahdolliset peruuntumiset tai aikataulumuutokset (viivästymiset yms.) kerrotaan tässä tiedotus-threadissa heti kun niistä tiedetään. Tekniikka ei aina pelaa ja perheessä olevat lapset, sairastumiset yms. voivat vaikeuttaa kilpailun järjestämistä. Hosti ilmoittaa, jos ajankohta pelille muuttuu. Hostit voivat myös keskenään sopia, jos jollekin toiselle kyseinen isännöintivuoro sopii paremmin, (tämä vain silloin kun hosti ei pelaa)

7.    Kisaan osallistumiseen vaadittavat tiedot pyritään toimittamaan viimeistään 60 min ennen kisan alkua. Host-kone avataan 30 min ennen kisan alkua, jolloin peliin tulee liittyä. Myös varasijoilla olevien tulee liittyä, koska peliin valitaan mukaan varasijoilla olevat viimeisen 5 min aikana ennen starttia. Peliin pitää liittyä viimeistään 5 min ennen pelin alkua, ellei ole hostille ilmoittanut esteestä. Host-kone avataan klo. 19.30 ellei toisin ilmoiteta. Kisat alkavat aina 20.00 (ellei toisin ilmoiteta). Kisassa pelataan 4 järveä, kisojen keston ollessa 2x 15min ja 2x 30min. Kisojen välissä pidetään lyhyt tauko (n. 5min). Tulokset julkistetaan heti kun ne on laskettu ja tämän jälkeen on 30 min protestiaika, (mahdollinen protesti toimitetaan hostille)Jos protesteja ei tule, tulokset ovat lopullisia (ellei host itse huomaa tehneensä suurta virhettä). Mahdolliset protestit käsittelee ensin pelin järjestäjät ja jollei siinä päästä sopuun niin loppullisen päätöksen tekee Procyon Products. Päätöksestä ei voi valittaa

8.    Jos pelaajan yhteys syystä tai toisesta katkeaa pelin aikana, pelaaja voi liittyä peliin uudestaan. Kierroksella jo pelatusta/pelatuista mapeista saadut pisteet säilyvät. Ennen yhteyden katkeamista saadut kalat tulkitaan menetetyiksi. Kisoja ei uusita pelaajien yhteyden katkeamisten vuoksi. Jos host-kone menee nurin, niin kyseinen kisa pelataan uusiksi. Pelaajien tulee liittyä peliin takaisin mahdollisimman pian. Jos jotain muuta tapahtuu (kuten vaikka kone yksinkertaisesti hajoaa), siitä tiedotetaan mahdollisimman pian tiedotus-threadissa. Samalla ilmoitetaan myös se, miten toimitaan loppujen kisojen suhteen.

9.    Kisoista 3 on muotoa "normaali" tai "kaikki lajit". Jokaisessa erässä pelataan yksi erikoiskisatyyppi, joista todennäköisimpiä ovat "suurin kala", "kappalemäärä" ja "vain ahven". Myös muita kisatyyppejä saatetaan pelata. Jokaisella kierroksella on kaikilla pelaajilla samat järvet. Järvet ja kisatyypit kerrotaan 1 kierroksen osalta heti ilmoittautumisen päätyttyä. Seuraavien kierrosten vesistöt kerrotaan myös ennakkoon, (finaali kierroksen mappeja ei kerrota etukäteen). Lyhyet kisat pyritään pelaamaan pienemmillä järvillä ja pitkät isommilla.

10.    Kisoista jaetaan pisteet seuraavalla tavalla:

1 = 10 pst
2 = 8 pst
3 = 6 pst
4 = 5 pst
5 = 4 pst
6 = 3 pst
7 = 2 pst
8 = 1 pst


+ Suurin kala = 1pst.

Pistelaskusta huolehtii host, joka tallentaa tulokset play.log tiedostoon myöhempää tarkistusta varten, (Buddyn käyttäminen on myös mahdollista, ei pakollista. Jos hosti käyttää Buddya, niin lähettäisittekö minulle sen html tiedoston, linkitän sen kaikkien katsottavaksi, hosti voi myös itse linkittää Buddyn tiedoston). Alkuerissä on mukana 10-20 pelaajaa/lohko + host . Esimmäisellä kierroksella voi myös hosti pelata, silloin lohkolla on mukana hostin valitsema pelavaava valvoja, (ellei saada riittävästi pelaamattomia). Semifinaaleissa on mukana 16 pelaajaa + host (tämä tieto voi muuttua, riippuu ilmoittautuneiden lukumäärästä). Finaalissa pelaa 8-10 pelaajaa. Pistelasku voidaan myös suorittaa laskuri työkalulla.


11.    Jokaisesta alkuerästä pääsee jatkoon 8 parasta pelaajaa, (jatkoon pääsevien tarkka määrä päätetään sitten, kun tiedetään kisaan osallistuvien määrä), (1:seltä kierroksella ei ole tule varapaikkoja) + 2 varasijalle. Tasatilanteessa yksittäiset paremmat sijoitukset ratkaisevat. Täysin identtisen tapauksen kohdalla arpa ratkaisee. Välierät pelataan myöhemmin ilmoitettuna ajankohtana, (välieristä pääsee jatkoon vähintään 8 pelaajaa + 2 varapelaajaa). Tasapisteissa korkeammat sijoitukset ratkaisevat jatkoonpääsyn, (jos sen kierroksen mapit/pisteet on menneet tasan, katsotaan tilannette edelliseltä kierrokselta) Jos sekään ei riitä, host- heittää arvalla voittajan. Varasijoilta valitaan pelaajat siten, että korkeammat pisteet saanut ensin, mutta kuitenkin siten, että rinnakkaisen lohkon 9:s pääsee ennen mahdollisesti toisessa lohkossa korkeammat pisteet saanutta 10:neksi sijoittunutta.

12.    Finaali pelataan 8-16 parhaiten sijoittuneen kesken; (tämäkin riippuu ilmoittautuneiden määrästä, finaalissa pelaa vähintään 8 Suomen kansallisuuden omaavaa). Hostauksesta huolehtii kisojen järjestäjät. Finaalipelissä voi olla paikalla myös puolueettomia valvojia, jotka ei tietenkään pelaa.

13.    Kisojen aikana saa käyttää chattia normaaliin tapaan maltillisesti, mutta häiriköivät tapaukset saavat häädön kisasta ja heidän suoritus hylätään. Oikein räikeissä tapauksissa voidaan myös foorumille antaa bannit, koska kisarauhaa tulee kunnioittaa. Nykyisessä versiossa pelaaja voi painaa F1, jolloin vain YV:nä lähetetyt viestit tulevat perille. Mikäli toisen YV-rauhaa häiritään, host tulee antamaan varoituksen. Varoituksen jälkeen häiriökäytöksen jatkaminen johtaa hylkäykseen

14.    Palkinnoille tulee oma threadi.

15.    Pelaajien/lohko, vesistöjen ja hostien arvonnassa käytetään Excelin satunnaisluku funktiota.. Kyseisellä tavalla saattaa tulla ns. kovienpelaajienkin mappeja, vesistöissä ei taas voi tulla ns. tuurimappeja. Jos pelaaja haluaa vaihtaa toiseen lohkoon siitä mihin on arvottu, vaihtoon pitää olla erittäin pätevät syyt, (syyksi ei riitä että "en minä tuossa pärjää")

Sääntöihin voi tulla vielä pieniä muutoksia, niistä ilmoitetaan ennen kisojen alkua

Hostaus

1.    Hosteiksi haluavat voivat ilmoittaa samassa ilmoituksessa hostaus- halukkuuden, jos kuitenkin haluat vaan hostiksi niin erillinen ilmoituskin käy, siinä ei tarvitse kertoa oikeaa nimeään. Hostit arvotaan jokaiseen lohkoon + 1 varahostia. (Ensimmäisellä kierroksella hostin pelatessa on myös virallinen valvoja, hosti valitsee valvojan lohkon pelaajista, joka myös pelaa, ellei saada riittävästi pelaamattomia valvojia.)

2.    Hostit ei saa käyttää /results toimintoa (väliaikatuloksia), /lures on (lisäpilkit pitää olla päällä), myös ennätys hostaus sallittua.

Kireitä kaikille osallistuville :

-heikki-, Jerchw, Mikko -Procyon- ja Janne -Procyon-

-heikki-:
Esimerkki ilmoittautumisesta (ilmoittautumisaika alkaa heti ja kestää 27.1.2019 00:00 saakka) Pelit alkavat todennäköisesti 3-4.2.2019


Pelaajanimi: Nickki (ilman tiimitunnuksia)
Oikea nimesi: Etunimi Sukunimi
Hostausmahdollisuus: Jos haluat toimia hostina kisoissa, niin kerro se tässä
Jos haluat/ voit toimia virallisena valvojana kerro se tässä, myös varahostaus halukkuus tässä

Vapaaehtoisia tilastoihin tulevia tietoja:
Ikäsi : tilastointiin, ei pakollinen tieto, tietoa ei myöskään julkaista, lasketaan vain pelaajien keski-ikä
Asuinpaikkasi: maakunta tai lääni riittää
Kuinka kauan olet pelannut Propilkkiä:

Huom! muistihan lukea säännöt

Nämä tiedot lähetät YV.llä minulle tai Jerchw'ille ei sähköpostiin koska ainakaan minulle ei tule kalassa.netin kautta posti
Tiedot voi lähettää myös muukin henkilö, esim perheenjäsen jos lapsi ei ole rekistöröitynyt kalassa.nettiin.

-heikki-

Jerchw:
Propilkin henkilökohtaiset Suomen Mestaruuskisat 2019, Ilmoittautuneet pelaajat

Tähän listaan tulee ilmoittautuneet: hostit tummennettu, valvojat vihreä

Pelaajat kirjataan tähän heti kun ehditään, jos nimesi ei näy tässä vuorokauden sisällä ilmoittautumisestasi niin laita viestiä. Pelaajat listassa ilmoittautumisjärjestyksessä.

Hostit tai viralliset valvojat jotka ei osallistu kisaan:
- HyyhmäPelaajat ja kisoihin osallistuvat hostit/valvojat:

1. Tössö
2. Tiikeri2
3. Morripoika
4. Juku6.1
5. Jussi (TA2)
6. *Memmu*
7. Sevy
8. mianka
9. Perza
10. Niina
11. oke
12. Bob
13. ESME
14. Juge
15. Matikka Koira
16. Sanna=)
17. Pirkko
18. Björnis
19. Kokitar
20. jari pekka
21. aku ankka
22. Sushisusi
23. Valas
24. Pinhead
25. Jägermeister
26. Moksu88
27. jawi
28. Tintti
29. oddjob_olli
30. RUDDORODDA
31. kalevaari
32. OltermanniLahna
33. Mönkkis
34. Mikkoh
35. Happikato
36. TUKE NUKEM
37. Sepe Vaari
38. Tonza_888
39. exte
40. Epi
41. Markus 
42. Ari
43. Kwaler
44. markku mato
45. Kala-Vale
46. Jove
47. jontte
48. JW
49. Tuxay
50. Pappa
51. Nökerö
52. kalesankari
53. kieku
54. Paukapää
55. Tommi
56. Aanrii
57. Yrmy
58. Pelekone
59. Villejees
60. Jäynä Möinen
61. kehveli
62. PuliSher
63. kirsikka
64. Vileria
65. SaPaRo
66. JUGI
67. LeaTee
68. haavikalle
69. Juze
70. Anakondah Jr
71. Anakondah Sr
72. AlpoK (host ?)
73. Cool
74. Schape
75. rohni
76. KALLLE
77. Juhani123
78. -Orava-
79. NatoTaimen
80. Holssi
81. Arska.-
82. Klapa
83. Topvaappu
84. Seija
85. hauen leuka
86. Lupu 10
87. JanneL
88. Ozzman
89. Ketturi
90. Vili
91. Anty
92. Zurre
93. Qkkeli
94. Fransu
95. Mymmeli
96. Marja
97. Lönni
98. Malbo
99. Jesse
100. Juha T
101. Markku
102. Weirdo
103. Koomapilkkijä
104. huju
105. Kari Sunikka fin9
106. Joni
107. Kalavaari[FIN]
108. Jankova
109. Jonmsi
110. KalaKettu
111. Riitta M
112. -Madness-
113. hannu33
114. Captainstar
115. Fiskarna
116. Fogeri
117. Arska 75
118. wili98
119. JMT
120. Julbero
121. Kardinaaliaxeli
122. Kuke
123. heikkike
124. Neviol
125. Vesisonni
126. MD
127. ED
128. litra
129. Jave
130. Joe L
131. Robert Maali
132. lareman
133. sarjakairaaja
134. Viima
135. Kala-akka
136. Kala-ukko
137. juza90
138. One more year
139. Bacchus
140. Torimiäs
141. LD50-FIN
142. Jalmari
143. Julia
144. Kottage
145. kiiskimies1
146. sÖssÖ
147. #Laura*
148. Karspe85
149. Jymy
150. MERSU
151. kunejones
152. Anr
153. Kilohauli
154. Janne83
155. Jugiasd
156. Roope
157. OdeFish
158. Kala-Ana90
159. KeijoSärki
160. Ville_130
161. T-ro
162. School Trooper
163. Panu
164. Pauhu
165. Hairy Mature
166. Janpertti
167. Pynther
168. A85
169. Lakelapa
170. Sintti-Mikko
171. korpelannapakymppi10

-heikki-:
Moi

Hiukan tilastoa ilmoittautuneista: (61)

Naisia on ilmoittautunut 13,1% kaikista.
Kaikkien ikänsä ilmoittaneiden keski-ikä = 39,3 v
Keskimääräinen pp2 pelaaminen sen ilmoittaneiden kesken = 8,1 v

Päivitetään kun tilanne muuttuu

-heikki-
 

-heikki-:
Moi
Luitko ohjetta ilmoittautumiseen.
Valitettavasti en voi noilla tiedoilla Sinua lisätä, koska  olet vieraana ilmoittautunut, ilman oikeata nimeä.

Joustamme kyllä tuossakin asiassa, eli voi myös ilmoittautua, skypen, facebookin, jopa pelin kautta mikäli olen hostilla, (olen siellä harvoin). Perusasiat pitää ilmoittautumisessa näkyä, eli nikkki ja oikea nimi.

-heikki-

Navigaatio

[0] Viestien etusivu

[#] Seuraava sivu

Siirry pois tekstitilasta