Kalastuslajit > Perhokalastus

Lahnan perhostaminen

(1/2) > >>

Kala-Varas:
voiko lahnaa perhostaa? olisi sellainen pikkuinen joki täällä mistä nousee reippaasti yli 1,5kg lahnoja..no laittakaapa tulemaan vastauksia jos tiedätte..

Karudanger:
Terve!Joo kyllä voi kalastaa lahnaa perholla.Itse sain ensimmäisen lahnani n.3vko sitten,painoa oli 2,2 kg ja pisti hanttiin oikein kunnolla.Istari taimenista tai kirreistä ei olisi kuuna päivänä moiseen.Hyviä perhoja ovat erilaiset larva/nymph osasto ja simpukka jäljitelmät(vajottava aivan pohjaan).Itse sain kalani tosi himmeällä virityksellä, pelkkä no.10 koukku johon vain pohjustus sidontalangalla,musta kani suikale(zonker)kynittynä,sidotaan kiinni ainoastaan vain päästä.Zonkerista kannattaa leikkaa karvoja pois,ettei tuu liian tuuhee,(matojäljitelmä) :D

Kalan sain muuten Haukilahden venesatamasta,kaloja näkyi viikon ajan aivan rannassa ja päätin mennä kokeilemaan huvin ja urheilun vuoksi!

Anonymous:
Mä sain yhden lahnan ja monia oli kiinni seuraavanlaisella viritelmällä. Kaksi perhoa peräkkäin siten, että ensimmäinen pallosilmäinen sidotaan ensiksi ja pallosilmäisen koukun mutkaan sidotaa n. 20-30 cm pätkä siimaa johon sidotaan foamisilmäinen perho kiinni. Systeemiä uitetaan hitaasti nykien, jolloin pallosilmäinen ui pohjassa ja foami silmäinen hieman pohjan yläpuolella. Lahnan otti voi olla melko varovainen, joten hyvä tuntuma perhoihin on säilytettävä!

Niin ja resepti:

koukku: #10-12 normaali
silmät: palloketju tai foami suikale sidottunaristiin            koukkuun nähden
pyrstö: harva musta, oliivi tai ruskea marabou (á 10 siikasta)
kierre: litteä hopea
runko: pyrstön väriin sopivaksi

Ja ei muuta kuin kireitä lahna hetkiä!

Kalaboi:
Bah mä en oo saanu ku kirjolohia perholla minkälaisella perholla kalastetaa lahnoja ?

Anonymous:
mihinkäs aikaan päivästä lahnat ottaa perhoon?
ja mitenkä syvistä paikoista ootte saanu lahnoja?

Navigaatio

[0] Viestien etusivu

[#] Seuraava sivu

Siirry pois tekstitilasta