Muut keskustelut > Kalassa.net - kommentteja ja parannusehdotuksia

Valittajien thread

<< < (2/58) > >>

Mokki:
Hmm, Niin mitähän mun piti kirjottaa? Unohdin jo. Noh, kesälomallahan ei mitään pidäkkään muistaa.  :)

Hmm, Niinjoo, munhan piti avautua siitä, kuinka tälläkin keskustelufoorumilla olevista topiceista on 90% aloitettu.... noh, suoraansanoen huonosti.

Esimerkkeinä muutama aloitusviesti:

Kerro hyvä uistin kuhalle?
Kun aloitusviesti on tämmöinen, myös vastaukset ovat samaa luokkaa.Paras esimerkki samasta threadistä; Kuha joku

Seuraavassa kysellään sitten mitä kalaa tulee kalastettua useiten:
Itse kalastan haukea ja ahventa eniten lähinnä huonolla menestyksellä.  


Hyviä taimenvieheitä etsitään koskelle:
mikä koko?
mikä väri ?

ja muutakin asialla ois vähän kiire!!!!!!

Yllättäen tämmöisellä avauksella on saatu hyvä vastaus.


Ymmärrän kyllä, että kaikille aiheille on vaikeahkoa keksiä ns.tarinaa, mitä kertoisin topicin avausviestissä, mutta jotain muuta kannattaa yrittää sisällöittää(voiks noin kirjottaa?), kuin vain ja ainoastaan pelkkä kysymys. Mä ainakin vastaan mielummin kunnon kysymykseen, jonka laatimiseen on selkeästi edes yritetty panostaa.
Mun mielestä moderaattorit vois ottaa vähän tiukemman otteen...

Esimerkkinä aiheeseen "mitä kalaa kalastat useiten"
Aloitusviestiin olisi hyvin voinut kertoa esimerkiksi missä päin kalastelee, heittokalastus, vetokalastus, perhokalastus, vaiko onkiminen tyylinä.... yms

http://localhost/forum/viewtopic . php?t=7282
Lukekaahan!

Niin ja vielä tuosta ylläolevasta linkistä sen verran, että siellä kehoitetaan haun käyttöön...; Vanhoja keskustelujahan voi hakea "Etsi!" -toiminnolla.
Kumma kyllä, vaikka itse olen ollut Kalassa.netin jäsenenä melkein puolisentoista vuotta, ja lueskellut keskusteluja sitäkin ennen, en vieläkään osaa käyttää hakua  :D Neuvoisin siis enemmänkin lueskelemaan aiheita, kuin käyttämään hakua.


Niin ja sitten asiasta seittemänteen... Reaperkin mainitsi niistä turhista viesteistä

Eilen (vai olikohan se tänään...hmm  :D) ilmestyi kalassa.nettiin muutama aivan järjetön aihe, missä ei selkeästikään oltu edes yritetty kysyä mitään järkevää. Niihinkin oli jo muutama vastaus ehtinyt tulla ennen kuin moderaattorit poistivat aiheet. Jos ja kun semmoisia järjettömiäkin aiheita keskustelufoorumille tulee, niin niihin tuskin tarvitsee rynnätä ilmoittamaan, että "pitäisköhän tämä viesti poistaa", koska kyllä moderaattorit varmasti tajuavat asian.
Eriasia on ilmoittaa vaikkapa linkki sivulle, jolla kyseisestä aiheesta on jo keskusteltu.

Eikai sitte tällä kertaa muuta.

EDIT. niin ja vielä. Ne uudet käyttäjät jotka eivät mahdollisesti ole foorumia pidempään selanneet, mutta ehdottomasti tarvitsevat nopean avun kysymykseensä, varmasti kannattaa kurkistaa kalassa.netin irc-kanavalle, johon pääsee ilman mitään ihme ohjelmia. Siellä se apu tulee nopeasti ;)
http://www.kalassa.net/irc/

HalDi:
IRC-kanavasta, aivan totta. Juuri nuo kymysykset, että mikä viehe taimenelle olis parempia ircciin, jossa se pyyhkiytyy pois nopeasti, eikä jää kummittelemaan.

Monella saattaa kaatua siihen, että menee irc-kanavalle ja sielä ei kukaan puhu yhtään mitään, nii ei kehtaa itekkää sanoa mitään. Miettikääpä, mikä jännite sielä on päällä, ku muutamat muutki tekee samalla tavalla!
Tässähän pitää vaan morjestaa ja kysyä aisansa. Kyllä, jos siinä listassa näkyy nimiä, nii kyllä sitä ruutua joku katteleeki ja yleensä hyvinki kokeneet tyypit. (minä en vielä aivan tässä kastissa ole, mutta empä irkkaakkaan juuri)

Joten ircciin kaikki hilut! Ne onki varsinainen maanvaiva aina joskus. Nyt kieltämättä porukka on alkanu oppia vähitellen kirjottaan...

Putte:
Irkistä..

Nimiä listassa näkyy aina vähintään se parikymmentä, mutta valitettavan suuri osa on näistä pelkkiä idlaajia. Tosin joskus saattavat pyydettäessä todistaa olevansa elossa  :wink:
Tulkaa toki kaikki uudet ja koittakaa tuoda eloa kanavalle. Päivällä on yleensä aina hiljaisempaa, mutta illalla alkaa jo eloa löytymään kun ihmiset kotiutuvat töistä ja koulusta.
Ja kun tulette kanavalle. Tervehtikää(hyvä tapa), kysykää jos joku asia painaa mieltä ja jääkää odottamaan vastausta esim. 10 minuutiksi. Siinä ajassa kerkiää hitaampikin hämäläinen vastaamaan kysymykseen. Turha siis hätäillä, jos minuutin sisään ei kukaan vastaa.

Eipä siinä muuta, tulkaa vain puhumaan ja vaihtamaan kalakuulumisia kanavalle #kalassa.net
.
.
Ainiin, minut sieltä löytää nimellä Putte321

--PROFESSOR--i:
Juuh...

Jos esimerkiksi joku laittaa tälläisen turhan, melkein päivittäin kuulevan viestin tällä foorumilla:"Kuinka monta kirjolohta olet saanut?", mielestäni moderaattoreiden pitäisi pistää kuria tähän asiaan, ja poistaa turhat p*ska topicit sivulta :evil: !!
Tiedän, että noita JÄRKEVIÄ topicceja on vähän hankala keksiä varsinkin kun ei ole mitään asiaa, siis jos ei ole mitään asiaa ei laita, eikä soperra turhia topicceja ja sun muita juttuja!(tosin voisin itsekkin parantaa tapani tekemällä mielenkiintoisempia, ja pidempiä juttuja), tehdään siis mielenkiintoisia ja hyödyllisiä juttuja joista on hyötiä kaikille sitä tarvitseville.

Tai sitten ikävin keino:sulkea koko foorumi poistaa sivu netistä ja unohtaa kaiken :( , mutta toivottavasti sitä keinoa ei käytetä ainakaan lähivuosina :) .

Ja vielä niistä turhista aiheista lisää, että jos on vasta rekisteröyitynyt foorumille ja alkaa innoissaan kirjoittamaan aivan päättömiä juttuja(niinkuin itse tein silloin tulokkaana, heh :D ), olisi syytä miettiä mitä ajattelee, kirjoittaa ja olisi myös järkevää ennen rekisteröitymistä tutustua niin foorumille kuin sivullekkin, ettei ne vain häiritsisi asia topicceja, eikä kiusaisi moderaattoreita.

Siis tätä olen mieltä asiasta.(piste) :) !!!

Mikko_-Procyon-:
Mjoo.. mutta yksi seikka, minkä itse olen huomannut:

Uusia HYVIÄ moderaattoreita tarvittaisiin. Osa vanhoista ei enää hoida tehtäviään (syystä tai toisesta). Aika kuluu ja tehtävät muuttuvat, mikään ei kestä ikuisesti. Uusia tuulia tarvittaisiin mielestäni mode-puolellekin. Odotellaan se pääpiru intistä, jos vaikka sitten.

Navigaatio

[0] Viestien etusivu

[#] Seuraava sivu

[*] Edellinen sivu

Siirry pois tekstitilasta