Chat

Kirjoittaja Aihe: Pihlaiskosket  (Luettu 7390 kertaa)

0 jäsentä ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

Anonymous

 • Vieras
Pihlaiskosket
« : Tammikuu 21, 2004, 11:05:28 »
Kaipaisin kokemuksia Pihlaiskoskilta (Keuruun lähistöllä). Itse olen parina edellisenä kesänä tehnyt parit reissut ja täytyy sanoa, että paikka on aivan käsittämättömän hieno ja erämainen, keskellä korpea ja kalastusaluetta riittää todella paljon.

Kalastusporukassamme kuitenkin herätti ihmetystä kalojen vähäinen määrä ja pieni koko. Esimerkiksi viime syksynä olimme puolitoista vuorokautta kyseisellä paikalla ja saimme saaliiksi vain muutamia alamittaisia taimenia, vaikka potentiaalia paikalla todella olisi!!

Eli jos joku tietää paikasta enemmän, onko kalastuspaine kova, onko istutuksia vai luonnonkalaa jne? Vai oliko vika miehissä tai uitetuissa vieheissä ja perhoissa? Niin kommenttia tänne suuntaan.


Råtta

 • Viestejä: 52
  • Profiili
  • Sähköposti
Re:Pihlaiskosket
« Vastaus #1 : Tammikuu 23, 2004, 13:49:47 »
No niin, missäspäin Pihlaiskoskia olit? Aivan tosi, hienot erämaiset koskijaksot ja kalastusaluetta riittää. Luulisin tietäväni alueesta jotain, vuosia kun kävin lähes päivittäin kyseisillä koskilla, valvojana ja hupikalassa :)

Kalastuspaineesta sen verran että se on kohtalaisen kova, vaikkei juuri muita kalastajia näkyisikään mailla eikä halmeilla, johtuu alueen laajuudesta. Kalaa kyllä laitetaan koskiin pari-kolme kertaa kesän aikana, ensimmäiset keväällä tulvahuipun taituttua ja siitä eteenpäin aina kun taimenta vaan saa ja luvista tulleita rahoja on istutukseen riittävästi. Syksyllä viimeiset kalat lasketaan sesongin loputtua, eli rauhoitusaikana. Viime kesänä ja keväänä kävi pikku käpy ja kalastuskunta ei saanut ongittavan kokoista taimenta mistään, sama vaivasi useita muitakin istutettavia paikkoja. Siispä kirjoloheen oli tyytyminen, jotkut tykkäs, toiset ei. Taimenen (onkikokoisen, yli 40 cm) hinta on suorastaan puistattava, oli jo ennen euroja, mutta sit ikään kuin kimposi taivaisiin... Mitäs mä sotken politiikka tähän, asiaan...

Koskiin tehtiin kalataloudellinen kunnostus milleniumin tietämissä, jolloin paikoille istutettiin mätiä, pienpoikasia, 1-vuotiasta ja 2-vuotiasta taimenta. Onkikokoista vähemmän, siitä niitä alamittaisia taneja sieltä tuli. Lisäksi koskissa on omaa taimenkantaa, tunnistaa mallista ja paksuudesta. Kirjolohen istutus kylläkin masensi, kun kunnostuksen yhteydessä ainakin kalastajien puolelta esitettiin vain ja ainoastaan taimenta, joskus harjusta, joka viihtyy myös reitin koskissa. Myös C&R on erittäin suositeltavaa.

Vika ei varmaankaan ole ollut kalamiehissä, luulisin. Uistinpuolella pelittää pienet vaaput ja lipat (onkos tuo yllätys  ;)), perhoissa streamerit, larvat, pupat yms. peruskama (toinen yllätys  :D).

Sen verran vielä, että Kanavakoskelta Pihlaisen kautta Vääräkoskelle mahtuu väljästi kalastamaan about 25-30 henkeä, toki joihinkin paikkoihin saataa syntyä suma, mutta kuka käskee jäädä siihen, hyviä paikkoja on kun vaan lukee koskea oikein. Kuuskoski on sen verran pienempi paikka että 4-5 kalastajaa on äärirajoilla, samoiten Reinikankoskella. Reinikkaan muuten nousee alapuolisesta Vehmaskoskesta taimenta pitkin kautta, pääasiassa keväällä. Kevät on hyvä aika käydä kokeilemassa sumareilla, ei kalastuspainetta, kaloja on syksyn viimeisestä istutuksesta jäljellä, jopa järvistä nousseita seassa. Tuikkeja näkee joka puolella, ei oikein tiedä mille kalalle perhoa tarjoais.
Perhokalastusta vuodesta -90, sidontaa -91. Paljon on koettu, mutta vielä enemmän kokematta...

Anonymous

 • Vieras
Re:Pihlaiskosket
« Vastaus #2 : Tammikuu 23, 2004, 16:25:24 »
Kiitoksia kovasti hyvistä tiedoista!!

Kalastelimme tosiaan kanavakoskelta aina kuuskoskelle asti ja hienoja kalapaikkoja oli riittämiin!

Vaikka emme viime kerralla mitään suuria saaliita  saaneet, niin kyllä kyseiselle paikalle täytyy palata heti ensi keväänä/kesänä.

ihan ensimmäistä kertaa muistan käyneeni Pihlaiskoskilla jo vuonna 1996 keväällä ja silloin saimme kalastaa ylhäisessä yksinäisyydessä koko alueella ja kalaakin tuli todella mukavasti. Enimmäkseen kylläkin kirjolohia, sekä kaunis nousutaimen, joka oli niin nätti, että piti päästää takaisin. Sitten en tosiaan käynyt muutamiin vuosiin kyseisellä paikalla, vaikka mielessä olikin. Mukava tietää nyt tämänhetkinen tilanne, eli kiitokset vielä kerran!

Jani2

 • Viestejä: 165
  • Profiili
Re:Pihlaiskosket
« Vastaus #3 : Tammikuu 23, 2004, 17:55:42 »
Olen käynyt koskilla vain kaksi kertaa, vaikka mökki on siinä aika lähellä. Itsekkin tykkään paikan erämaisuudesta, mutta kalaa en ole minäkään saanut kuin säyneen, ahvenen ja särjen verran.

Erämäinen paikka tosiaan, ei ollut kiva "eksyä" sinne metsään, kun alkoi viime syksynä ilta (ts. päivä) pimenemään. Vielä kun oltiin justiin kuultu, että karhujakin sielläpäin metsästetään. No, onneksi sentään tiedettiin kokoajan, minnepäin mennä, ei vaan meinannu löytyä joen ylityspaikkaa mistään ja siksi siis eksyttiin.
Ensin välähtää ja sitten korjataan jäljet.


Råtta

 • Viestejä: 52
  • Profiili
  • Sähköposti
Re:Pihlaiskosket
« Vastaus #4 : Tammikuu 27, 2004, 00:09:20 »
Joo, karhuja siellä kyllä on. Kaveri takavuosina oli syyskesästä nähny nallen joen toisella rannalla, Pihlaiskosken sillan yläpuolella. Entinen luokkakaveri ampui pari vuotta sitten yhden muutaman kilometrin päässä. Kuuskosken lähellä on ollut joitain karhunpesiä, varsinainen pesä plus varapesät. Tapahtui jo muutama vuosi ennen kunnostusta. Majavia koskissa myös asuu, säikyttelevät mokomat joskus yöllä. Keväisin sumariaikaan näkee kaikenlaisten metsänelävien jälkiä, mm. peurojen yms.

Itsellä kans mökki ihan lähellä, tai no 6 km venematkaa. Ei vaan oikein nykyään ehdi sinne kalalle, vaikka pidänkin koskista ihan mielettömästi. Vaimontekeleenkin opetin siellä kalastamaan virrasta, vaikka merenrannalta onkin.

Kun on kerran oppinut kyseisten koskien luonteen (onneksi kunnostus ei muuttanut liikaa), niin jatkossakin on niillä miellyttävää kalastaa. Oppii ottipaikoista parhaat, ja kakkoset, ja kolmoset jne. Ja tottakai päätön säntäily ei tuota tulosta, vaan "vaaniminen", kosken elämän seurailu. Ja usein olen saanut kalani yöllä, tunnin verran kosken rauhoituttua, kun muut ovat jo lähteneet. Reitin kosket on kaikki paremminkin yöllä kalastettavia, jos kaloja meinaa saada...
Perhokalastusta vuodesta -90, sidontaa -91. Paljon on koettu, mutta vielä enemmän kokematta...

tme

 • Vieras
Pihlaiskosket
« Vastaus #5 : Heinäkuu 08, 2004, 15:45:30 »
Eilen olin pihlaiskoskilla. Ylimmän kosken loppuliusta tuli noin puolikiloinen säyne vihreään larvaan. Sekä kaikenmaailman roskakaloja tuli paljon larvaan. Keskimmäisen kosken niskalta aivan rannan tuntumassa oli ~1,5kg taimen/kirjolohi. Ensimmäisellä heitolla hyppäsi perhoni perässä korkealle ilmaan. Toinen heitto ja pieni mulahdus perhon perässä, Kolmannella heitolla kiinni. Kala jäi junnomaan samaan paikkaan hetkeksi ja lähti sitten alaspäin kohti koskea ja irtosi.  :(  En tiedä kumpi se oli, Kirjo vai tane mutta jompikumpi se niistä oli selvästi..  Perhona toimi 4 koon streamerkoukkuun sidottu vihreällä puppelipäällä varustettu musta zonkeri jossa oli vihreä runko ja hopea kierre.

matiaz

 • Viestejä: 238
  • MSN Messenger - matiaz_69@hotmail.com
  • Profiili
  • Sähköposti
Pihlaiskosket
« Vastaus #6 : Heinäkuu 09, 2004, 12:13:01 »
Kaveri kävi tällä viikolla Tuolla, ja saaliksi se sai 4 mittataimenta ja yhden kirjon. isoin taimen oli 50cm ja kirjo ~1kg. Kaikki kalat semmosella ihme simpulla, joka ei edes näytä perholta... :wink:

Että näyttäähän siellä kalaa olevan...
"Jos syö haukee ei millään laukee, jos syö lohta tulee kohta, jos syö siikaa lentää liikaa, jos syö lahnaa lentää pelkkää mätitahnaa."

www.perhokalastus.info

matiaz

 • Viestejä: 238
  • MSN Messenger - matiaz_69@hotmail.com
  • Profiili
  • Sähköposti
Pihlaiskosket
« Vastaus #7 : Heinäkuu 10, 2004, 13:50:46 »
Kaveri on taas tänää tuolla Pihlaiskoskilla. 1,5h on nyt ollu ja soitti justii, että on jo tullu 2 mittataimenta ja yks harjus!

Että jos joku sanoo jotai, että tuolla on niukasti kaloja tai jotain, niin on kyllä kalastajassa vika...  :wink:
"Jos syö haukee ei millään laukee, jos syö lohta tulee kohta, jos syö siikaa lentää liikaa, jos syö lahnaa lentää pelkkää mätitahnaa."

www.perhokalastus.info

Råtta

 • Viestejä: 52
  • Profiili
  • Sähköposti
Pihlaiskosket
« Vastaus #8 : Heinäkuu 25, 2004, 14:08:46 »
Joo, kyllä kalaa oli, ja on... Viikko juhannuksen jälkeen oli mätetty taimenia koskiin. Itse olin silloin Reinikalla ja tuntui, että oli taimen jokaisen kiven takana. Keväiset kirjotkin vielä jaksoi kiusata ja kaveri sai harjuksenkin kaiken kruunuksi.
Perhokalastusta vuodesta -90, sidontaa -91. Paljon on koettu, mutta vielä enemmän kokematta...Kirjaudu sisään palveluiden tunnuksilla

 center>