Kalastusvälineet > Muut talvikalastusvälineet

Minkälainen jalkine käytössä?

(1/19) > >>

Anonymous:
Nyt kun on puitu nuo pilkit, siimat, toukat...jne, niin siirrytäänpäs takaisin tuonne vaatetuksen puolelle.
Pilkkijän tärkeisiimpiin varusteisiinhan kuuluu nuo kunnon kengät, niin minkälaista tossua sitä kanssapilkkijät suosivat?
Itselläni on useammat saappaat(kumi), on tavalliset ja on rantilla, nastaiset ja jopa kumiterätkin löytyy.On Toppakenkääkin Hodgman ja Kamik, mutta mieluisimmat on kunnon nahkasaappaat vuorella, ei ole vielä sille kengälle voittajaa löytynyt.
Ovat lämpöiset ja pitävät kiitettävän hyvin vettäkin kun käsittelen ne pari kertaa kaudessa Biwaxilla tai Nixwaxilla, köykäset saappaisiin verrattuna tai noihin toppakenkiin jotka kestävät pakkasta -40. Kuinkas muilla, vai kuljetaanko perintösaappaissa pilkillä ja voivotellaan sitä kun kintut palelee...;)

kaivo:
Kengät ja vaatetus yleensäkin riippuu paljolti henkilön lämmöntarpeesta ja verenkierrosta. Omat pilkkisaappaani ovat olleet jo vuosia Nokian Kairat, siis ne joissa on irrotettava huopavuori sisällä. Muutaman sukan kanssa olen tarjennut niillä omat lyhyehköt 3-5 h pilkkikeikkani ihan mukavasti, pakkasta on ollut pahimmillaan reilut -20 astetta. Irtopohjalliset parantaisivat lämpimyyttä varmasti lisääkin. Kevään ja syksyn lämpimillä keleillä jalat tarkenevat parin villasukan kanssa tavallisissa kumppareissakin, jotka ovat huopavuorisaappaita kevyemmät ja mukavammat kävellä.

Velipoikani on mieltynyt Power Bootsien tyyppisiin saappaisiin, jotka ovat kuulema oikein lämpimät.

Putte:
Kengät on kyllä todella tärkeä osa pilkkipukeutumista. Ennen oli itsellänikin aivan tavalliset nokialaiset, joihin tungettiin villasukkia ja kaikkea niin paljon kun vain mahtui. Ei hjuva. Nelisen vuotta sitten sain kuitenkin Power bootsit. Ei mitään suurta valittamista tähän mennessä. sukkavaihtoehtoina on 3-erilaista: aivan ohuet sukat + ohuet villasukat, villapohjaiset froteesukat tai aivan lämpimillä keleillä pelkkä ohut sukka.

No joo, jos jotain valittamista pitää keksiä, niin jos kenkien sisusta pääsee kastumaan(hikoamaan) pahasti, niin kuivuminen voi viedä yllättävän pitkän ajan, koska ei ole irroitettavaa sisävuorta.

Salmo:
Power Bootseista olen kuullut paljon hyvää ja lukenut hyvää ja hieman pahaakin. Putte, ovatko PB:t liukkaat jäällä? Joku taisi joskus sanoa, että olisivat. Pohjan kestävyyttä taidettiin myös kritisoida.

Mulla oli tarkoitus hommata Power Bootsit tässä hiljattain, mutta koska 2 pilkkireissua vasta tänä talvena takana, tulee tuskin hankittua, vielä. Ihan asiallisen näköiset nuo kyllä ovat ja näyttävät kevyiltä. Nykyisin olen käyttänyt loskasaappaita (tai sen tyylisiä), joissa irroitettava huopavuori. Erittäin lämpimät, mutta turhan raskaat...

Putte:
Njoo, siinä ehkä toinen mikä on huono puoli. Ovat liukkaat. Tai noh, harvapa kenkä sitä kirkkaalla jäällä pitää kovin hyvin. Täällä päin missä minä pääasiassa pilkin, on tuollaisia "pääkallokelejä" ehkä ekat kaks reissu talvesta(jos nekään). Muuten on kyllä lunta aivan riittävästi antamaan pitoa. Merellä tai muualle on varmasti noita liukkaita kelejä paljonkin, sillon pitänee kyseisiin saappaisiin ostaa kalossit, maksavat pari kymmentä euroa muistaakseni), ja eikun menoks.
Pohjan kestävyydestä tai mistään siihen liittyvästä en ole kuullut, että olisi mitenkään erikoisen heikko. Mutta ovatpa jotkut viisaat kehuneet, että ko. saappaat rupeavat hajoamaan nilkan kohdalta, koska kenkä taittuu siitä kohti(varsinkin juostessa), mutta itsellä ei tätäkään ongelmaa ole esiintynyt. Kuitenkin jo 4v enemmän tai vähemmän ahkeraa liikkumista jäällä, kisoissa juoksua yms.

Ja vielä plussaa ko. kengistä: Ovat todella uskomattoman kepeät, ei niitä edes juuri tunne että ovat jalassa.

Tulipa mieleeni vielä yksi miinuskin: Saappaat ovat aika ohuet varrestaan, ojten jos on paksut pohkeet ja paljon paksuja vaatteita, niin pohkeitten kohdasta saattaa ruveta ahdistamaan. Itsellä ei tätä ongelmaa, koska vaatetta yleensä suht vähän ja pohkeissa ei ylimääräsiä lihaksia ole kovinkaan paljoa ;)

Navigaatio

[0] Viestien etusivu

[#] Seuraava sivu

Siirry pois tekstitilasta