Kalastusvälineet > Muut talvikalastusvälineet

Kairamielipiteitä

<< < (24/24)

Morripoika:
Suosittelisin kyllä tuota sinistä Ur:ää. Terä kestää todella pitkään. Ja edellä mainittiin, että 115m terällä jaksaa vääntää, niin itsellä on 6" terä paikallaan ja kyllä silläkin ihan normaalivoimilla pyörittelee reikiä, vaikka kuin paljon ja kuinka kevyesti tahansa. Täytyy vaan muistaa huolehtia ettei kolhi, tai kairaa mihinkään sellaseen paikkaan, että saattaa terä tylsyä.. Monesti tulee matalassa, kun pumppaa avantoa pumpattua kaira pohjaan tai kiveen. Huolellisuudella saa hyvän kairan kummastakin UR:stä kyllä.

unskilo:
Täällä on niin monia näitä kairakeskusteluja, että valkkaan arvalla tämän.

Kaira olisi nyt ostoslistalla, ettei aina tarvitse olla muiden armoilla / lähteä pilkille kirveen tai vasaran kanssa (saa hakattua vanhoja reikiä auki) :D

1) 4" vai 6"? Opiskelijabudjetilla kun elän, niin 4" halvempana houkuttelee enemmän. Kuitenkin vielä ainakin joitain vuosia viihdyn lahnapitoisilla alueilla, ja muutenkin se tuntuu aina vähän pieneltä :P Toisaalta taas se on kevyempi kairata kuin 6". Joku 80-90 e hinta alkaa jo aika hyvin yskittää.

2) Miksi käytetään esim. 4" kairoissa 6" terää? Siis onko kyseessä sellaiset kairat, joissa se koko "alaosa" vaihdetaan ja saadaan sitten pienellä kairalla kairattua 6" reikä, mutta kuitenkin kuskattua sohjot jäälle asti?

3) Millaisia ne lyhytkierteiset kairat on käyttää? Tuntuu ettei sellaisessa ole mitään järkeä, vai onko?

Morripoika:
Aika hankalalta kuulostaa lahnavesissä pärjääminen 4" kairalla. Ahven pilkissä pärjää 4" kairalla, mutta oikeastaan jos mitä vaan siitä isompaa kalaa haluaa niin kannattaa se 6" terä olla.

Syitä siihen miksi itsellä on 4" kairassa 6" terä on se etten halua ostaa kahta kairaa, mutta en myöskään ahvenpilkillä parven perässä juostessa halua kairata 6" kairalla 100 reikää päivässä. 6" Terä on useimmiten paikoilla, koska yleensä tavoite kalana on isommat kalat kuin ahvenet. Kaira toimii silti hyvin eikä sohjoa parin pumppauksen jälkeen ole avannossa yhtään enempää kuin täyden 6" kairallakaan. Ahvenpilkille mentäessä on kätevää vaihtaa kuitenkin 4" terään. Vaikka ei mahdottomia eroja vastustuksessa olekkaan, useiden kymmenten reikien jälkeen se ero alkaa tuntua..

unskilo:
Vastaanpas nyt itse itselleni. :D

Päädyin ostamaan 6" sinisen Rapalan UR:n. Ei ole mitään merkkiuskollisuutta, mutta ruostumattomasta teräksestä olevat teräpalat sitten päätti tämän taistelun.

Löytyi sattumalta vanhalta kasinotililtä unohtuneena 150 euroa, joten kaira oli luonteva sijoituskohde. Eilen kävin hakemassa Motonetistä, kun luulin että siellä oli suuremminkin alennuksessa se. Tulikin katsottua väärää kairaa... Mutta no, lopputuloksena: Tuota kairaa oli vain mallikappale paikalla. Sain siitä 10 % alennuksen ja sitten liityin vielä kanta-asiakkaaksi, niin sain toisetkin 10 % pienen keskustelun jälkeen. Vähän vajaa 90 euroa siis jäi hintaa, kun lähtöhinta oli 109 euroa. Jostain ois saattanu säkällä saada halvemmallakin, mutta ei ainakaan vielä kaduta. :D Kaveriksi ostin pari kiintoavainta, jotka sopii terien ja sen koko teräosan vaihtoon. Kulkee hyvin repussa.

Pelko raskaasta kairaamisesta osoittautui turhaksi. Hyvin jaksoi kairata monta reikää ja tosi hyvin leikkasi jään läpi. Ehkä ne jaksamispelot on tulleet siltä ajalta kun mittaa on ollut vähän vähemmän :P Harvemmin tulee käytyä sellaisia reissuja että tulisi kymmeniä reikiä kairattua.

Navigaatio

[0] Viestien etusivu

[*] Edellinen sivu

Siirry pois tekstitilasta