Kalastuslajit > Vetouistelu

Possua takilaan vai?

(1/2) > >>

Anonymous:
Tervehdys kalastajatoverit!

Asensin vastikään veneeseeni syvätakilan jolla tarkoitukseni on tavoitella alkavan kesän aikana lähinnä kuhaa ja suuremman kokoluokan haukea syvältä.Kausi on osaltani lähtenyt varsin hitaasti käyntiin,mutta Jessen olen jo takilalla uistellessani huomannut haukia kiinnostavan.Menee ehkä taas tovi kun pääsen järvelle joten kysynkin ensin vinkkejä:Millaisilla vaapuilla olette haukea takiloineet?Onko Super Shad Rapista hyviä kokemuksia?Miten syvältä syvimmillään haukea on tullut?  :o

Kiitos ja kireitä siimoja!

JanneH:
Bomberin kaltaiseen vaappuun luulisi ottavan siellä missä sinäkin uistelen... itse olen muutaman saanut pompun kaltaisella (teen itse). Ottiväreinä jostain syystä olleet punaiset ja tummat värit.
Lusikka on ollut parempi haukiviehe takilassa kuin vaappu. Lähinnä rialinnan jokereita on tullut uitettua.
Syvimmät saaliit n. 15m, syvemmässäkin on pidetty mutta ei ole kelvannut. Yleensä 6-12m se väli missä tulee pidettyä. Uistelen itä-suomen vesillä.

Salmo:
Kesäisin kun saat takilalla vieheet n. 10-14 asteeseen (eli aika pohjaan), niin pitäisi taimenta ja järvilohta tulla! ;)

pt:
Yleensä takilassa vedän sellaisia uistimia mitkä eivät vedä hirveän paljon syvemmälle kuin mitä kuula menee. Tähän vaikuttaa tietenkin paljon kuulan ja uistimen välisen siiman pituus. Pellit on tehokkaita ja rapalan hyskyt ja jerkit sekä tietenkin nilsmasterit. Haukea on tullut 2-20m syvyydestä, mutta yleensä 3-8m syvyydestä tulee parhaiten. Kuhia tulee välillä yli 20m syvyydestä.

Anonymous:
kuinka pitkä pitää olla tummassa vedessä siimanvapauttajan ja uistimen välinen siima haukea
ja kuhaa uistellessa?haittaako se jos takilan kuula
ottaa karikoilla välillä pohjaan?KUINKA SYVÄLTÄ HAUKEA JA KUHAA PITÄÄ TAKILALLA VETÄÄ?

Navigaatio

[0] Viestien etusivu

[#] Seuraava sivu

Siirry pois tekstitilasta