Kalastuslajit > Muut kalastuslajit

Kolkkaaminen

<< < (3/3)

SLN:
Vesisateen takia jäi aamulla pilkille menemättä. Koko päivää ei kuitenkaan jaksa sisällä viettää, joten tuli käytyä kattomassa josko näkyisi matikoita.
Heti rannalle tultuani pikkuahven säikähti edessäni ja hyppäsi jäälle, ei siis ollu nollareissu luvassa. :-D
Seuraavaks näkyikin pari matikkaa kerralla. Pieniä vaan olivat, joten saivat jatkaa makoiluaan pohjalla."Kesyjä" tuntui matikat olevan kun laskivat ihan vierelle ja kirveenkin pystyi laittamaan mittakaavaksi viereen.Päivän ainoa veden yläpuolella käynyt matikka olikin valtaisa peto 8-), jonka poimin käsin vedestä. CR kuvan jälkeen. :-DLoppupäivästä tuli törmättyä 5 matikan "parveen", josta video. Jäätä oli vähän ja välillä vielä vähemmän, kuten videon äänistä kuulee.

http://picasaweb.google.fi/samiko84/Matikka#5406521946087969874

Pete:
Juttelin juuri kaverini kanssa tuosta Kolkkakalastuksesta. Kaveri kertoi että lyöntivälineenä kannattaa pitää jotain muuta kuin kirvestä. Hän sanoi menettäneensä kohtuu monta kirvestä alkuaikoina kun kädet kohmeessä löi siihen jäähän reikää. Parhaana välineenä hän kertoi olevan puunuijan jonka halkaisija on noin 8-12 senttiä. Perusteluina se, että paine jäähän tulee isommalle alalle ja kala taintuu jopa syvemmältä kuin kapealla esim. kirveen hamaralla. Kalan ylös ottamis reiän tekemiseen käyttää sitten sitä nuijan reunaa ja vartta. Ja toisena vielä se, että jos nuija putoaa veteen se ainakin kelluu, toisin kuin 40-60 euron Fiskars tms.
Kaveri kertoi myös huiman tarinan kun oli alkuaikoina ladannut kirveen hamaralla tarpeeksi kovaa ja jää oli hajonnut heti, lyönnin voimasta kontiltaan pääedellä siitä reiästä jään alle. Kertoi että ylös nouseminen oli liki, ja ei tarkoittanut nyt jäälle pääsemistä.

Syksyn/alku talven ohut kirkas jää on parasta ja kaveri vielä kertoi, että jää suurentaa ja kala näyttää olevan lähempänä jäätä kuin onkaan. Mutta nopeasti muutamien lyöntien jälkeen kyllä keksii sen oikean etäisyyden.

tumppi98:
Pakko totakin on joskus yrittää mutta mikä olis hyvä jään paksuus?

Mikke96:
Juu pitäs itekkin koittaa tota kolkkausta ja hyvä jään paksuus taitaa olla noin 3cm että kestää ihmisen ja silti saa vaikka kirveen hamarapuoolen läpi jäästä ja siinä hommassa kannattaa käyttää pitkävartista kirvestä.

Puoliammattikalastaja55:
Noin viisi kertaa olen kokeillu. Mielenkiintoinen laji kyllä. Tosi eräjormien kalastusmuoto.

Navigaatio

[0] Viestien etusivu

[*] Edellinen sivu

Siirry pois tekstitilasta