Muut keskustelut > Kalassa.net - kommentteja ja parannusehdotuksia

Netiketti & Oikeinkirjoitus

(1/12) > >>

puolisukeltaja6:
Tuota tekstiä on vähän ärsyttävä lukea jos oikeinkirjoitus asiat eivät ole kohdallaan. Siis en nyt aio tässä pitää mitään äidinkielentuntia, mutta asioista saisi paremmin selvää, jos nämä asiat olisivat kohdallaan:

1. Muista pisteet. tällaista tekstiä on vähän inhottavaa lukea:
niin sitten myö mänttiin sinne sitten kalastettiin siellä kello kolmeen asti sitten syötiin sitten kalastettiin sitten tuli kala ja mie sain sen ylös nii sitten myö punnittiin se ja se oli 2000GR.
2. Pilkun jälkeen väli, ei ennen sitä. siis ei:
Me menimme koskelle,heti tuli kala
eikä
Me menimme koskelle ,heti tuli kala
vaan
Me menimme koskelle, heti tuli kala
3. Teksti on paljon miellyttävämpää lukea, kun teksti on kirjakielellä:
Sit myä mänttiin sinne kallaan

Sitten me menimme sinne kalaan


En siis tietenkään pakota kaikkia kirjoittamaan näin, mutta tekstit olisivat paljon selkeämpiä, jos näitä "sääntöjä" noudatettaisiin. Lisäksi älkää käyttäkö liikaa hymiöitä, sen ymmärtää vähemmälläkin! Ja saahan niitä kirjoitusvirheitä olla, niitähän tulee aina enemmän tai vähemmän, eikä kaikkea oikeinkirjoituksesta varmaan kukaan täällä foorumilla tiedä, mutta kun yrittää parhaansa niin se riittää!

Kalaboi:
Hmm.. Kyllä puhut aivan totta! (Ihan viisauden sanoja.)


"mun isä sai 12 kilosen hauen :D :D:D:D:D:D :twisted:  :twisted:  :twisted:  äitipaistaa just lettuja monitori meni sekasin luin yhdestä jutusta että rallikuskina voi olla vaarallista sianpääasolmu pitää hyvin  :twisted:  :twisted:  :twisted:  :twisted:  :P  setä heitti tiilen 20 metrii!!11! lulilaudan siteet kannattaa ruuvvata hyvin kiinni!!!221!! niigu wilssonin kengät on tusi hyvii!!!12  :wink:  :wink:  :wink:  :roll: hyvä suomi hiihdä rapala tekee hyviä perunoita saa kaupasta"

Ei näin.

puolisukeltaja6:
Olet selvästikin ymmärtänyt asian!

Shamaani:
Aika hyvin  porukka osaa kirjottaa täällä, mutta kyllä niitä virheitäkin näkyy.

Timky:
Siis tuo on aivan totta. Kannattaa todella katsoa, että ei tule virheitä. Toki on olemassa sellainen asia kuin lukihäiriö, mutta kannattaa silti tsempata niiden viestien kanssa. Eihän se nyt niin kamalasti haittaa jos on kirjoittanut esim. näin: klastaa=kalastaa, mutta joissain tapauksissa se voi haitata esim. jos kirjoitusvirhe muuttaa sanan merkityksen. Itselläni on sellainen käytäntö, että tarkistan viestin kerran tai pari kirjoittamisen jälkeen ja saatan lisätä sinne tänne sanoja jotka selventävät tekstiä.

ps. Nyt nolottaisi jos olisi viestissä kirjoitusvirhe (voi olla, en tosin usko, kun niin monta kertaa tarkistin). :D

Navigaatio

[0] Viestien etusivu

[#] Seuraava sivu

Siirry pois tekstitilasta