Chat

Kirjoittaja Aihe: Virvelisetti aloittelevalle naiskalastajalle?  (Luettu 2231 kertaa)

0 jäsentä ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

sarkku

  • Vieras
Virvelisetti aloittelevalle naiskalastajalle?
« : Huhtikuu 03, 2005, 16:50:55 »
Hei! Olisin kysellyt vinkkejä virvelisetin ostoon tälläiselle aloittelevalle kalastaja naiselle. Minkä pituinen vapa ja hyrrä vai haspelikela? Ja muitakin vinkkejä vastaan otetaan....


HalDi

  • Hiihtävä haltimies
  • Viestejä: 265
    • Profiili
    • Sähköposti
Virvelisetti aloittelevalle naiskalastajalle?
« Vastaus #1 : Huhtikuu 03, 2005, 20:45:29 »
No, naisillehan ne on samat vehkeet, ku miehillekin. Kaikki vavan pituudet ja kelojen koot sun muut yleensä sanotaan, että "valitse tilanteen mukaan". Niistä kuitenkin pystytään joustamaan, kun pitää sanoa hyviä yleisarvoja yleisvavoille ym. Sopivan pituinen virvelivapa on 7' eli 210 cm. Aika usein käytetään myös kuusijalkaisia, mutta nuo alkavat jo mennä kevyen heittokalastuksen puolelle.

Keloissa lähtökohta on se, että umpikelat on romuja lasten leluja, hyrräkelat on kalliita ja avokelat kohtuullisia. Keskiluokan laatuinen avokela on sopiva yleisheittokalastukseen. Amerikassa kaikilla on hyrräkeloja, mutta paitsi korkeampi hinta, niissä on omat niksinsä. Vetouisteluun hyrräkeloja useemmin tehdään. Toki on heittohyrriä, mutta tuo laji on verrattavissa luisteluhiihtoon: ne vermeet on jo aivan oma luokkansa, hinnassa jos ei muussa.

Itse laatutason määrää sitten hintahaarukkasi. Oikeasti toimivan ja pitkään kestävän setin saa vasta ostamalla erikseen. Esim. Shimanolla on seteissä niitä keloja, joilla ei ole oikeaa nimeä, vaan semmonen ihme-mallikoodi. Nuo ovat huonompia, kuin aivan nimellä nimetyt mallit. Hyvinä esimerkkeinä eri hintaluokista Alivio, Solstace, Spirex ja vaikka Twin Power, joka on jo laadukas saman varsinaisessa merkityksessä. Ja onhan muitakin merkkejä, kuin Shimano. Abu Garcia on myös hyvin arvostettu.

Ja tätä foorumia selaamalla löytää kaikkea hienoa kanssa. Virveliteknologia ei uusiudu yhtä nopeasti, kuin elektroniikka.
Teinismi alas! Irti kapinallisten ikeestä!


Kirjaudu sisään palveluiden tunnuksilla

 center>