Chat

Kirjoittaja Aihe: Aukustin Kala, Oulusta pohjoiseen  (Luettu 4780 kertaa)

0 jäsentä ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

Abu Garcia

  • Vieras
Aukustin Kala, Oulusta pohjoiseen
« : Heinäkuu 13, 2007, 21:42:11 »
Tämäkin paikka on sitten ilmeisesti lopettanut. Kenelläkään tietoa miksi? Paikkahan sijaitsi Oulun kuivasjärveltä n. 10 kilometriä pohjoiseen. Itse en tuolla kalastanut muistaakseni kuin kerran. Nythän sinne voisi mennä kun ei pidä saaliista enää maksaa. Luulen, että siellä on vielä kalaa. Löytyykö täältä ketään joka tietää kyseisestä paikasta jotain enemmän?


kaivo

  • Vieras
Vs: Aukustin Kala, Oulusta pohjoiseen
« Vastaus #1 : Heinäkuu 14, 2007, 03:00:56 »
Aukustin Kala Haukiputaan puolella kuoli ja kuopattiin syksyllä 2004. En tiedä yhtä tarkkaa syytä miksi toiminta siellä loppui, mutta epäilen ettei paikan ylläpitäminen yleisesti ottaen ollut kannattavaa.

Loppuaikoina siellä alettiin periä 1 / 2 € kalastusmaksua, jolla yritettiin ilmeisesti paikata istareiden kallistumista sekä paikan ylläpitokustannuksia. Viimeinen omistaja investoi paikkaan melkoisesti, mm. laittoi ulkovessat, istutti lohilammen viereiseen pikkulammikkoon siikoja ja laittoi sinne myös laiturin, lammelle tulevaa tietä täytyi talvisin pitää auki jne. Lammella kävi myös salakalastajia, röyhkeimmät jopa keskellä päivää. Viimeinen naula arkkuun taisi olla tuona syksynä tapahtunut rantamökin tuhopoltto.

Mielestäni – ja varmasti monen muunkin mielestä – Aukustin Kalalle olisi edelleen sosiaalinen tilaus. Se oli ainoa kirjolohipaikka tässä Oulun tuntumassa, seuraavaksi lähimmille (Ylikiimingin Terva- ja Vaaralampi) tulee matkaa jo viitisenkymmentä kilometriä. Aukustin Kala oli mukava ja vaivattomasti kalastettava paikka kesät talvet. Lammen syvyydestä johtuen vesi pysyi kesällä sen verran viileänä, että kaloja oli mahdollista saada kovimmillakin helteillä.
« Viimeksi muokattu: Heinäkuu 16, 2007, 07:54:08 kirjoittanut Kaivo »

nofish

  • Viestejä: 1
    • Profiili
Vs: Aukustin Kala, Oulusta pohjoiseen
« Vastaus #2 : Heinäkuu 25, 2007, 19:33:51 »
Tietääkseni kyseinen mökki poltettiin kahdesti ja sen mitä kalassa käydessä omistajaa jututin ei toiminta kannattanut mikä varmaan on sittemmin aiheuttanut toiminnan loppumisen. Taitaa olla lammet tyhjennetty lohista kun on kerran maksettu jo kerran että sais edes osan rahoista takas


Kirjaudu sisään palveluiden tunnuksilla

 center>