Chat

Kirjoittaja Aihe: Täsmäuistelu vapoja mistä?  (Luettu 2890 kertaa)

0 jäsentä ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

placa

  • Vieras
Täsmäuistelu vapoja mistä?
« : Toukokuu 11, 2005, 18:23:01 »
Kattelin tuossa uutta vetouistelu ja erälehteä ja siellä oli juttua hauen täsmäuistelusta. Käyttivät siinä 6-7 metrin teleskooppivapoja. Onko kellään tietoa hyvästä merkistä ja mallista tuohon?


tupe

  • Vieras
Täsmäuistelu vapoja mistä?
« Vastaus #1 : Toukokuu 11, 2005, 19:40:20 »
Aika moni kalastusliike niitä myy jo nykyään. Rialinna ainakin toimittaa ympäri Suomen ja Honkkareista löytyy kanssa. Häijään kalastustarvikeliike Tampereen lähistöllä on kanssa yks mesta mistä pitäis noita löytyä.

DAM Demon 6m teleskoopit on ollu itellä käytössä jo monta vuotta ja hyvin on toiminut ja kestänyt kovemmatkin (pohja)tärpit. Oma mielipide on, että noi pisimmät vavat kanattaa olla teleskooppimalliset. Ihan sen takia, kun otat kalaa ylös niin useesti joutuu pistämään pari alinta osaa kasaan, että saa kalan lähemmäs venettä. Tärkeetä on kans, ettei ole liian löysä vapa, muuten ei pysy kiinni kunnolla. Maksimi pituus taitaa olla siinä 7m kohdilla, sen jälkeen alkaa menemään jo käsittely vaikeeksi. Vääntö on muutenkin jo 6m vavalla kova, kun vapa on keulassa telineessä ja uistin pohjassa/isompi kala ja vääntöä koko kuuden metrin matkalta. No sen näkee sitten, kun on iso kiinni. Välillä joutuu vähän bodaamaan..


-Tupe
www.tupeweb.com


Kirjaudu sisään palveluiden tunnuksilla

 center>