Alueittaiset keskustelut > Oulun lääni

Oulun kalapaikat

<< < (6/6)

hauki000:
Varmaankin tarkoittaa että onkiminen on sallittua joen suvantokohdissa, ei koskissa.

Juhani Repo:
Merikosken kalastussääntöön on tulossa muutoksia kaudella 2017.
Säännöt julkaistaan kaupungin sivuilla tammikuun aikana.
Ne koitetaan päivittää myös Facebookissa "Merikosken Urheilukalastajat" -ryhmään kunhan ovat julkaistu.

Ja ne joka ei Merikoskella koskaan ole käynyt, niin tältähän siellä vielä viime kesänä näytti :)
https://www.youtube.com/watch?v=ECH1eiW0MZc

Merikoskesta voi kysellä koska vaan allekirjoittaneelta tietoja fasen puolella...autellaan miten pystytään, vaikka ilmakuvin! :)
https://www.facebook.com/river4ranger/

Cowboy:
Jos pilkintä käy välillä Oulussa tylsäksi, niin Raahessa on Yrjänänlahti, joka on mukava paikka pilkkiä näin kevättalvella. Matka ei ole Oulusta pitkä päiväreissulle ja syönti on yleensä ollut aika hyvää.

Vertaalaina

Juhani Repo:
Cowboyn mainostamilla hoodeilla on myäs "tekari", josta kilosta ahventa tulee kuakalla ja kympin haukee lapiolla :D
Jos jalompi fisu kiinnostaa, niin tässä vielä Merikosken "nuotteja", vaikkapa ensi kesää ajatellen.
Tämä kesä oli aika vaisu, vaikkakin isoja lohia tuli hyvin :)
https://www.youtube.com/watch?v=qBFz4lzqbDY

Reiskala:
Hyvää Ruskaa vain tällekin ketjulle  8-)

tässä on kalastuskärpänen iskeny kesän onkimisharrastusten päälle ihan tosissaan ja rannalta heittelypaikat hakusessa.
tuossa öljylaiturin kupeessa ja toppilan putkella oon pääasiassa nyt syksystä käynyt muutamat kerrat heittelemässä, mutta kalahavainnot ovat jääneet ainoastaan muutamiin isompiin molskahduksiin pinnassa ja öljylaiturilla pikkukalat pintomassa. (vai mikä tämä oikea virallinen sana tälle pinnassa käymiselle ja olemiselle on). öljylaiturilla kesällä oli jopa vähän kuhinaa yhtenä päivänä, useampi kalastaja. Mahdollinen karppi havainto myös tältä päivältä kesällä, olla liplutteli rantaviivaa pitkin 1.5m rannasta. Melko erikoiselta tuntuu mutta toinen kalastaja tämän karpiksi tunnisti. Kyllähän ne ilmat on lämmennyt, noin niinku pitemmässä mittakaavassa, jotta miksei?

Kalimeenojalla kävin verestelmässä vanhoja muistoja yhden päivän ajan. Ensin ennen alakylää tien oikealla puolen metsää koluten ja uusia teitä ihmetellen, viimein kun ojan löysin tapahtumat olivat lähinnä uistimen irrottelua puusta jne. Jatkoin suunnitelman mukaisesta alajuoksua pitkin kalimeenojalla ja siellähän eräästä suvannosta kaksi haukitapahtumaa oli, toinen reilu kiloinen tuli rannalle asti ilman haavia, irrottelun jälkeen toisella heitolla koukkuun tarttui jo järeämpi yksilö, arviolta 3-4kg. Ilman haavia en tätä mörköä saanut kalapulliksi, sillä liian tuoreilla voimilla rantaviivaan vedetty luupää repäisi uistimen koukusta kolmihaarakoukusta kaksi koukkua irti ja pääsi rantapainin jälkeen vielä jatkamaan matkaansa.. Kalimeenoja kiinnostaa, melko keltanen oli tämä hauki joka kotia asti pääsi.

Joella en ole käynyt heittelemässä mutta onko ne "parhaimmat" ottipaikat arvon kanssa kalastajie mielestä enemmän siellä muhoksella päin ennen voimalaitoiksia? montankoski jne ??? joesta ei ole paljoa kokemusta eikä kokeneita tuttuja keltä udella missä päin ne kalat siellä parhaiten viihtyy.

Eli rannalta vieheen heittelypaikat hakusessa, missä näin syksysin olisi mahdollista saalistakin saada? Heittovaappuja ei vielä oikein ole pakissa mutta lusikkoja ja lippoja. Jigit löytyy myös mutta painavempia päitä pitäisi hakea jotta toppilansalmen kuhia olisi järkevä käydä yrittään, liekkö 20-30g sopiva, kova virtaus ja eikö siinä se 6m ole syvääkin. Myös kuitusiimat pitänee vaihtaa jos meinaa jigailla, nyt perus sufixin 0.35mm +9,0kg. Kohdekalana kaikki ruuaksi kelpaava =) pannukarkee apponen on herkku!

-Reiskala

Navigaatio

[0] Viestien etusivu

[*] Edellinen sivu

Siirry pois tekstitilasta