Kuokkalankosket

kalapediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Tietyö1.png Tämä artikkeli on vasta kehitteillä, joten siitä saattaa puuttua oleellisia tietoja. Voit keskustella artikkelin kehittämisestä keskustelusivulla.

{{#if:Aineisto on puutteellista.|Tarkennus: Aineisto on puutteellista.|}}


Säännöt[muokkaa]

Koskikalastusäännöt

1.Kuokkalankosket ovat lohi- ja siikapitoinen virtaava vesistö johon myydään kalastuslupia vuorokausilupina tai kalenterivuodeksi.

2.Kalastusvuorokausi alkaa ostajan haluamasta ajankohdasta 24 tuntia eteenpäin ja päättyy saaliskiintiön tullessa täyteen tai lupaan merkityn kellonajan umpeuduttua. Vuosilupa on kalenterivuosi. Lisälupia saaliskiintiön tullessa täyteen ei enää samalle vuorokaudelle voi ostaa.

3.Koskikalastuslupa oikeuttaa kalastamaan yhdellä vavalla ja yhdellä vieheellä kerrallaan.

4.Kalojen alamitat: Taimen 45 cm, Kuha 45 cm, Harjus 30 cm ja Nieriä 40 cm.

5.Kuokkalankosket ovat lohi- ja siikapitoinen virtapaikka, joten kalastuskielto koskikalastusalueilla on 11.9. – 15.11. välisenä aikana.

6.Saaliskiintiö on kolme lohikalaa vuorokaudessa, sekä lisäksi 15.4. – 31.5. välisenä aikana kaksi kuhaa.

7.Luvanostaneen aikuisen kanssa kalastava alle kymmenvuotias lapsi saa kalastaa aikuisen luvalla ilman omaa koskikalastuslupaa. Tällöin lapsen ja aikuisen kalakiintiöt lasketaan samaksi eli yhteensä kolme lohikalaa sekä lisäksi kaksi kuhaa 15.4. – 31.5. välisenä aikana.

8.Herralankoskella on vieheen laskeminen keskimmäisen siltapilarin juurelta kielletty 20 metriä pidemmälle silloin kun muita kalastajia on heittelemässä poikkivirtaan, vieheen laskijan alapuolella. Samoin Herralankoskella myös vieheen laskeminen heittokohon avulla alavirtaan on kielletty. Myös indikaattori perhon kanssa on kielletty.

9.Painon kanssa heitettäessä on otettava huomioon myös muut kalastajat. Heitto puoleenväliin virtaa ja paino kiinnitettävä kunnolla (turvallisuuskysymys vastarannalla kalastaville).

10.Kalojen ulkopuolelta tartuttaminen on kielletty (rokastus). Putkiperhon max. koukkukoko on nro: 6. Jigikalastuksessa saa olla vain yksi jigi kerrallaan myös jigin ja putkiperhon ym. kahden vieheen yhdistelmät on kielletty. Myös ns. perholitkat on kielletty.

11.Muualta kuin suusta tarttuneet sekä alamittaiset kalat on vapautettava välittömästi ja asianmukaisesti.

12.Täkykalojen ottaminen haavilla on sallittua venekalastusalueilla. Venekalastusalueiden lisäksi syöttikaloja saa ottaa myöskin koskikalastusalueilla (padolta). Syöttikalojen nostaminen ei saa silloin liikaa häiritä muita koskella kalastavia. Syöttikalojen ottaminen koskikalastusluvan. Mahdolliset saatavat lohikalat vapautettava.

13.Koskikalastusalueella kalastaminen luonnollisella syötillä tai taikinamassalla on kielletty ( madot, kalatäyt, hajusteet ym.). Kokonaisella kalatäkyllä kalastaminen sallittu ainostaan Antilanlahden koskikalastusalueella. Täyllä ongitut lohikalat vapautettava.

14.Koskikalastusalueella on moottoriveneellä uistelu kielletty. Kalastus ankkuroidusta tai muulla tavoin paikalleen pysäytetystä veneestä kielletty. Ankkurointi sallittu ainoastaan Antilanlahdella. Kieltoalueet: Herralankoski: padolta Antilan lahden suulle ja 100 metriä padosta ylöspäin. Vanhan rautatiesillan alue: koskenniskalta 50 metriä ylöspäin sekä 100 metriä alaspäin. Välikoski: koskenniskalta 50metriä ylöspäin sekä 50 metriä alaspäin. Kuokkalankoski: maantie sillasta 50 metriä ylöspäin sekä koskensuulle.

15.Kahluukielto: Herralankosken ja Hakkarinkosken kutusoraikoilla ympäri vuoden.

16.Avotulen teko on sallittu ainoastaan sille järjestetyssä paikassa. Herralankosken laavun tulentekopaikassa.

17.Roskaaminen kielletty.

18.Kalastaja voi pitää samaa kalastuspaikkaa hallussaan max. 30 min kerrallaan minkä jälkeen hän luovuttaa paikkansa seuraavalle.

19.Kalastusrikkeestä voidaan evätä kalastuslupa määräajaksi. Lupamaksua ei palauteta

20.Moisionjoen ja Tampereentien kohdalta alittavan sillan kohdalla 100 metriä kumpaankin suuntaan kalastus kielletty.


Osakaskunta[muokkaa]

Hoitokunta Puheenjohtaja: Jarmo Heikkilä, puh. 040 725 9856, jarmoheikkila (@) wippies.fi

Varapuheenjohtaja: Jarmo Heinonen

Rahastonhoitaja: Pentti Laurikainen

Sihteeri: Kalevi Perälä

Vesijättömaiden lunastukset: Timo Syväjärvi

Istutus vastaavat: Esko Naskali ja Kalevi Perälä

Pirkko Saarinen Timo Viitanen

venepaikkavastaava: Hannu Kivelä 0400 562 523, hannukivela (@) gmail.com


Toiminta ja istutukset[muokkaa]

Saaliskalavarmuutta ylläpidetään lohikalaistutuksin. Pääasiallisin hoitolaji on pyyntikokoinen kirjolohi, jota istutetaan sopivia määriä noin kuukauden välein eli mahdollisimman tasaisesti kalastuskauden aikana. Saalisvarmuus säilyy näin kohtuullisena koko ajan.

Koskeen istutetaan velvoitetistutuksina järvitaimenta. Alueella on kolme velvoitetta, Lempäälän kunnan, Ratahallinnon ja Hämeen tiepiirin istutusvelvoitteet.

Harjuksia on myös istutettu sekä velvoitevaroin että kalastuskunnan rahoittamana. Harjukset ovat olleet melko mukavan kokoisia ja niiden talvipyynti jatkaa talvisesonkia. Jonkin verran saadaan myös siikaa, jota istutetaan suuria määriä velvotteina ylä- ja alapuolisiin reittivesistöihin.


Kalastusluvat[muokkaa]

Kuokkalankoski-Herralankoski koskikalastuslupa 2011 Koskikalastusmaksu (päivälupa): 10€

Koskikalastusmaksu (viikkolupa): 30€

Koskikalastusmaksu (vuosilupa): - paikkakuntalainen 60€ - ulkopaikkakuntalainen 90€

Nuorisolupa (11-vuotiaasta 17-vuotiaaseen asti, uusi maksuluokka): - paikkakuntalainen 30€ - ulkopaikkakuntalainen 45€

Kuokkalan-Kuljun osakaskunnan kalastuslupamaksut vuodelle 2011 Päätettiin kokouksessa 21.10.2008 seuraavasti: - verkko 7€ - katiska 3€ - merta 3€ - uistin/virveli 4€ - koukut 1€ - sorsastus 20€ (Vain paikkakuntalaisille, vain Moisionjoen suusta Salonsaaren itäpäähän saaren kaakkoiskulmaan. Alue merkattu kyltein.) - pilkkikilpailut 20€ per kilpailu - pitkäsiima 7€ - iskukoukku 1€ - made/syöttikoukku 1€ - ootto-onki 10/50 €, alle 18-v maksuton (Talvikausi vain Kyynäröjärvellä.) - tuulastuslupa per venekunta 10€ - pitkänsiiman, verkon, katiskan, rantarysän ja merran maksu on sivullisilta kaksinkertainen


Kalastusvesien hoito, rauhoitusajat ja –alueet Verkon suurimmat mitat: pituus 30m, korkeus 1,8m (Kirkkojärvessä 4m). Pitkäsiima 100 koukkua. Nuotta ja paunetti: kielletty, tai johtokunnan erikoisluvalla. 2 verkkoa ruokakuntaa kohti. Pyydysten käytöstä järvikohtaisesti päätettiin seuraavasti: Kalastus 42mm verkolla sallitaan Ruodasjärvessä, Ahostenjärvessä ja Sääksjärvessä alkaen 15.9 vuoden loppuun asti. Verkkokalastus kielletty Kuokkalankoskessa. Kirkkojärvessä verkon silmäkoko 50mm. Koipijärvessä ja Höytämöjärvessä 42mm verkolla saa kalastaa ajalla 1.8.-30.4. Katiska 3 kpl koko vuoden.


Luvan myyjät:

- NESTE Lempäälä Pirkkalantie, Pirkkalantie 2, 37500 LEMPÄÄLÄ, Puh: (03) 375 2402

 (maksuna ainoastaan käteinen)


- Villa Hakkari

- Sportia Matti Puh: (03) 375 0855

- Prisma Info, Ideapark

- Sportia-Pekka, Lielahti


Opastus[muokkaa]

Kartta

http://www.kuokkalankosket.net/aluekartta.pdf

Opastus

http://kuokkalankosket.net/paikoitus.php


Kuokkalankoski[muokkaa]

Kunnostettu Kuokkalankoski on kalastajalle mielenkiintoinen paikka. Koski on kalalajistoltaan monipuolinen; vuolaassa virrassa uiskentelee taimenten lisäksi toutainta ja harjusta. Hieman rauhallisemmassa paikassa siiman päähän voi tarttua myös hauki tai kuha.

Talvinen Kuokkalankoski

Kuokkalankoski on jonkin verran kivinen, joten hyviä kalojen lymypaikkoja pitäisi löytyä. Perhokalastajille vinkiksi hyväksi havaittu streamer-kalastus kelluvalla siimalla ja hieman painotetulla perukkeella.


Heittokalastajille vieheiden osalta varmasti toimivia vieheitä; Rapalan original ja countdown 5-7 cm, pienet syvännevaaput, kapealla lippaosalla varustetut lipat sekä vaikkapa pikku-räsänen. Kireitä siimoja!


Herralankoski[muokkaa]

Aamuinen HerralankoskiLähteet[muokkaa]

http://www.kuokkalankosket.net/