Orimattilan Kalakerho

kalapediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Orimattilan Kalakerhon logo

Vuonna 1962 perustetun Orimattilan Kalakerhon toimintaan kuuluu pääasiassa kalastus. Yhdistyksen tavoitteena on saada uusia jäseniä, etenkin nuoria, innostumaan kalastusharrastuksesta ja sen saloista. Jäseniä kerhossa on n. 140, joista aktiivijäseniä n. 30 henkilöä.

Järvien saadessa kantavan jääpeitteen, kerho aloittaa pilkkikauden. Pilkkikaudella käymme myös 3. seuran kanssa seuraottelut, Kaupungin- ja kerhonmestaruuskilpailut. Pilkkikausi huipentuu kalakerhon omalla kalamajalla pääsiäismaanantaina pidettäviin pilkkikisoihin, jos jäätilanne sallii.

Keväällä on nuorille oma rantaonginta tapahtuma. Rantaonginnat aloitamme toukokuussa, kausi loppuu elo-syyskuun vaihteessa järjestettäviin kerhon mestaruuskilpailuihin. Syksyllä vesien viilennyttyä siirrytään laituripilkinnän pariin. Laituripilkissäkin ratkaistaan kerhonmestaruus.

Kauden päätteeksi järjestämme kalamiesillan, jossa syömme kalakeittoa lisukkeineen ja kuulemme ne parhaimmat kalajutut.

Kaikki aikavälillä 1.11.2010-30.9.2011 liittyneet uudet jäsenet osallistuvat peräti n. 100€ arvoisen kalastustarvikepaketin arvontaan, arvonta suoritetaan marraskuussa 2011 kerhon kalamiesillassa.


Kalahovi[muokkaa]

Orimattilan Kalakerholla on myös oma kalamaja, Kalahovi. Se sijaitsee Karkjärven rannalla Kuhmoisissa. Talkoovoimin vuonna 1964 valmistunut Kalahovi tarjoaa mainion yöpymispaikan kerhon jäsenille kalareissuillaan. Toisena pääsiäispäivänä kalamajalla järjestetään kaikenkalan pilkkikilpailu, joka on vuodesta toiseen kerännyt runsaasti kerholaisia pilkkimään.

Aiheesta muualla[muokkaa]