Propilkki 2

kalapediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Pelin idea[muokkaa]

Pelissä on tarkoitus saada enemmän kalaa kuin muut kilpailijat. Siinä on tähän mennessä 31 vesistöä. Peliä voi pelata yksin kotona pelin hahmoja vastaan, tai verkkopelinä muiden pelaajien kanssa.

Propilkki 2:n uusin versio on 1.0.6

Pilkit[muokkaa]

Propilkki 2 pelissä on yhteensä 48 pilkkiä, joista 12 on käytössä kotipeleissä, 4 vapaa, sekä neljä eriväristä matoa, (punainen, keltainen, sininen, vihreä). Ja lisäksi uutuutena löytyy survari,katka ja 3eriväristä syötti tahnaa. Lisäksi verkkopelissä on käytössä 6 sattumanvaraisesti valittua lisäpilkkiä. Turnausmuotoisessa pelissä voi voittaa lisäpilkkejä, jotka säilyvät vain turnauksen ajan. Uusimmissa versioissa myös toukkien määrää on rajoitettu, käytössä on vain tietty määrä toukkia järveä kohden.

Vuodenajat[muokkaa]

Pelissä voit valita vuodenajan kolmesta vaihtoehdosta: syksy, keskitalvi ja kevät. Eri vuorokauden aloitusaikoja ovat aamu, keskipäivä ja ilta. Pelin pituuden vaihtoehdot ovat 10min, 15min, 30min, 1h, 1h30min ja 2h.

Aikakerroin on 6, joten esimerkiksi 10min peli tarkoittaa tunnin istumista oikealla pilkillä.


Kalalajisto[muokkaa]

Pelin kalalajisto on runsas, tällä hetkellä on tarjolla 31 eri kalalajia:


Versioista[muokkaa]

Peliä voi pelata yksinpelin hahmoja eli botteja vastaan, tai verkkopelinä muiden pelaajien kanssa.

Propilkki 2:n kuudenneksi uusin versio on 0.75 ja sen mukana tuli mm. kolme uutta vesistöä (Meri, Haukilahti ja Surrinlampi).

Meri lienee uusista vesistöistä mielenkiintoisin, ainakin pelaajat ovat ottaneet sen avosylin vastaan. Meren pääasiallinen saaliskala on ahven, jonka keskikoko on huomattavan suuri. Myös siikaa, taimenta, haukea ja kiiskeä esiintyy. Myös näiden lajien edustajat voivat olla suuria.

Haukilahti perustuu osittain jo legendaariseen PP1 pelissä olleeseen Haukilahteen. Haukilahden saaliit perustuvat lähinnä kappalemäärään, ei niinkään yksittäisten kalojen painoon. Toki siellä uiskentelee mukavan kokoisia ahvenia ja haukia.

Surrinlampi taas tuo vaihtelua vuodenaikojen mukaan: Kirjolohista pääosa saadaan syksyllä. Kesällä istutetut kirjolohet kalastetaan loppuun syksyn aikana, joten keskitalvella ja keväällä saalis muodostuu pääasiassa ahvenista ja siioista.

Viidenneksi uusin versio on 0.751, joka sisälsi muutaman bugikorjauksen lisäksi Propilkki 1:stä tutun Savilahden

Koska Savilahdesta saa todella hyvin kalaa ja ne ovat yleensä isojakin, pelaajat pitävät Savilahdesta erityisen paljon. Savilahti on erityisesti särkikalojen valtakuntaa, mutta sieltä löytyy myös haukea, ahventa, siikaa ja taimenta ja muita kalalajeja.

Kolmanneksi uusin versio on 0.853

Toiseksi uusin versio on 0.9

Uusin versio tällä hetkellä on 0.91