Ero sivun ”Pilkkivavan virittäminen” versioiden välillä

kalapediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
p
 
(Yhtä välissä olevaa versiota toisen käyttäjän tekemänä ei näytetä)
Rivi 1: Rivi 1:
 +
{{Lähteetön}}
 +
 
"Oletko kyllästynyt tehdasvapojen jäykkään jarruun, mutta et kuitenkaan halua panostaa suurempaa rahamäärää vähän hintavampiin ”kitkavapoihin”? "
 
"Oletko kyllästynyt tehdasvapojen jäykkään jarruun, mutta et kuitenkaan halua panostaa suurempaa rahamäärää vähän hintavampiin ”kitkavapoihin”? "
  
Rivi 81: Rivi 83:
  
 
[[luokka:kalastusvälineiden kunnostus]]
 
[[luokka:kalastusvälineiden kunnostus]]
 +
[[Luokka:Ohjeita kalastusvälineiden valmistamiseen]]

Nykyinen versio 26. maaliskuuta 2011 kello 13.56

45px uh tuo porno perse kaipaa sykkivää kyrpää kiimaiseen höpövittuun.....

arvaa jysähti kulli pystyyn
{{#if:|Tarkennus: {{{1}}}|}}

"Oletko kyllästynyt tehdasvapojen jäykkään jarruun, mutta et kuitenkaan halua panostaa suurempaa rahamäärää vähän hintavampiin ”kitkavapoihin”? "

Artikkelissa kerrotaan 3 eri tyyliä virittää normaalin pilkkivavan jarrua pehmeämmäksi, samoin kahvan lyhentämisestä pari sanaa. Toimenpiteet eivät ole mitään monimutkaisia ja kaikki tarvittavat työkalut löytyvät joka taloudesta. Kuvien laatu on vähän mitä on, mutta kyllä niistä pitäisi kaikki tarpeellinen selvitä.

Työkalut: Talttapää meisseli, terävä puukko, liimaa, teippi/kuminauha. Hiomapaperi ja saha ovat myös hyödyllisiä, mutta eivät välttämättömiä.


Kuva1.JPG

Kuvassa näkyy viritettäväksi valittu pilkkivapa.


Kuva1.5.JPG

Irrotetaan puola, teipataan siima(kuminauhaa tms. voi myös käyttää) puolaan purkautumisen estämiseksi.


Kuva2.JPG

Ensimmäisessä tyylissä vuollaan jarrupalaa tasaisemmaksi, jolloin siimaa saa puolalta vedettyä pienemmällä kitkalla.


Kuva3.JPG

Jarrun voi irroittaa kokonaan paikaltaan homman helpoittamiseksi, mutta kannattaa vuolla pieniä lastuja kerrallaan ja kokeilla aina vaikutusta. Kun olet tyytyväinen jarrun herkkyyteen, voit laittaa jarrun takaisin paikalleen. Helppoa ja yksinkertaista.


Kuva4.JPG

Jarruun saa lisää pehmeyttä hiomalla puolassa olevia koloja tasaisemmaksi hiomapaperilla.


Kuva5.JPG

Toisella tyylillä poistetaan alkuperäinen jarru kokonaan ja vapaan tehdään uusi jarru lyhentämällä puolatappia.


Kuva6.JPG

Kuvassa näkyy puolatappi ja puola paikallaan ennen viritystä. Tehtaan jäljiltä tappi on sen verran pitkä, että vaikka ruuvin kiristää pohjaan asti, niin se ei silti ota kiinni puolaan. Uusi jarru rakennetaan siis yksinkertaisesti vuolemalla puolatappia lyhyemmäksi, jotta ruuvi saadaan vastaamaan puolaan.


Kuva7.JPG

Tapista riippuen vuollaan pois 1-3mm. Sen verran, että puolan saa kiristettyä ruuvilla lähes paikalleen. Ruuvi ei lähde silti lähde pyörimään puolan mukana joidenkin wiggler-vapojen tavoin, vaan säädetty kireys pysyy. Ja jarrua säädetään siis puolaruuvia kääntämällä. Hiomapaperilla saa puolatapin hiottua tasaiseksi ja siten jarrun varmasti pehmeäksi.


Kuva8.JPG

Kolmas säätämisvaihtoehto, jarrupalan jousen katkaiseminen. Jousta katkaissaan noin kierroksen verran pois esim. sivuleikkureilla, jolloin jousi ei enää paina yhtä voimakkaasti jarrupaloja puolaa vasten. Tätä en ole koskaan kokeillut, mutta kuulemma tälläkin tyylillä saa jarrua pehmeämmäksi..


Nämä säätöoperaatiot vievät kokeiluineen ja säätämisineen n. 10 minuuttia, joten useamman vavan säätämisellä saapii tylsään iltaan edes hiukan tekemistä..

HUOM.

Jos tykkäät pilkkiä pitämällä pilkkivapaa ”puola kouran sisällä”-tekniikalla, niin jatka toki lukemista.


Kuva9.JPG

Nykäistään solukumikahva pois, leikataan esille tullut muovi halutun mittaiseksi, samoin solukumi. Lisää liima kahvan sisälle ja paina paikalleen. Valmis!


Kuuva10.JPG

Lopputuloksen vapa, jolla voi hyvällä mielin lähteä vaikkapa kirrepilkille.