Ahven pp1

kalapediasta
Tämä on arkistoitu versio sivusta sellaisena, kuin se oli 24. huhtikuuta 2010 kello 08.26 käyttäjän Kala erkki (keskustelu | muokkaukset) muokkauksen jälkeen. Sivu saattaa erota merkittävästi tuoreimmasta versiosta.
(ero) ← Vanhempi versio | Nykyinen versio (ero) | Uudempi versio → (ero)
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Ahven nousemassa rei'ästä.

Ahven on pelin yleisin kala. "Assut" nostavat saalispussin painoa varsin nopeasti, sillä keskiko on yleensä mukava. Monilla vesistöillä ahventen pilkkiminen onkin helpoin tapa pärjätä.

Strategia[muokkaa]

Suuret ahvenet löytää useimmiten syvänteiden edustoilta, kun taas rannan tuntumasta saa pienempiä raitapaitoja. Ahvenia pilkkittäessä keskikoko on merkittävä seikka, joten vesistöstä riippuen kannattaakin etsiä parvia, joissa kalojen keskipaino on 100-300g luokkaa. Huonolla syönnillä ja kalojen ollessa hukassa voi tosin pärjätä myös pilkkimällä repullisen pikkuahvenia.

Ennätysahventen olinpaikat[muokkaa]

Ahven lopettaa Merellä kasvunsa vasta 1720g:ssä. Näitä köriläitä saa vain tuurin ja kärsivällisyyden kanssa.Propilkki 1:n kalalajit
Jos setä näkee lapsen, lapsi menettää neitsyytensä. Ellei lapsi osaa juosta pakua nopeammin, lapsi menettää neitsyytensä.