Ero sivun ”Hauki pp2” versioiden välillä

kalapediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
(Ak: Uusi sivu: Haukia tavataan pelissä monista vesistöistä. Hauet eivät yleensä kovn pieniä ole, kiloiset hauet ovat "peruskauraa". Isoin hauki, mitä on saaatu on yli 4 kiloinen jötkäle. Ha…)
 
 
(22 välissä olevaa versiota 9 käyttäjän tekeminä ei näytetä)
Rivi 1: Rivi 1:
Haukia tavataan pelissä monista vesistöistä. Hauet eivät yleensä kovn pieniä ole, kiloiset hauet ovat "peruskauraa". Isoin hauki, mitä on saaatu on yli 4 kiloinen jötkäle. Hauella ei alamittaa ole.
+
[[Tiedosto:Hauki1457.jpg|thumb|250px|Hauki 1457 grammaa]]
 +
 
 +
'''Hauki''' on ainoa Pro Pilkin kalalaji jota tavataan kaikissa vesistöissä. Hauet ovat yleensä melko pieniä, mutta isot eivät ole kovin harvinaisia. Suurin [http://www.kailehtinen.com/pp2-records/kaikkime.htm Kaizzun ennätyslistalle] ilmoitettu hauki on painanut 5.8kg. Hauella ei ole alamittaa.
  
 
== Kalastus ==
 
== Kalastus ==
  
Tavallisimmin haukea pyydetään tasapainopilkeillä ja lusikoilla. Niitä saa toki myös pystyillä, harvemmin ne morreihin ottavat. Haukea pyydettäessä kannattaa käyttää vahvempaa vapaa, koska iso hauki katkaisee helposti ohuen siiman. Lyhyissä kisoissa esim särkijärvellä hauet saattavat olla kullanarvoisia, koska ne tuovat nopeasti pussiin painoa.
+
Tavallisimmin haukea pyydetään tasapainopilkeillä ja lusikoilla. Niitä saa toki myös pystyillä satunnaisesti muun kalan pilkinnän ohessa. Mormyskoihin ne ottavat harvemmin. Haukea pyydettäessä kannattaa käyttää vahvempaa vapaa, koska pienikin hauki [[IVP (pp2)|katkaisee]] helposti ohuen siiman. Lyhyissä kisoissa esim. [[Särkijärvi|Särkijärvellä]] hauet saattavat olla kullanarvoisia, koska ne tuovat nopeasti pussiin painoa. Kivijoelta on mahdollista saada pieniä haukia ainakin [[ahven-tasapaino]]lla sekä [[kultasiipipilkki|kultasiipipilkillä]]. [[Taivallampi]], [[Haukilahti]] ja [[Venetjoen tekojärvi]] ovat myös oivia haukipaikkoja. [[Meri (propilkki 2)|Merellä]] saattaa joskus ahvenenpyynnin ohessa napata suurikokoisiakin haukia.
  
 
[[Luokka:Propilkki 2:n kalalajit]]
 
[[Luokka:Propilkki 2:n kalalajit]]
 +
 +
 +
 +
 +
 +
 +
 +
 +
{{Propilkki 2:n kalalajit}}

Nykyinen versio 24. tammikuuta 2014 kello 22.02

Hauki 1457 grammaa

Hauki on ainoa Pro Pilkin kalalaji jota tavataan kaikissa vesistöissä. Hauet ovat yleensä melko pieniä, mutta isot eivät ole kovin harvinaisia. Suurin Kaizzun ennätyslistalle ilmoitettu hauki on painanut 5.8kg. Hauella ei ole alamittaa.

Kalastus[muokkaa]

Tavallisimmin haukea pyydetään tasapainopilkeillä ja lusikoilla. Niitä saa toki myös pystyillä satunnaisesti muun kalan pilkinnän ohessa. Mormyskoihin ne ottavat harvemmin. Haukea pyydettäessä kannattaa käyttää vahvempaa vapaa, koska pienikin hauki katkaisee helposti ohuen siiman. Lyhyissä kisoissa esim. Särkijärvellä hauet saattavat olla kullanarvoisia, koska ne tuovat nopeasti pussiin painoa. Kivijoelta on mahdollista saada pieniä haukia ainakin ahven-tasapainolla sekä kultasiipipilkillä. Taivallampi, Haukilahti ja Venetjoen tekojärvi ovat myös oivia haukipaikkoja. Merellä saattaa joskus ahvenenpyynnin ohessa napata suurikokoisiakin haukia.

Hevosen jättimäinen penispumppu ja anaalitappi