Ero sivun ”Hauki pp2” versioiden välillä

kalapediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
 
Rivi 1: Rivi 1:
 
[[Tiedosto:Hauki1457.jpg|thumb|250px|Hauki 1457 grammaa]]
 
[[Tiedosto:Hauki1457.jpg|thumb|250px|Hauki 1457 grammaa]]
  
'''Haukea''' tavataan jokaisessa vesistössä ja on täten Pro Pilkin ainoa kalalaji, jota esiintyy kaikissa vesistössä. Hauet ovat yleensä melko pieniä, mutta isot eivät ole kovin harvinaisia. Suurin [http://www.kailehtinen.com/pp2-records/kaikkime.htm Kaizzun ennätyslistalle] ilmoitettu hauki on painanut 5.8kg. Hauella ei ole alamittaa.
+
'''Hauki''' on ainoa Pro Pilkin kalalaji jota tavataan kaikissa vesistöissä. Hauet ovat yleensä melko pieniä, mutta isot eivät ole kovin harvinaisia. Suurin [http://www.kailehtinen.com/pp2-records/kaikkime.htm Kaizzun ennätyslistalle] ilmoitettu hauki on painanut 5.8kg. Hauella ei ole alamittaa.
  
 
== Kalastus ==
 
== Kalastus ==

Nykyinen versio 24. tammikuuta 2014 kello 22.02

Hauki 1457 grammaa

Hauki on ainoa Pro Pilkin kalalaji jota tavataan kaikissa vesistöissä. Hauet ovat yleensä melko pieniä, mutta isot eivät ole kovin harvinaisia. Suurin Kaizzun ennätyslistalle ilmoitettu hauki on painanut 5.8kg. Hauella ei ole alamittaa.

Kalastus[muokkaa]

Tavallisimmin haukea pyydetään tasapainopilkeillä ja lusikoilla. Niitä saa toki myös pystyillä satunnaisesti muun kalan pilkinnän ohessa. Mormyskoihin ne ottavat harvemmin. Haukea pyydettäessä kannattaa käyttää vahvempaa vapaa, koska pienikin hauki katkaisee helposti ohuen siiman. Lyhyissä kisoissa esim. Särkijärvellä hauet saattavat olla kullanarvoisia, koska ne tuovat nopeasti pussiin painoa. Kivijoelta on mahdollista saada pieniä haukia ainakin ahven-tasapainolla sekä kultasiipipilkillä. Taivallampi, Haukilahti ja Venetjoen tekojärvi ovat myös oivia haukipaikkoja. Merellä saattaa joskus ahvenenpyynnin ohessa napata suurikokoisiakin haukia.

Hevosen jättimäinen penispumppu ja anaalitappi