Hirvijärvi (järvi Jalasjärvellä)

kalapediasta
Tämä on arkistoitu versio sivusta sellaisena, kuin se oli 3. maaliskuuta 2010 kello 05.56 käyttäjän Meetvursti (keskustelu | muokkaukset) muokkauksen jälkeen. Sivu saattaa erota merkittävästi tuoreimmasta versiosta.
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Järvi
Hirvijärvi
Paikkakunta: Jalasjärvi
pinta-ala: 0,75km²
Pinnankorkeus: 84,1m
Laskujoki: Leväjoki

Hirvijärvi on matala, runsaskasvustoinen ja peltojen ympäröimä järvi Jalasjärven keskiosassa Hirvijärven kylässä. Pinta-alaa järvellä on 0,75 neliökilometriä, ja se kuuluu Kyrönjoen valuma-alueeeseen. Järven pohjoispäässä, paikassa, jossa Hirvijoki ja Hirviluoma laskevat järveen, sijaitsee lintutorni. Myös järven kaakkoispuolella, keskellä järveä sijaitsee lintutorni. Hirvijärven laskujoki on Leväjoki.

Järvi lukeutuu Suomenselkä|Suomenselän alueen parhaimpiin muutonaikaisiin levähdyspaikkoihin. Hirvijärvellä saattaa huhtikuun lopulla nähdä tuhansittain hanhia ja sadoittain joutsenia. Lisäksi tundrahanhia, lyhytnokkahanhia ja pikkujoutsenia tavataan säännöllisesti. Limingan seudun lisäksi järvi on mahdollisesti varmimpia paikkoja, jossa lyhytnokkahanhen voi Suomessa nähdä. Myös jalohaikara, haahka ja mustapyrstökuiri on tavattu Hirvijärvellä. Perinteisesti Hirvijärven alueella on keväisin järjestetty bongauskilpailu, joka kestää viikon.

<googlemap version="0.9" lat="62.4688" lon="22.812066" type="map" zoom="13"> 62.468233,22.813282 </googlemap>

Lähteet


Aiheesta muualla