Jäykkä vapa

kalapediasta
Tämä on arkistoitu versio sivusta sellaisena, kuin se oli 1. marraskuuta 2012 kello 17.26 käyttäjän 212.226.42.86 (keskustelu) muokkauksen jälkeen. Sivu saattaa erota merkittävästi tuoreimmasta versiosta.
(ero) ← Vanhempi versio | Nykyinen versio (ero) | Uudempi versio → (ero)
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Jäykkäkärkinen vapa sopii parhaiten isojen kalojen pilkintään.

Jäykkä vapa sopii parhaiten isojen kalojen, kuten hauen ja kirjolohen pilkintään. Vavassa on jäykempi kärki, kuin perusvavassa, siksi varovaisimmat tärpit on hankala huomata. Vapa tuli Propilkki 2:een versiossa 0.7. Vavassa on melko paksut siimat, joten se kestää usein isojenkin haukien hampaissa. Tätä vapaa kannattaa käyttää, vaikka kohdekala ei olisikaan esim. hauki tai kirjolohi. Iso kala voi iskeä milloin vaan, kun pilkit pientäkin kalaa.

Kalastus[muokkaa]

Jäykkä vapa (tunnetaan myös nimellä Holmes) toimii erinomaisesti uitettaessa niin tasapainoa, raitalusikkaa, rautulätkää tai vaikkapa ihan pystypilkkiä. Jotkut kuitenkin vierastavat vavan käyttöä pystypilkkien uittamiseen, lähinnä huonosti näkyvien pikkukalatärppien takia. Jotkut myös väittävät että jäykällä vavalla särjet jäävät kiinni helpommin kuin herkempikärkisillä vavoilla. Jäykästä vavasta siimat katkeavat harvemmin, mutta tarpeeksi ison kalan sattuessa kohdalla se ei ole harvinaista.

Anton Panton Klönttipää