Muokataan sivua Kalatie

Siirry navigaatioon Siirry hakuun


Et ole kirjautunut sisään. IP-osoitteesi näytetään julkisesti sivun muokkaushistoriassa. Harkitse käyttäjätunnuksen rekisteröimistä: se ei vaadi henkilökohtaisia tietoja ja tuo mukanaan lisätoimintoja. IP-osoitteellesi lähetetyt viestit näkyvät keskustelusivullasi.

Ole hyvä äläkä tallenna testimuokkauksia. Voit harjoitella muokkaamista hiekkalaatikolla.

Kumoaminen voidaan suorittaa. Varmista alla olevasta vertailusta, että haluat saada aikaan tämän lopputuloksen, ja sen jälkeen tallenna alla näkyvät muutokset.

Nykyinen versio Oma tekstisi
Rivi 1: Rivi 1:
'''Kalatie''' on laite tai [[rakennelma]], joka mahdollistaa [[kala|kalojen]] nousun [[koski]]ssa, joissa [[pato]] tai jokin muu syy estää niitä kulkemasta ylävirtaan.
+
'''Kalatie''' on laite tai [[rakennelma]], joka mahdollistaa [[kala|kalojen]] nousun [[koski]]ssa, joissa [[pato]] tai jokin muu syy estää niiden kulun ylävirtaan. Kalatienä voi toimia ''kalakouru'', joka on loivasti nousevaksi rakennettu vesikouru, jossa virtaavassa vedessä kalat pystyvät uimaan. [[Kalaporras]] on kalatie, joka koostuu peräkkäisistä, pienehköistä vesialtaista ja altaiden välissä olevista pienistä putouksista. Näin suuri putouskorkeus saadaan jaettua moneen pieneen putoukseen.Myös kalaporrasta pitkin on johdettu jatkuvasti virtaava [[vesi]]. ''Kalahissi'' on [[merta]]a muistuttava automaattinen nostolaite, joka siirtää vaelluskalat padon alapuolelta sen yläpuoliseen veteen.
  
Kalatienä voi toimia ''kalakouru'', joka on loivasti nousevaksi rakennettu vesikouru, jossa virtaavassa vedessä kalat pystyvät uimaan.
+
Kalatiessä sekä sata metriä sen ylä- ja alapuolella on kaikenlainen kalastus kielletty. Jos [[vesistö]]ön rakentaminen aiheuttaa ilmeistä vahinkoa kalastolle tai kalastukselle, rakentaja velvoitetaan kalanistutukseen tai kalatien rakentamiseen tai näiden yhdistelmään.
 
 
[[Kalaporras]] on kalatie, joka koostuu peräkkäisistä, pienehköistä vesialtaista ja altaiden välissä olevista pienistä putouksista.
 
 
 
Näin suuri putouskorkeus saadaan jaettua moneen pieneen putoukseen.
 
 
 
Myös kalaporrasta pitkin on johdettu jatkuvasti virtaava [[vesi]]. ''Kalahissi'' on [[merta]]a muistuttava automaattinen nostolaite, joka siirtää vaelluskalat padon alapuolelta sen yläpuoliseen veteen.
 
 
 
Kalatiessä sekä sata metriä sen ylä- ja alapuolella on kaikenlainen kalastus kielletty.  
 
 
 
Jos [[vesistö]]ön rakentaminen aiheuttaa ilmeistä vahinkoa kalastolle tai kalastukselle, rakentaja velvoitetaan kalanistutukseen tai kalatien rakentamiseen tai näiden yhdistelmään.
 
  
 
== Katso myös ==
 
== Katso myös ==

Huomaa, että kuka tahansa voi muokata, muuttaa ja poistaa kaikkia sivustolle tekemiäsi lisäyksiä ja muutoksia. Muokkaamalla sivustoa luovutat sivuston käyttäjille tämän oikeuden ja takaat, että lisäämäsi aineisto on joko itse kirjoittamaasi tai peräisin jostain vapaasta lähteestä. Lisätietoja sivulla Kalapedia:Tekijänoikeudet. TEKIJÄNOIKEUDEN ALAISEN MATERIAALIN KÄYTTÄMINEN ILMAN LUPAA ON EHDOTTOMASTI KIELLETTYÄ!

Peruuta Muokkausohjeet (avautuu uuteen ikkunaan)