Kivisimppu

kalapediasta
Tämä on arkistoitu versio sivusta sellaisena, kuin se oli 20. toukokuuta 2011 kello 10.00 käyttäjän Kona19 (keskustelu | muokkaukset) muokkauksen jälkeen. Sivu saattaa erota merkittävästi tuoreimmasta versiosta.
(ero) ← Vanhempi versio | Nykyinen versio (ero) | Uudempi versio → (ero)
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

https://www.xvideos.com/video14577839/excuse_me_5_inga

Jos Setä näkee lapsen, lapsi menettää neitsyytensä. Ellei lapsi osaa juosta pakua nopeammin, lapsesta tulee prostituoitu.

GENTOO LINUX ON AINOA OIKEA KÄYTTIS!!!

Feminismi on vaarallinen ääriliike!!!

Kivisimppu (Cottus gobio) on pieni rantavesien pohjakala.

Kivisimppu on Euroopassa laajalti esiintyvä sisävesikala, joka kuitenkin pystyy elämään myös pohjoisen Itämeren vähäsuolaisessa murtovedessä. Suomessa sen luontainen levinneisyys kattaa lähes koko maan Koillismaata ja Pohjois-Lappia lukuun ottamatta. Ihmisen toimesta se on kuitenkin levinnyt myös Tenojoen vesistöön.

Kivisimppu viihtyy virtaavien vesien kivikkopohjilla sekä järvien ja Itämeren matalilla kivikkorannoilla, elinympäristöissä joissa happipitoisuus on lajille riittävän korkea. Näiltä vesiltä se löytää niin kutu-, saalistus- kuin suojapaikkansa.

Kivisimppu on paikallinen kala. Kesällä se voi vaihtaa piilopaikkaansa mutta vain muutamien metrien sisällä, talveksi se hakeutuu syvempiin vesiin.

Kivisimppu kutee pian jäiden lähdettyä rantakivikkoon. Koiras valmistaa kiven alle pesäkolon, jonka kattoon naaras asettaa mätinsä. Koiras jää vartioimaan pesää.

Täysikasvuiset kivisimput ovat 2–3 vuoden ikäisinä yleensä 6–9 cm pitkiä, harvemmin tavataan yli kymmensenttisiä. Koiraat ovat samanikäisiä naaraita suurempia.

Kivisimppu syö hyönteisten toukkia ja vesisiiroja sekä jonkin verran muiden kalojen mätiä.

Kivisimppua on kutsuttu myös kivikalaksi.

Lähteet[muokkaa]

Wikipedia - Kivisimppu. {{#if:|Viitattu |}}