Muokataan sivua Koho-onginta

Siirry navigaatioon Siirry hakuun


Et ole kirjautunut sisään. IP-osoitteesi näytetään julkisesti sivun muokkaushistoriassa. Harkitse käyttäjätunnuksen rekisteröimistä: se ei vaadi henkilökohtaisia tietoja ja tuo mukanaan lisätoimintoja. IP-osoitteellesi lähetetyt viestit näkyvät keskustelusivullasi.

Ole hyvä äläkä tallenna testimuokkauksia. Voit harjoitella muokkaamista hiekkalaatikolla.

Kumoaminen voidaan suorittaa. Varmista alla olevasta vertailusta, että haluat saada aikaan tämän lopputuloksen, ja sen jälkeen tallenna alla näkyvät muutokset.

Nykyinen versio Oma tekstisi
Rivi 1: Rivi 1:
 
[[Tiedosto:Onkilaite.JPG‎|thumb|Perineinen onkilaite koho-ongintaan.]]
 
[[Tiedosto:Onkilaite.JPG‎|thumb|Perineinen onkilaite koho-ongintaan.]]
  
'''Koho-onginta''' on perinteinen ja useimmille tuttu ongintatapa. [[Koho]]-ongen osat ovat: [[vapa]], [[siima]], [[koho]], [[paino]] ja [[koukku]]. Vapaan on kiinnitetty vavan mittainen, tai vähän lyhyempi tai pidempi [[siima]]. Siima ei saa olla liian pitkä, muuten heittäminen on vaikeaa. Kohon ja painon tulisi olla suhteessa toisiinsa siten, että kun kala napsii matoa, tai muuta syöttiä, se tuntee mahdollisimman vähän kohon aiheuttamaa vastusta. Onki heitetään veteen ja jäädään seuraamaan  kohon liikkeitä. Kohosta näkee milloin kala on syömässä syöttiä. Kun koho pomppii vedessä, ei vielä kannata tehdä vastaiskua vaan vasta sitten kun koho sukeltaa veden alle. Silloin kala on kiinni koukussa eikä kala irtoa nostettaessa.. Koho-onkea voi käyttää matalasta vedestä muutaman metrin syvyyteen saakka. Sitä syvemmässä vedessä kannattaa käyttää [[pohjaonginta|pohjaonkea]] tai [[kelaonginta|kelaonkea]], jossa on liukukoho.
+
'''Koho-onginta''' on perinteinen ja useimmille tuttu ongintatapa. [[Koho]]-ongen osat ovat: [[vapa]], [[siima]], [[koho]], [[paino]] ja [[koukku]]. Vapaan on kiinnitetty vavan mittainen, tai vähän lyhyempi tai pidempi [[siima]]. Siima ei saa olla liian pitkä, muuten heittäminen on vaikeaa. Kohon ja painon tulisi olla suhteessa toisiinsa siten, että kun kala napsii matoa, tai muuta syöttiä, se tuntee mahdollisimman vähän kohon aiheuttamaa vastusta. Onki heitetään veteen ja jäädään seuraamaan  kohon liikkeitä. Kohosta voi päätellä, milloin kala on syötin kimpussa ja milloin vastanykäys kannattaa tehdä. Koho-onkea voi käyttää matalasta vedestä muutaman metrin syvyyteen saakka. Sitä syvemmässä vedessä kannattaa käyttää [[pohjaonginta|pohjaonkea]] tai [[kelaonginta|kelaonkea]], jossa on liukukoho.
  
 
[[luokka:ongintatekniikat]]
 
[[luokka:ongintatekniikat]]

Huomaa, että kuka tahansa voi muokata, muuttaa ja poistaa kaikkia sivustolle tekemiäsi lisäyksiä ja muutoksia. Muokkaamalla sivustoa luovutat sivuston käyttäjille tämän oikeuden ja takaat, että lisäämäsi aineisto on joko itse kirjoittamaasi tai peräisin jostain vapaasta lähteestä. Lisätietoja sivulla Kalapedia:Tekijänoikeudet. TEKIJÄNOIKEUDEN ALAISEN MATERIAALIN KÄYTTÄMINEN ILMAN LUPAA ON EHDOTTOMASTI KIELLETTYÄ!

Peruuta Muokkausohjeet (avautuu uuteen ikkunaan)