Muokataan sivua Miekkasärki

Siirry navigaatioon Siirry hakuun


Et ole kirjautunut sisään. IP-osoitteesi näytetään julkisesti sivun muokkaushistoriassa. Harkitse käyttäjätunnuksen rekisteröimistä: se ei vaadi henkilökohtaisia tietoja ja tuo mukanaan lisätoimintoja. IP-osoitteellesi lähetetyt viestit näkyvät keskustelusivullasi.

Ole hyvä äläkä tallenna testimuokkauksia. Voit harjoitella muokkaamista hiekkalaatikolla.

Kumoaminen voidaan suorittaa. Varmista alla olevasta vertailusta, että haluat saada aikaan tämän lopputuloksen, ja sen jälkeen tallenna alla näkyvät muutokset.

Nykyinen versio Oma tekstisi
Rivi 19: Rivi 19:
 
}}
 
}}
  
'''Miekkasärki''' (Pelecus cultratus) on [[särkikalat|särkikaloihin]] kuuluva laji. Miekkasärki on saanut nimensä miekkaa tai veitsen terää muistuttavasta litteästä ruumiinmuodosta. Selkä on lähes suora ja vatsa on kaareva ja terävä. Rintaevät ovat huomiota herättävät, sillä ne ovat varsin pitkät. Miekkasärjen olemus muistuttaa [[liitokalat|liitokalaa]]. Sen kyljet ovat hopeiset ja evät harmaat. Suu on pieni ja ylöspäinsuuntautunut, sen avulla se saa pinnasta syötyä hyönteisiä. Miekkasärjen [[kylkiviiva]] sijaitsee hyvin alhaalla ja on aaltomainen. Levinnäisyydeltään miekkasärki on itäinen laji. Suomessa se on harvinainen ja sen voi tavata itäisellä Suomenlahdelta, [[Saimaa]]n kanavasta tai eteläiseltä [[Saimaa]]lta. Satunnaisesti miekkasärki uiskentelee muuallakin Suomenlahdella sekä Pohjanlahdella. Havainnot tehdään yleensä jonkin [[joki|joen]] suistoalueelta, koska virtakutuisina miekkasärjet hakeutuvat alkukesästä kohti [[joki]]a. Miekkäsärjen [[mäti]] leijuu vapaasti vedessä ja poikaset kuoriutuvat muutaman päivän päästä [[kutu|kudusta]]. Miekkasärjen ravintoa ovat hyönteiset ja [[eläinplankton]]. Miekkasärki kasvaa hitaasti. Suomen ennätys yksilö saatiin Etelä-Saimaalta vuonna 2006 ja se painoi 820 grammaa.
+
'''Miekkasärki''' (Pelecus cultratus) on [[särkikalat|särkikaloihin]] kuuluva laji. Miekkasärki on saanut nimensä miekkaa tai veitsen terää muistuttavasta litteästä ruumiinmuodosta. Selkä on lähes suora ja vatsa on kaareva ja terävä. Rintaevät ovat huomiota herättävät, sillä ne ovat varsin pitkät. Miekkasärjen olemus muistuttaa [[liitokalat|liitokalaa]. Sen kyljet ovat hopeiset ja evät harmaat. Suu on pieni ja ylöspäinsuuntautunut, sen avulla se saa pinnasta syötyä hyönteisiä. Miekkasärjen [[kylkiviiva]] sijaitsee hyvin alhaalla ja on aaltomainen. Levinnäisyydeltään miekkasärki on itäinen laji. Suomessa se on harvinainen ja sen voi tavata itäisellä Suomenlahdelta, [[Saimaa]]n kanavasta tai eteläiseltä [[Saimaa]]lta. Satunnaisesti miekkasärki uiskentelee muuallakin Suomenlahdella sekä Pohjanlahdella. Havainnot tehdään yleensä jonkin [[joki|joen]] suistoalueelta, koska virtakutuisina miekkasärjet hakeutuvat alkukesästä kohti [[joki]]a. Miekkäsärjen [[mäti]] leijuu vapaasti vedessä ja poikaset kuoriutuvat muutaman päivän päästä [[kutu|kudusta]]. Miekkasärjen ravintoa ovat hyönteiset ja [[eläinplankton]]. Miekkasärki kasvaa hitaasti. Suomen ennätys yksilö saatiin Etelä-Saimaalta vuonna 2006 ja se painoi 820 grammaa.
  
  

Huomaa, että kuka tahansa voi muokata, muuttaa ja poistaa kaikkia sivustolle tekemiäsi lisäyksiä ja muutoksia. Muokkaamalla sivustoa luovutat sivuston käyttäjille tämän oikeuden ja takaat, että lisäämäsi aineisto on joko itse kirjoittamaasi tai peräisin jostain vapaasta lähteestä. Lisätietoja sivulla Kalapedia:Tekijänoikeudet. TEKIJÄNOIKEUDEN ALAISEN MATERIAALIN KÄYTTÄMINEN ILMAN LUPAA ON EHDOTTOMASTI KIELLETTYÄ!

Peruuta Muokkausohjeet (avautuu uuteen ikkunaan)