Ero sivun ”Pintatahna” versioiden välillä

kalapediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
 
Rivi 14: Rivi 14:
 
vesiperhosen värinen.
 
vesiperhosen värinen.
  
[[Tiedosto:PintatahnaSaalista.jpg]]
+
[[Tiedosto:PintatahnaSaalista.jpg|thumb|300px|Toinen kaloista iski pintatahnaan, toinen [[Brown Calf Caddis]] pintaperhoon]]
 +
 
  
Toinen kaloista iski pintatahnaan, toinen [[Brown Calf Caddis]] pintaperhoon
 
 
[[Luokka:Heittokalastus]]
 
[[Luokka:Heittokalastus]]

Nykyinen versio 23. maaliskuuta 2012 kello 05.46

Pintatahna on menetelmä pyytää kirjolohta pinnasta syöttitahnan avulla. Menetelmä on kehitetty ilmoille, jolloin kirjolohet etsivät ravintoa pinnasta, eivätkä ota syvenpää.

Heittokohoon laitetaan vähintään metrin tapsi siimaa, ja numero 14 kolmihaarakoukku. Syöttitahnasta otetaan noin peukalon kynnen kokoinen pallukka, joka on sopiva koko myös pohjaonkeen. Tahna laitetaan koukkuun, ja muotoillaan toukan näköiseksi, noin puoli senttiä paksuksi ja kolme senttiä pitkäksi pötkyksi niin, että koukku on keskellä. Koukun ympärille ei jätetä tahnaa enempi, kuin että koukku peittyy.

Kala iskee aika hanakasti systeemiin. Kuitenkin ehkä vain joka toinen jää kiinni, ja loput kaloista onnistuvat sylkemään syötin pois. Pitkulainen syötti tartuttaa kalan varmemmin pinnasta pyydettäessä, ja on todennäköisesti toukkaa muistuttavana pallukkaa houkuttelevampi.

Ottivärinä mainittakoon esim. hyvin vaalea, beigen ruskea tahna, joka on väriltään suunnilleen yleisen vesiperhosen värinen.

Toinen kaloista iski pintatahnaan, toinen Brown Calf Caddis pintaperhoon