Rääveli

kalapediasta
Tämä on arkistoitu versio sivusta sellaisena, kuin se oli 23. toukokuuta 2011 kello 05.00 käyttäjän Eris (keskustelu | muokkaukset) muokkauksen jälkeen. Sivu saattaa erota merkittävästi tuoreimmasta versiosta.
(ero) ← Vanhempi versio | Nykyinen versio (ero) | Uudempi versio → (ero)
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Question book-4.png Tähän artikkeliin tai osioon ei ole merkitty lähteitä tai viitteitä.

Voit auttaa Kalapediaa lisäämällä artikkelille asianmukaisia lähteitä. Lähteettömät tiedot voidaan kyseenalaistaa tai poistaa.
{{#if: | Tarkennus: {{{1}}} | }}

Esto.png Tämä artikkeli on suora kopio sivulta http://fi.wikipedia.org/wiki/R%C3%A4%C3%A4veli_%28j%C3%A4rvi%29

Voit auttaa Kalapediaa kirjoittamalla artikkelin sisällön omin sanoin. Suorakopiot ovat tekijänoikeusrikkomuksia.
{{#if:|Tarkennus: {{{2}}}|}}

Rääveli on järvi Päijät-Hämeessä Heinolan alueella. Se tunnetaan myös nimillä Rieveli, Ala-Rieveli ja Ala-Rääveli. Kapean ja pitkänomaisen järven pituus on noin 17 km, leveys 0,5-2 km, pinta-ala 19,5 km² ja rantaviivan pituus 65 km. Suurin syvyys on noin 48 m. Rääveli kuuluu Päijänteen vesistöalueeseen ja Kymijoen vesistöön.

Räävelin vedet laskevat Heinolan kirkonkylässä sijaitsevan Sulkavankosken kautta Konniveteen jonka eteläpäästä Kymijoki jatkuu jokimaisena. Sulkavankosken kulttuurihistoriallistakin arvoa omaava maisema myllyrakennuksineen on vastikään restauroitu veden virtausta paremmin kestäväksi. Kosken pituus on noin 150 m ja korkeuseroa sillä on vajaa metri.

Pohjoisesta Rääveliin virtaavat vedet Keskinen-järvestä eli Keski-Räävelistä Kuorekosken kautta. Koski on muinoin padottu ja siinä ovat tukinuittorännin sekä myllyn jäänteet. Kosken lähistöllä on sijainnut Paason kartano.

Räävelin vesi on luokiteltu keskihumuksiseksi, niukkaravinteiseksi ja melko kirkasvetiseksi. Veden virkistyskäyttöluokka on erinomainen.

Räävelin rannoilla on runsaan kesä- ym. asutuksen lisäksi Kuurojen liitto ry:n kurssikeskus ja kesänviettopaikka Malminharju.