Ero sivun ”Raitalusikka” versioiden välillä

kalapediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
(Ak: Uusi sivu: '''Raitalusikka''' toiselta nimeltään '''Räsänen''' on suurempien, useimmiten jalokalojen pyydystämiseen tarkoitettu pilkki. == Käyttökohteet == Useimmiten räsäsellä siis…)
 
 
(14 välissä olevaa versiota 7 käyttäjän tekeminä ei näytetä)
Rivi 1: Rivi 1:
'''Raitalusikka''' toiselta nimeltään '''Räsänen''' on suurempien, useimmiten jalokalojen pyydystämiseen tarkoitettu pilkki.  
+
[[Tiedosto:Raitalusikka.jpg|right|]]
 +
'''Raitalusikka''', toiselta nimeltään '''Räsänen''', on suuri, jalokalojen ja [[hauki pp2|hauen]] pyydystämiseen tarkoitettu lusikkapilkki.
 +
== Käyttökohteet ==
  
== Käyttökohteet ==
+
Useimmiten "räsäsellä" tavoitellaan jalokaloja (mm. [[kirjolohi pp2|kirjolohi]] sekä [[taimen pp2|taimen]]), tai [[hauki pp2|haukea]]. Tilastoharvinaisuuksina voi tulla myös [[ahven pp2|ahven]]ia, [[harjus pp2|harjuksia]] ja [[siika pp2|siikoja]]. Kyseinen pilkki toimii monella vesistöllä, mutta paras se on sellaisilla vesistöillä, joissa jalokalat ovat pääsaaliita. (mm. [[Hossalaislammet]], [[Niemisjärvet]], [[Iso-Ruuhijärvi]], [[Rautupuro]] jne.) Raitalusikallasaa saa toisinaan myös kuhaa.
  
Useimmiten räsäsellä siis tavoitellaan jalokaloja. (mm. Kirjolohi sekä Taimen) Se toimii tiietysti muillekkin lajeille. Hauen saaminen raitalusikalla ei ole yhtään harvinaista. Ahveniakin sillä on saatu. Joskus myös Rautuja sekä harjuksia. Kyseinen pilkki toimii monella vesistöllä, mutta toimivin se on sellaisilla vesistöillä, joissa jalokalat ovat pääsaaliita. (mm. Hossalaislammet, Niemisjärvet, Iso-ruuhijärvi, Iso-söimi...)
+
Edellämainituista järvistä sillä saa kirjolohta, taimenta ja puronieriää. Lisäksi hyvä valinta Taivallammella hauelle. Toki muihin paikkoihin myös hauelle kelpo peli. Lisäksi isot raudut purevat siihen.
  
 
[[Luokka:Propilkki 2:n pilkit]]
 
[[Luokka:Propilkki 2:n pilkit]]
 +
 +
 +
{{Propilkki 2:n pilkit}}

Nykyinen versio 24. maaliskuuta 2012 kello 11.12

Raitalusikka.jpg

Raitalusikka, toiselta nimeltään Räsänen, on suuri, jalokalojen ja hauen pyydystämiseen tarkoitettu lusikkapilkki.

Käyttökohteet[muokkaa]

Useimmiten "räsäsellä" tavoitellaan jalokaloja (mm. kirjolohi sekä taimen), tai haukea. Tilastoharvinaisuuksina voi tulla myös ahvenia, harjuksia ja siikoja. Kyseinen pilkki toimii monella vesistöllä, mutta paras se on sellaisilla vesistöillä, joissa jalokalat ovat pääsaaliita. (mm. Hossalaislammet, Niemisjärvet, Iso-Ruuhijärvi, Rautupuro jne.) Raitalusikallasaa saa toisinaan myös kuhaa.

Edellämainituista järvistä sillä saa kirjolohta, taimenta ja puronieriää. Lisäksi hyvä valinta Taivallammella hauelle. Toki muihin paikkoihin myös hauelle kelpo peli. Lisäksi isot raudut purevat siihen.


Anton Panton Klönttipää