Ero sivun ”Särki pp2” versioiden välillä

kalapediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
 
(3 välissä olevaa versiota 2 käyttäjän tekeminä ei näytetä)
Rivi 1: Rivi 1:
 
[[Tiedosto:Särki225g.jpg|thumb|250px|Särki 225 grammaa]]
 
[[Tiedosto:Särki225g.jpg|thumb|250px|Särki 225 grammaa]]
  
'''Särki''' on pelissä esiintyvistä särkikaloista yleisin saalis. Sitäkin tavataan monista pelin vesistöistä. Särjen koko on usein pienehköä. Ne jäävät usein alle 100-grammaisiksi, mutta isoimmat pelistä saadut särjet ovat yli puolikiloisia. Särjellä ei ole alamittaa.
+
'''Särki''' on pelissä esiintyvistä särkikaloista yleisin saalis. Sitäkin tavataan monista pelin vesistöistä. Särjen koko on usein pienehköä. Ne jäävät usein alle 100-grammaisiksi, mutta isoimmat pelistä saadut särjet ovat yli 700 -grammaisia. Särjellä ei ole alamittaa. Suurin Kaizzun ennätyslistalle ilmoitettu Särki on painanut 766g, ja se on saatu Mäntylahdelta.
  
 
== Kalastus ==
 
== Kalastus ==
  
Särjillä on yleensä hankalaa menestyä kisoissa, koska ne ovat pieniä, mutta joillain vesistöillä sekin on mahdollista. Särkiä tavataan monesti suurissa parvissa. Niiden tartutus voi olla vaikeaa, koska särki ensin maistelee syöttiä, toisin kuin muut lajit, kuten ahven, jotka nappaavat syöttiin kerralla. Niitä pyydetään pienten kalojen pilkeillä, kuten morreilla ja pystypilkeillä. Särkeä tavataan harvoin aavoilta alueilta. Useimmiten ne viihtyvät rannan tuntumassa, sekä purojen suualueilla. [[Pieni-Särkinen]] ja [[Särkijärvi]] ovat hyviä särkipaikkoja.
+
Särjillä on yleensä hankalaa menestyä kisoissa, koska ne ovat pieniä, mutta joillain vesistöillä sekin on mahdollista. Särkiä tavataan monesti suurissa parvissa. Niiden tartutus voi olla vaikeaa, koska särki ensin maistelee syöttiä, toisin kuin muut lajit, kuten [[ahven pp2|ahven]], jotka nappaavat syöttiin kerralla. Niitä pyydetään pienten kalojen pilkeillä, kuten morreilla ja pystypilkeillä. Särkeä tavataan harvoin aavoilta alueilta. Useimmiten ne viihtyvät rannan tuntumassa, sekä purojen suualueilla. [[Pieni-Särkinen]] ja [[Särkijärvi]] ovat hyviä särkipaikkoja. Pelin suurimmat särjet löytyvät [[Mäntylahti (pp2)|Mäntylahdelta]], josta voi saada varsinkin kevättalvella yli puolikiloisia särkiä. Pelin suurin särki on saatu Mäntylahdelta.
 +
 
  
== Ennätyksiä ==
 
Särjen epävirallinen ME on 530g ja se on saatu [[Pohjalampi|Pohjalammelta]].
 
 
[[Luokka:Propilkki 2:n kalalajit]]
 
[[Luokka:Propilkki 2:n kalalajit]]
  
 
{{Propilkki 2:n kalalajit}}
 
{{Propilkki 2:n kalalajit}}

Nykyinen versio 19. lokakuuta 2012 kello 21.15

Pienoiskuvan luominen epäonnistui: Tiedosto puuttuu
Särki 225 grammaa

Särki on pelissä esiintyvistä särkikaloista yleisin saalis. Sitäkin tavataan monista pelin vesistöistä. Särjen koko on usein pienehköä. Ne jäävät usein alle 100-grammaisiksi, mutta isoimmat pelistä saadut särjet ovat yli 700 -grammaisia. Särjellä ei ole alamittaa. Suurin Kaizzun ennätyslistalle ilmoitettu Särki on painanut 766g, ja se on saatu Mäntylahdelta.

Kalastus[muokkaa]

Särjillä on yleensä hankalaa menestyä kisoissa, koska ne ovat pieniä, mutta joillain vesistöillä sekin on mahdollista. Särkiä tavataan monesti suurissa parvissa. Niiden tartutus voi olla vaikeaa, koska särki ensin maistelee syöttiä, toisin kuin muut lajit, kuten ahven, jotka nappaavat syöttiin kerralla. Niitä pyydetään pienten kalojen pilkeillä, kuten morreilla ja pystypilkeillä. Särkeä tavataan harvoin aavoilta alueilta. Useimmiten ne viihtyvät rannan tuntumassa, sekä purojen suualueilla. Pieni-Särkinen ja Särkijärvi ovat hyviä särkipaikkoja. Pelin suurimmat särjet löytyvät Mäntylahdelta, josta voi saada varsinkin kevättalvella yli puolikiloisia särkiä. Pelin suurin särki on saatu Mäntylahdelta.

Hevosen jättimäinen penispumppu ja anaalitappi