Toukka

kalapediasta
Tämä on arkistoitu versio sivusta sellaisena, kuin se oli 7. huhtikuuta 2010 kello 17.29 käyttäjän Ankkuri88 (keskustelu | muokkaukset) muokkauksen jälkeen. Sivu saattaa erota merkittävästi tuoreimmasta versiosta.
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Kärpäsentoukkia‎

Toukka

Toukka on sammakkoeläinten ja hyönteisten toinen kehitysvaihe munan jälkeen. Toukkia on käytetty pilkinnässä syötteinä jo kauan sitten. Yleisimpiä toukkia kalastuksessa ovat eriväriset kärpäsentoukat ja surviaissääskentoukka eli "survari". Toki myös muita syöttejä käytetään. Toukan tarkoituksena on houkuttaa kala paikalle hajullaan ja saada se sitten maistamaan sitä, jolloin tehdään vastaisku ja kala jää koukkuun.

Kärpäsentoukka

Kärpäsentoukka on pilkkijän yleisin syötti. Se on suosittu edullisen hintansa ja hyvän säilyvyytensä ansiosta. Toukka on perusväriltään vaalea, mutta niitä voidaan värjätä mm. karamelliväreillä erivärisiksi.

Surviaissääskentoukka

Surviaissääsken toukkaa pidetään parhaana syöttinä, mutta se ei säily kovin hyvin. Se on myös hankala pujottaa koukkuun hauraan rakenteensa vuoksi. Se on suosittu erityisesti mormuskapilkinnässä ja silloin kun tiedetään, että syönti on huono.

Onkiliero (kastemato)

Kesällä ongittaessa käytetään usein savimatoja tai kastematoja. Onkilieroja voi käyttää myös talvella ja ne ovat silloinkin kohtalaisen hyviä syöttejä.

Lähteet