Vahvasiimainen suuri vapa (pp2)

kalapediasta
Tämä on arkistoitu versio sivusta sellaisena, kuin se oli 1. marraskuuta 2012 kello 17.37 käyttäjän Lape (keskustelu | muokkaukset) muokkauksen jälkeen. Sivu saattaa erota merkittävästi tuoreimmasta versiosta.
(ero) ← Vanhempi versio | Nykyinen versio (ero) | Uudempi versio → (ero)
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Vahvasiimainen suuri vapa sopii erityisesti tasapainoilla ja muilla raskailla pilkeillä pilkkimiseen.

Vahvasiimainen suuri vapa on versiossa 0.8 Propilkkiin tullut suurikokoinen vapa. Vavassa on todella paksut siimat, ja se sopiikin suurien kalojen pilkintään, koska se nostaa suuret kalat nopeammin ja varmemmin, koska siimat eivät katkea läheskään yhtä helposti, kuin muissa vavoissa. Erityisesti vapa sopii tasapainoilla ja muilla raskailla pilkeillä pilkintään. Vavassa ei ole niin jäykkä kärki kuin jäykässä vavassa, mutta siinä on paksummat siimat. Vapa jäljittelee todennäköisesti suomalaista Tehon Bumerang -vapaa.

Kalastus[muokkaa]

Vahvasiimainen vapa (käytetään myös nimityksiä "Nelosvapa" tai "Iso vapa") soveltuu lähinnä suurikokoisen kalan pilkintään, koska sillä ei voi uittaa hyvin normaaleja pystypilkkejä kuten viimaa. Vahvasiimainen vapa soveltuu parhaiten tasapainoilla ja lusikoilla pilkkimiseen, mutta jotkut väittävät kuitenkin Holmesin toimivan paremmin pilkittäessä tasapainoilla. Kokeilla silti kannattaa kumpaakin.


Anton Panton Klönttipää