Vuontele (pp2)

kalapediasta
Tämä on arkistoitu versio sivusta sellaisena, kuin se oli 21. tammikuuta 2012 kello 18.42 käyttäjän 88.193.144.215 (keskustelu) muokkauksen jälkeen. Sivu saattaa erota merkittävästi tuoreimmasta versiosta.
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Vuontele.jpg
Vuontele syvyyskartta.jpg

Vuontele on pullollaan haukia, ahvenia ja särkikaloja. Ylemmässä järvessä tavataan näiden lisäksi myös melko runsaasti siikaa ja harvakseltaan taimenta. Etenkin keväällä särkien koko voi yllättää. Vuontele koostuu kahdesta järvestä ja niitä yhdistävästä joesta. Alempi järvi on tummavetinen ja rehevä. Ylempi taas on karumpi ja kirkasvetisempi. Vuonteleella on kolme lähtöpaikkaa; Aittojoki (Alempaan järveen laskevan joen mutka), Koskenkorva (Järvet yhdistävän joen keskikohta) ja Järvenpäänlahti (Ylemmän järven pohjoisin lahti).

Kalastus

Särkikalojen ja petokalojen kalastus keskittyy pääasiassa alempaan, rehevään järveen ja siihen laskevaan jokeen. Ylemmässä järvessä kalaa tuntuu tulevan vähän vähemmän kuin alemmassa. Toki siiat ja mahdolliset taimenet ja harjukset vetävät pilkkijöitä puoleensa.

Vinkkejä

  • Aittojoella kannattaa mennä joenmutkaan morrivavalla pilkkimään.
  • Järvenpäänlahdella kannattaa kulkea järveä alaspäin, kunnes tulee saarirykelmälle. Rykelmän edustalta nousee komeaa ahventa morrilla.
  • Koskenkorvalta kannattaa lähteä ylemmälle järvelle. Lähimmältä selältä saa isoja ahvenia sekä siikaa. Myös haukia on saatu siitä lähistöltä.
  • Lisäksi koskenkorvalla kannattaa mennä pilkkimään siihen jokeen. Siitä saa pannukarkeaa ahventa ja harjuksia, myös siikoja saadaan joskus.

LajistoAnton Panton Klönttipää