Kalastuksen suosio minipelinä avoimissa videopelimaailmoissa

0

Vaikka et olisi koskaan kalastanut oikeassa elämässä edes mato-ongella, olet suurella todennäköisyydellä tehnyt sitä pelatessasi videopelejä. Kalastus on ollut tärkeä osa pelimaailmaa jo vuosikymmenien ajan. Vain harva meistä muistaa ensimmäiset videokalastuspelit, jossa istuit veneessä ja odotit kalojen ilmestymistä sen alle, jolloin oli oikea aika heittää onki veteen ja saada saalista.

Nykyisten avoimen pelimaailmojen videopelien kalastuskonsepti ei ole paljon tästä muuttunut. Voit seikkailla maailmassa ja huomata saapuvasi järven tai joen äärelle, jossa sinulle tarjotaan mahdollisuus onkia tai pyydystää kaloja vaikkapa käsin. Miksi pelimaailma on näin kiinnostunut juuri kalastuksesta?

Minipelit ovat tärkeä osa videopelejä

Nykypäivänä videopelien sisältämät minipelit ovat nousseet yhä tärkeämmäksi peliominaisuudeksi. Pelaajat voivat jopa vertailla pelejä toisiinsa niiden sisältämien lisäpelien perusteella. Kalastus on yksi näistä, mutta monien pelien teemaan sopivat myös monenlaiset korttipelit, kuten vaikkapa blackjack tai ruletti.

Vaikka online blackjack on enemmän tunnettu nettikasinoiden pelinä, joissain villin lännen teemaa kantavissa peleissä se voi yhtä lailla olla tärkeässä asemassa. Blackjackin etuna on yksinkertaiset säännöt sekä helppo pelattavuus, joten kuka tahansa voi viettää pienen korttipelitauon rosvojen etsimisen ja vihollisten välissä.

Syitä kalastuksen suosioon pelimaailmassa

Seuraavan kerran kun törmäät mahdollisuuten onkia pelaamassasi videopelissä, voit miettiä syitä siihen, miksi kyseinen minipeli on juuri valittu. Niitä on yllättävän monia.

Kalastaminen pysäyttää hetkeksi

Tärkein syy kalastukseen videopeleissä on sen pysäyttävä vaikutus. Yleensä avoimen pelimaailman videopelit voivat olla täynnä toimintaa ja taisteluja, joten pieni hetki kalastuksen parissa voi tarjota kauan kaivatun hetken vetää henkeä ja jatkaa sen jälkeen eteenpäin.

Kalastuksen hyödyistä on tehty ihan tutkimuksia, joten miksei sama onnistuisi myös videopeleissä? Se vaatii kärsivällisyyttä, mutta mukana on aina se pieni jännitysmomentti, että mitäköhän tällä kertaa koukkuun jää kiinni?

Se on helppoa oppia

Minipelien tarkoitus ei ole vaikeuttaa pelaamista enempää, vaan tarjota lisäviihdettä sen ohelle. Kalastus on yksi helpommin pelattavista lisistä missä tahansa pelissä, koska kaikki tuntevat sen idean jo aikaisemmin. Ongen käyttämistä tai kalastuksen tavoitteita harvoin tarvitsee selittää kenellekään, edes aloittelevalle kalastajalle, joten minipelinä ne ovat kaikin puolin mutkaton valinta.

Kalastus-minipelit ovat helposti ohjelmoitavissa peleihin

Pelivalmistajien kannalta minipelien tulisi olla tietenkin mahdollisimman helposti ohjelmoitavissa pelimaailmaan, ja kalastus on juuri tällainen. Se ei vaadi uusien maailmojen luontia, jossa yleensä kestää eniten aikaa. Lisäksi sen tekninen puoli on melko helposti toteuttavissa.

Saaliita voidaan myydä tai niillä voidaan palkita

Kalastuksella voidaan saada pelaamiseen lisää kontekstia. Saaliina voidaan antaa kalojen sijaan myös kultaa ja muita palkintoja, joita voidaan hyödyntää pelimaailmassa edetessä. Kaloja voidaan myydä ja täten niillä voidaan hankkia varoja esimerkiksi uusien varusteiden ostamista varten.

Juuri tällainen lisähyöty on syy, miksi monet suuntaavat kalastuksen pariin. Yllätysmomentti ja mahdollinen helposti saatava palkinto houkuttelevat kaikentasoisia pelaajia puoleensa, koska videopeleissä kalastus ei vaadi erikoistaitoja ja jokainen on melko samassa asemassa.

Pelaajat käyttävät kalastukseen rahaa

Yksi mielenkiintoinen minipelien ominaisuus on se, että joskus pelaajat haluavat käyttää niihinkin omia varojaan. Voit esimerkiksi ostaa syöttejä tai parempia onkia pelinsisäisestä kaupasta parantaaksesi kalastuksesta saamaasi palkintoa. Mitä isompia kaloja pelaaja saa, sitä enemmän hän on valmis myös tekemään saavuttaakseen saman tason uudestaan.

Tuttu ja turvallinen kalastus

Kalastus minipelinä toimii siis vankalla pohjalla. Se on helposti ymmärrettävä, palkitseva ja hauska ajanviete melkein mihin tahansa avoimen pelimaailman peliin, joka lisäksi tarjoaa pienen hetken vetää henkeä taistelujen lomassa.

Share.

About Author

Leave A Reply