Kalassa.net Keskustelut

Kalastuslajit => Kaikkea kalastuksesta => Topic started by: janneeee on July 23, 2005, 17:26:16

Title: ukkosella kalassa
Post by: janneeee on July 23, 2005, 17:26:16
lähdettekö kalasta pois jos alkaa ukkostaa?itse ainakim lähden heti kun näen ekan salaman
Title: ukkosella kalassa
Post by: Salmo on July 23, 2005, 18:16:03
Kyllä lopetan kalastuksen ukonilman noustessa, vaikkakin kala saattaa olla hyvinkin otillaan. Hiilikuituvavat kuitenkin sattuvat olemaan vaarallisia välineitä ukkosella. Veneellä kalassa ollessa laitan ensimmäiseksi vavat vaakasuoraan veneen lattialle ja hakeudun tuulen suojaan.
Title: ukkosella kalassa
Post by: Kala_Jökke on July 23, 2005, 20:09:02
Itse lähden heti poies kalastamasta, jos huomaan jyrisevän tai tummien pilvien olevan ihan päällä, mutta viimeistään lähden sillon ku kännykkä piippaa ja mamma soittaa, et HETI KOTIIN!  :lol:
Title: ukkosella kalassa
Post by: suspi on July 24, 2005, 01:22:35
Oman kokemuksen mukaan isot kalat tulevat rantaan juuri ennen ukkosta ja kala on todella hyvällä syönnillä. Pitää kuitenkin muistaa ukkosen vaarat, eikä alkaa "urheilemaan".

Quote
Hiilikuituvavat kuitenkin sattuvat olemaan vaarallisia välineitä ukkosella.


Ja myöskin suurten sähkölinjojen alla ei kannata kalastella. saattaa vaikka henki mennä.
Title: ukkosella kalassa
Post by: Zounatan on July 24, 2005, 15:30:35
Ei ole ukkosella kalastaminen viisasta, ei. Varsinkin jossain aukealla paikalla, kuten järvenselällä, pikän hiilikuituvavan pystyssä pitäminen on vaarallista.  Toimii hyvänä johdattimena. Ja muutenkin vesilläolo ukkosen aikaan on vaarallista, koska usein tulee kovia tuulenpuuskia.
Title: ukkosella kalassa
Post by: Putte on July 24, 2005, 21:34:21
Aika vähän tulee lopetettua kalastusta vaikka ukkosrintama sattuisikin olemaan lähellä tai päällä. Yleensä kuitenkin suuntana on joku rannanläheinen paikka uistellessa, mutta kaikki kamat pysyy kyllä pyynnissä. Mm. eilen tuli ukkosrintama pään päältä yli, mutta 8 vapaa vaan olla jöpötti taivaalle koko ajan. Nopeastihan nuo rintamat yleensä menevät ohi. Syönti parani ehkä tilapäisesti sateen aikana, mutta mitään erikoisempaa huippua/pohjaa ei ollut haivaittavissa sen kummemmin.
Title: ukkosella kalassa
Post by: Sieppari on July 25, 2005, 20:26:36
Itse lähden samantien pois ku jyrähtää. Hengenkanssa ei kannata leikkiä vaikka kuinka olisi kala syönnillään! Vapaan ku salama osuu niin sen jälkeen ei enää kalastella eikä paljoo muutakaan tehdä huonolla tuurilla!
Title: ukkosella kalassa
Post by: suspi on July 25, 2005, 22:26:43
Quote
eli tuo voi pitää vaikka paikkaansa et isot kalat menee rantamatalaan...


Niin no eihän sitä ole todistettu. Muistan lukeneeni joskus tälläisen jutun:

Ukkonen oli noussut jonkun kalankasvattamon päälle. Yhdessä kasvatuspussissa oli ollut sillähetkellä taimenia. Joukossa oli myös luonnontaimenia Emokaloina tjsp...  No kun ukkonen nousi niin emokalat menivät pohjaan ja kasvatuskalat jäivät uimaan pintaan. Sitten iski salama kasvatuspussiin ja kaikki paitsi emokalat kuolivat.  

Eli jos tuo pitää paikkaansa niin kun ukkonen on päällä niin kalat painuisivat syvemmälle.
Title: ukkosella kalassa
Post by: aasi on July 26, 2005, 11:01:08
tuo putte on vissiin vähän tyhmä jätkä
Title: ukkosella kalassa
Post by: Mikko_-Procyon- on July 26, 2005, 12:16:53
Quote from: aasi
tuo putte on vissiin vähän tyhmä jätkä


Saman peelon ip löytyy täältäkin. Hauskaa elämää toisilla foorumeilla.

t:kalassa.netin moderaattorikunta ja ylläpito.

edit. Ja jos olet niin suuri mahtava 1337 haX0r, että saat ip:si vaihdettua  :shock:  :shock:  :shock:  :shock:  :shock: , niin joudumme vain laajentamaan porttikieltoa.  Ihan suoraan sanon, että mene lapsi kasvamaan äitisi kainaloon. Älä tule toista kertaa tänne, kellään ei tule ikävä.

Ja ala vain nimittelemään täällä. Sun ip on tiedossa ja sitä kautta saadaan kaikki tarvittava selville. Lait kunnianloukkauksista pätee myös nettifoorumeilla ja niitä voidaan soveltaa vaikka juuri sinuun.
Title: ukkosella kalassa
Post by: Järväri on July 27, 2005, 23:39:03
On tullut otettua tavaksi lähteä vesiltä pois, kun ukkonen alkaa olla lähellä ja salamat lyövät. Ei siellä turvallista ole. Tää kesä on ollut mun mielestä aika rauhallinen ukkosten kannlta, eikä kertaakaan ole reissu sen takia keskeytynyt, mutta pari kertaa on tullut kalaan lähtö jätettyä ukkosen takia väliin.

Siitä että miten ukkonen vaikuttaa kalan syöntiin on vaikea sanoa, mutta tuntuu kyllä, että matalapaineella ne hakeutuu syvempään ja on vaikeampia kalastettavina. Ukkosen jälkeinen aika taas tuntuu olevan ainakin hauelle hyvää ottiaikaa, mut paha siitä on sanoa.
Title: ukkosella kalassa
Post by: Hemphöö on July 28, 2005, 02:20:38
Eipä pahemmin tule lähdettyä ellei tuuli kovasti ylly.. Mutta vaikka vähän sataakin ja jyrähtelee niin ei sen takia sieltä pois lähetä. Ehkä sitten rohkeuttaan tai tyhmyyttään mutta kertaakaan ei ole mitää käyny.. kertahan se on ensimmäinenkin.

Kalan syöntiin en ole huomannu mitään erikoista.. Ukkosen ja sateen jälkeen pikkukaloja käy pinnalla ainakin hirmuisesti mutta tiedä sitten näistä vähän kookkaammista.. Pitääpi tarkkailla moista, mielenkiintoista.. :)
Title: ukkosella kalassa
Post by: qube Tö Fiscerri manni.. on August 02, 2005, 18:38:10
No en yleensä ku ne ei yleensä tuu päälle...ni pysyn rannan tuntumassa joessa ni varmaan tulee kalaa...
Title: ukkoonen
Post by: kesänen on August 11, 2005, 09:49:19
me lähäremmä ukkoosella heti pois kalasta meemmä kattomahan sitä luonnon näytelmää jostaki paremmasta paikasta.takaasi kalahan heti kun ilima menöö ohi.
Title: Re: ukkoonen
Post by: Lazy Cat on August 11, 2005, 11:14:06
Lähden pois. Jos kalastan mökillä, niin menen mökkiin katsomaan. Sittenkun ilma on ohi, niin eikun takaisin!  :P
Title: Vs: ukkosella kalassa
Post by: Yuz on March 17, 2007, 20:12:35
Upitus

Yleensä odotan viitisen minuuttia suojassa, sitten jos ei lakkaa, menen pois. Mutta jos ottaisi vaikka kumihanskat ensi kerralla kun ukonilma uhkaa..? ;)
Title: Vs: ukkosella kalassa
Post by: [Vision] on March 17, 2007, 20:19:38
Yleensä menen puun alle suojaan istumaan juurien päälle ja jatkan siitä heittelyä.

No ei vaineskaan: On se kyllä ihme ku vvain yhden kerran sattu ukkosmyrsky kun olin kalassa.Pienellä soutuveneellä keskellä järven selkää.  :roll:
Title: Vs: ukkosella kalassa
Post by: vastarannankiiski on March 17, 2007, 21:01:42
Eipä sitä kyllä tuu paljon hengellään leikkittyä. Kun on kalassa ollu ja sääennustus lupaillu ukkoskuuroja niin kyllä tulee useesti taivaalle vilkuiltua. Eipä siinä oo paljoa sanomista jos ukkoskuuro sattuu päälle nousemaan. Siinä käy äkkiä niin huonosti, että kannattaa ennemmin lähteä pois kun kaupata henkeään.
Title: Vs: ukkosella kalassa
Post by: Aatami on March 17, 2007, 22:55:00
Kerran nuorena oltiin kaverin kanssa uistelemassa kumiveneellä kun tuli ihan puskista hirveä ukkosmyrsky ja tietenkin oltiin keskellä järveä. Ei siinä mitään hienon näköstä oli ja mitään ei käynyt. Kaipa sitä ois voinu huonostikkin käydä.
Title: Vs: ukkosella kalassa
Post by: taildancer on March 18, 2007, 09:36:21
Jos vaan yhtään kiinnostaa jäädä nii en kyllä oo lähtemässä heti.yhessä uistelu kisassa tuli ihan hvetinmoinen myrsky ja loppuun asti ei ollu kovin moni siellä.
Title: Vs: ukkosella kalassa
Post by: appe on March 18, 2007, 10:21:05
Yleensä meen jonnekkin rantaan puun alle syömään eväitä  :roll: Eihän sitä kannata sateessa ja ukkosessa lähtee pyörällä veivaamaan kotia; siinähän voi vaikka kastua  :-o  :lol:
Title: Vs: ukkosella kalassa
Post by: Eetu_ on March 18, 2007, 14:36:43
Äkkiä pois!
Title: Vs: ukkosella kalassa
Post by: johndoe on March 18, 2007, 16:15:03
Ihan coolina vaan heitellään, tuskin salama osuu. tosin ei ehkä sitten jos on voimajohtojen  lähellä.
Title: Vs: Re: ukkoonen
Post by: H.a.u.k.i on March 18, 2007, 16:18:41
Lähden pois. Jos kalastan mökillä, niin menen mökkiin katsomaan. Sittenkun ilma on ohi, niin eikun takaisin!  :P

Itellä lähes samanlainen periaate!
Title: Vs: ukkosella kalassa
Post by: lohen pyytäjä on March 18, 2007, 18:10:46
Jään johonkin yleensä sateen suojaan ja sit alan uudestaan heittelemään.
Title: Vs: ukkosella kalassa
Post by: pro-onkija on March 20, 2007, 12:35:45
Lähen heti pois jos vaan nään jyrähtelevän ukkospilven.
Title: Vs: ukkosella kalassa
Post by: Mikko_-Procyon- on March 20, 2007, 12:51:53
Ennen ja jälkeen ukkosen tuntuu kalalla olevan usein hyvä otti päällä. Itse myräkän aikana ei ole tullut kokeiltua, mutta ainakin itse mieluummin seuraan tätä luonnonnäytelmää ennemmin kuin kalastan. Ukkonen on komeaa katseltavaa ja usein tulee kuvailtuakin myrskyä kameralla. Ukkosta ennen kalastan niin pitkään kuin se on turvallista (kameran kanssa tulee "hilluttua" paljon vaarallisemmissakin oloissa), mutta kannattaa muistaa se että salama voi lyödä varsin kauas pilven ulkopuolellekin. Puhutaan jopa kilometreistä (ja silloin se on oikeasti "salama kirkkaalta taivaalta"). Myös syöksyvirtaukset saattavat yllättää, joten vesillä ei kannata olla pilven lähestyessä. Rannalla tilanne ei ole ihan niin vaarallinen, mutta hiilikuituvapa, rannan puut saattavat houkutella salaman lähistölle. Ja jos kohdalle sattuu samanlainen syöksyvirtaus kuin parin kilsan päästä mun kotoa, niin ei kyllä paljoa rannallakaan hymyilytä. Laitan kuvan todisteeksi syöksyvirtauksen tehokkuudesta.

(http://www.web-jussi.com/pulssigalleria/pics/741.jpg)

(http://www.web-jussi.com/pulssigalleria/pics/739.jpg)
Title: Vs: ukkosella kalassa
Post by: kt250465 on March 20, 2007, 15:10:12
Lopetan hyvissä ajoin ennen myräkän alkua. Tuulen yltyminen on hyvä merkki siitä, että rintama lähestyy ja soudan rantaan saman tien. Katselen sitten mökin terassilta salamointia ja kuuntelen ukkosen jyrinää.
Title: Vs: ukkosella kalassa
Post by: pumpkinca on March 20, 2007, 16:15:11
Yleensä menen autoon istumaan ja kattelemaan siksi aikaa kun ukkonen riehuu ja sitten taas kalaan..Kerran jouduin mennä talviteloilla olleen veneen alle "kahville" kun pukkasi yhtäkkiä kovan ukkospuuskan metsän takaa suoraan päälle.=)
Title: Vs: ukkosella kalassa
Post by: Himopilkkijä89 on March 20, 2007, 19:01:28
Jos alkaa ukkostaan niin joko menen lähimpään rantaan tai sitten suoraan takaisin mökille, riippuen missä päin olen.
Näin siis kesäisin uistelemassa...yleensä kyllä en edes lähde järvelle, mikäli ukkosta on ollut ilmassa viime aikoina, tai on luvattu ukkosta.

Pelkästä sateesta ei ole haittaa.
Title: Vs: ukkosella kalassa
Post by: [Vision] on March 20, 2007, 19:09:16
Mikko.Minusta nuo puut näyttää leikatuilta kun ne on niin tasasia.
Title: Vs: ukkosella kalassa
Post by: Haugi_94 on March 20, 2007, 19:28:53
Yleensä menen pois, mutta jos pyörällä olen mennyt ja ilma ei ole kovinkaan paha, niin jään.
Tai sitten menen syömään eväitä kotia kaverin kanssa. :D
Title: Vs: ukkosella kalassa
Post by: Ahven boy on March 20, 2007, 19:45:24
Lähen aika yleensä jonnekin suojaan vähäks aikaa ja jos ukonilma menee ohi meen takasin... :roll:

Title: Vs: ukkosella kalassa
Post by: SUURkalastaja jyväskyläst on March 21, 2007, 07:02:33
Mikko.Minusta nuo puut näyttää leikatuilta kun ne on niin tasasia.
Ei niitä puita oo leikattu vaa ne oksat on leikattu!
Title: Vs: ukkosella kalassa
Post by: Mikko_-Procyon- on March 21, 2007, 08:37:03
Mikko.Minusta nuo puut näyttää leikatuilta kun ne on niin tasasia.

No mitenkäs luulet, että autolla pääsee paikalle, jos niitä puita ei joku sahaile tieltä pois? Vasta raivaajan jälkeen sinne pääsi. Tuo puuska oli mediassakin melko hyvin esillä, siellä kaatui puita mökkien päälle yms. Katsoppas kun siinä on juurineen taipuneita ja keskeltä katkenneita runkoja. Muissa kuvissa näkyy pudonneet sähkölinjat jne.

edit. Ja kyllä minä ymmärrän, jos ufo-ilmiöitä joutuu todistelemaan oikeaksi, mutta tämä epäilevä kommentointi on kyllä jo hämmentävää.
Title: Vs: ukkosella kalassa
Post by: Salmo on March 21, 2007, 11:40:01
Aikoinaan, kun itse olin riparilla, iski purjeveneeseemme salama. Porukat olivat kyllä tapauksen aikana poissa veneestä, joten henkilövahinkoja ei sattunut. Ukkosenjohdattimia kun ei isäukko ollut muistanut laittaa, purkautui salama kyljestä veteen saaden aikaan kolme pientä reikää laminaattiin. Onneksi selvästi vesirajan yläpuolelle, joten vene saatiin ajamalla kotisatamaan.

Nyt on veneessä "faradayn häkki", kun masto ja sivuvantit ovat maadotettu köliin. Se ei kuitenkaan tarkoita sitä, että olisimme veneessä jatkossa sisällä ukkosella. Kyllä aina tulee poistuttua.

Edit. Lisäystä vielä vahinkoihin: Windex oli katkennut nätisti ja tippunut kannelle ja lähes kaikki veneen sähköt olivat p*skana paitsi laitteet, jotka olivat päällä(!).
Title: Vs: ukkosella kalassa
Post by: sunkku on June 18, 2011, 19:30:22
minulle on kerrottu että ukkosella ei kala uskalla syödä koska jyrisee.
noh en ole ikinä testannut enkä testaa ettei satu mitään.
Title: Vs: ukkosella kalassa
Post by: Fisk on June 18, 2011, 19:38:54
Pois lähden vaikka mahdollisuudet salamaniskun saamiseen ovatkin minimaaliset. Toisaalta kerran kun se tapahtuu, niin se taitaapi elämä olla sitten siinä.

Muistan joskus aikoinaan, kun pidimme jollain vuokramökillä katiskaa vedessä viikon verran. Muutamaa hassua ahventa lukuunottamatta ei kalaa katiskaan juurikaan uinut. No eipä siihen kalantuloon juuri panostettukaan, aina katiska samaan paikkaan. Sitten toiseksi viimeisenä päivänä sattui kuitenkin kohdalle melko raju ukkonen. Ehkä puolituntia ennen ukkosta olimme laittaneet katiskan veteen. Noh, isän ehdotuksesta lähdimme sitten heti tämän noin tunnin kestäneen myräkän jälkeen katiskalle. Saaliina tuohon paikkaan huikeat 50+ ahventa, joista muutama oli ihan hyvän kokoinenkin.

Jotain tämä ukkonen siis sai kalan liikkeissä radikaalisti muutettua, mutta tiedä sitten olisiko vieheeseen ottanut sen paremmin.
Title: Vs: ukkosella kalassa
Post by: Pike on June 18, 2011, 19:56:19
Tuntuu olevan tarpeeksi fiksua porukkaa täällä lähtiäkseen pois ukkosella. Vaikka Salama suoraan iskisi päiten, ei henki välttämättä lähde, mutta silti ei kannatta pelleillä.

Niin ja minun vastaukseni tietenkin, että, joko suoraan kotiin tai sitten odotellaan metikössä ukkosen loppumista.
Title: Vs: ukkosella kalassa
Post by: ottivaappu on June 18, 2011, 20:11:20
Allekirjoittanutkin pötkii "kahva"pohjassa kohti rantaa ukkosella. Semmoisen huomion olen tehnyt et kuha aktivoituu ukkoskuurojen välissä... Syytä en tiedä, mutta monta kuhaa olen ukkoskuurojen välissä onnistunut nappaamaan.
Title: Vs: ukkosella kalassa
Post by: maalle heitetty kippari on June 19, 2011, 18:05:52
Yleensä kalastelen rannalta hiilikuituvaval, ja en lähde ainakaan heti pois. Viimeistään lähden kun sataa kaatamalla ja salamoi lähel.
Ollaan joka viikonloppu perheen kaa saares omal veneel ja ollaan oltu hangon selälkin kun on tullut hirvee ukkosmyräkkä, mutta ei me lähetä veneel ajelee jos on tiedos että on tulossa semmonen myräkkä. Ja siis meidän vene ei ole ihan pienimmästä pääst, Nimbus 3000, eli n.9m pitkä ja 3.20m leveä.
Title: Vs: ukkosella kalassa
Post by: Miksu the kalamies on June 19, 2011, 19:33:28
Mä yleensä hakeudun mahdollisimman korkeelle paikalle korkeen puun alle lennättämään leijaa hiilikuituvavalla ja kuitusiimalla!

Mutta todellisuudessa ensimmäisten jyrähdysten aikana tulee pakattua kamat ja lähdettyä mökille tai muualle suojaan.

Maalle heitetty kippari: Sulla on huvittava allekirjotus! Mun mielestä tää ei oo ATK-foorumi...
Title: Vs: ukkosella kalassa
Post by: Mikke96 on June 19, 2011, 21:05:49
Joo kyllä määkin pois kalasta lähen jos salamoimaan alkaa. Mutta en mää jyrinästä ainakaan heti lähe kun se voi olla viä vaikka kuijja kaukana.
Title: Vs: ukkosella kalassa
Post by: tumppi98 on June 19, 2011, 22:07:07
Juu kyllä määkin lähen koska käytän hiilikuituvapaa :wink:.
Title: Vs: ukkosella kalassa
Post by: Cmon Catch and releace on June 20, 2011, 18:48:22
Eipä oo ollu ongelmia, jos sataa ni sit harkitsen että meenkö suojaan. Mut jos vaan ukkostaa ni whatever kunha kalaa tulee  :-D
Title: Vs: ukkosella kalassa
Post by: diverr on July 15, 2011, 17:35:02
Sen verta hyvin on sekä fysiikan että ukkosen perusteet takaraivossa, että en näe mitään syytä lähteä hengelläni leikkimään. Mielummin pistetään vavat sivuun ja siirrytään sopivaan paikkaan ihastelemaan salamavalojen räiskettä. Muutaman kerran on iskenyt niin lähelle, että ei sitä osumaa mitenkään mahdottomana pidä, varsinkaan jos sattuu heilumaan järvellä parimetrisen hiilikuitukepin kanssa.
Title: Vs: ukkosella kalassa
Post by: madtrue on June 26, 2013, 23:52:38
Vanha ketju mutta itse aiheeseen. En yleensä poistu kalastuspaikoilta ukkkosella jos ei jää pidemmäksi aikaa jyrisee/vettä sataa...
Uistellessa on syytä ainakin rantaanpäin hakeutua jos keskellä selkää :). Heitellessä rannalta ukkonen ei pahemmin haittaa vaikka kovempi olisikin.
Title: Vs: ukkosella kalassa
Post by: hauki000 on July 31, 2013, 09:37:23
Aina menen sillan alle suojaan tai mökillä rantaan jos tulee ukkonen.